Gün gün sporda koronavirüs depremi! Bugün ne oldu?

12.03.2020 - 22:35 | Son Güncellenme: 14.03.2020 - 14:47

Koronavirüs sebebiyle ertelenen ve iptal olan spor organizasyonları hangileri? İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Birçok spor organizasyonu ya askıya alındı ya da ertelendi? Peki hangi organizasyonlar iptal edildi? Hangileri seyircisiz oynanacak? İşte bütün detaylar...

Gün gün sporda koronavirüs depremi! Bugün ne oldu?

Tüm spor dünyasında adeta toplu bir kaosa neden olan Koronavirüs ile gelişmeleri kronolojik sırayla Ajansspor okuyucuları için derledik.

18 Mart

18 Mart

Avrupa Yayın Birliği (EBU), 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Kovid-19 salgını nedeniyle iptal etti.

Önlemler kapsamında, Bosna Hersek'te kafeler, restoranlar, müzeler, sinema salonları, tiyatrolar, sanat galerileri, yüzme havuzları ve spor salonları kapatıldı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova İçişleri ve Kamu Yönetimi Bakanı Agim Veliu'yu Kovid-19 ile ilgili panik yaydığı" gerekçesiyle görevden aldı.

Bosna Hersek'te koronavirüs tedbirleri

Daha önce olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen Sırbistan'da 20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı, 26 Nisan'da yapılacak yerel ve genel seçimler ertelendi.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Kovid-19 salgını nedeniyle OHAL ilan edildiğini açıkladı.Virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 104'e çıktığı İngiltere'de, okulların 20 Mart Cuma gününden itibaren kapatılması kararlaştırıldı.

Yunanistan'da yarından itibaren 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Yasağa uymayanlara 1000 avro para cezası verilmesi ve dışarıda dolaşımlara daha katı denetimler getirilmesi kararlaştırıldı.

Virüs nedeniyle 624 can kaybının yaşandığı İspanya, OHAL kapsamında kapattığı Fransa sınırından 834 kişinin girişine izin vermedi. OHAL kapsamında sınırlardan sadece İspanyol vatandaşlarının geçişine izin veriliyor. OHAL'e uymayıp sokağa çıkan 88 kişi gözaltına alındı.

Portekiz Parlamentosu, ülkede "acil durum" ilan eden kararı onayladı.

Uluslararası Çalışma Örgütü, Kovid-19 nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini açıkladı.

17 Mart

UEFA, 21 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Estonya’da yapılması planlanan U17 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ertelendiğini açıkladı.

La Liga ekibi Alaves, 3'ü futbolcu olmak üzere kulüpte 15 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Asya Futbol Federasyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 AFC Asya Kupası maçlarını erteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde bakanlar kurulu ile gerçekleştireceği toplantı öncesi koronavirüsle ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, Çin'deki salgın tüm dünyayı üretim konusunda alternatiflere yönlendirmiştir. Ayrıca finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır. Önümüzdeki birkaç haftayı iyi değerlendirir, hastalığı kontrol altında tutabilirsek, bizi iyi bir tablo bekliyor." dedi.

La Liga ekiplerinden Espanyol’da 6 futbolcuya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konuldu.

Meksika futbolunda ilk corona virüsü vakası Atletico San Luis Başkanı Alberto Marrero'da görüldü.

Corona virüsü salgınının etkisi sonucunda Yeni Zelanda'da futbol ligi sona ererken lider durumdaki Auckland City, şampiyon olarak ilan edildi.

Kevin Durant'tan Corona Virüs açıklaması geldi. "İyi hissediyorum. Herkes kendine dikkat etsin ve evinde kalsın. Bunu atlatacağız."

Hoffenheim’ın başkanı ve Corona Virus konusunda ilaç çalışmalarında önemli aşama kaydeden CureVac’ın ana hissedarı Dietmar Hopp'tan mesaj. "Bir sonraki enfeksiyon dalgasının muhtemel olduğu sonbaharda aşının çıkmasını umuyorum."NBA ekiplerinden Brooklyn Nets, 4 oyuncusunun corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Nets'in yıldızlarından Kevin Durant ise testinin pozitif çıktığını açıkladı.

İtalya Serie A takımlarından Hellas Verona'nın 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Mattia Zaccagni'nin corona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 98 vatandaşımızın Corona Virus testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bakan Koca ayrıca, Corona Virus nedeniyle 89 yaşından erkek bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

NBA ekiplerinden Brooklyn Nets, 4 oyuncusunun corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Nets'in yıldızlarından Kevin Durant ise testinin pozitif çıktığını açıkladı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 17 MART NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

16 Mart

Güney Amerika ülkeleri Venezuela'da salgın nedeniyle başkent Caracas ile 6 eyalet karantina bölgesi ilan edilirken, Kolombiya'da, kendi vatandaşları ve oturum iznine sahip yabancılar dışındakilerin ülkeye girişleri durduruldu.

Vaka sayısının 71'e ulaştığı Peru'da Ulusal Acil Durum ilan edildi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador virüsün yayılmasını engellemek için seyahat ve ticari faaliyetlerini kısıtlama kararı aldı. Bolivya da 18 Mart'tan itibaren AB ülkeleri ile İngiltere, İrlanda ve İran'dan gelenlere kapılarını kapatacağını bildirdi.

Güney Amerika ülkesi Şili'de vaka sayısı 75'ten 155'e yükseldi. Devlet Başkanı Sebastian Pinera, 18 Mart'tan itibaren hava, kara ve deniz sınırlarının yabancı yolculara kapatılacağını, kargo ve ticari taşımacılığın devam edeceğini açıkladı.

Malezya İslami Kalkınma Birimi, ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerin bugünden itibaren 10 günlüğüne kapatılması tavsiyesinde bulundu.

Irak'ın Kerkük şehrinde salgın nedeniyle tüm lokantalar kapatılırken, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sırbistan Futbol Federasyonu, vaka sayısının 57'ye yükseldiği ülkede tüm futbol müsabakalarının askıya aldığını açıklandı.

24 vakanın bulunduğu Bosna Hersek'teki iki entiteden biri Bosna Hersek Federasyonu afet durumu ilan ederken, Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) ise olağanüstü hal ilan edildi.

Vaka bulunmayan Karadağ'daki camilerde cuma ve vakit namazlarının kılınmaması kararı alınırken, Kosova'da virüs bulaşanların sayısı 15'e yükseldi.

Fas hükümeti, Kovid-19 görülen kişi sayısının 29'a yükseldiğini, salgın nedeniyle restoran ve sinemaların yanı sıra spor ve eğlence mekanlarının da kapatılması kararı aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Misrata Havaalanındaki uçuşları durdurdu.

Filipinler'de yaklaşık 57 milyon kişinin yaşadığı Luzon Adası'nda da "yaygın karantina" kurallarının uygulanacağı belirtildi.

Mısır hükümeti de ülkedeki bütün havalimanlarında uçuşları durdurma kararı aldı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 16 MART NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

16 Mart

İngiltere'de de vaka sayısı 171 artarak 1543'e, 35 olan ölü sayısı da 18 artarak 53'e çıktı.

İsveç Halk Sağlık Dairesi, Kovid-19 nedeniyle ölü sayısının 3 artarak 6'ya, virüs taşıyanların sayısının da 1040'a yükseldiğini belirtti.

Hollanda'da vaka sayısı 278 artarak 1413 oldu. Ölü sayısı ise 20'den 24'e çıktı.

Yunanistan'da vaka sayısı 352'ye yükselirken, 4 olan ölü sayısında artış yaşanmadı.

Ölü sayısı 5 olan Belçika'da vaka sayısı 172 artarak 1058'e ulaştı. Belçika'da tüm oyun alanları ve parklar geçici süreyle kapatıldı. Çinli online alışveriş platformu Alibaba, Belçika'ya 500 bin maske bağışı yaptı.

Vaka sayısı Slovakya'da 72'ye, Macaristan'da da 39'a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki toplam Kovid-19 vaka sayısının 18 olduğunu bildirdi.

Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşların durdurulacağını kaydetti.

İstanbul Valiliği, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda Valilik koordinasyonunda Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan İstanbul'a gelecek vatandaşların 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, salgın nedeniyle cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerektiğini duyurdu.

Guatemala, Bahreyn ve Portekiz'de bugün Kovid-19 nedeniyle ilk ölümler yaşandı.

Somali, Liberya ve Grönland'de ilk vakalar tespit edildi.

Almanya'da 1. ve 2. lig futbol karşılaşmaları 2 Nisan'a kadar askıya alındı.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde virüs vaka sayısını 179 bin 22 olarak güncelledi.

Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 7 bin 67 kişi öldü, 78 bin 285 kişi ise iyileşti.

Lübnan'da Kovid-19 nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, Bangladeş'te eğitime ara verildi.

 

15 Mart

İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Haşim Bathai Gulpeyagani'nin de Kovid-19'a yakalandığı duyuruldu.

Fransa 16 Mart Pazartesi gününden itibaren kayak merkezlerinin kapatılacağı da bildirildi.

Rusya'daki virüs vaka sayısı 63'e yükselirken; Rusya Demiryolları Şirketi, Ukrayna, Moldova ve Letonya ile tren seferlerini 17 Mart itibarıyla durdurma kararını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönen bir vatandaşın virüs testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Vaka sayısının 6'ya ulaştığı Türkiye'de, umreden dönen vatandaşların Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığı açıklandı.

Öte yandan, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Valencia'da teknik kadro ve futbolcular arasında 5 kişide virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı Dominique Blanc'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ise vaka sayısı 3'e yükseldi.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde virüs vaka sayısını 167 bin 291 olarak güncelledi. Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 6 bin 455 kişi öldü, 76 bin 558 kişi ise iyileşti.

 İçişleri Bakanlığı #Koronavirüs ile mücadele kapsamında, 81 ile gönderdiği genelgeye göre “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” nin faaliyetleri yarın saat 10.00’dan itibaren geçici süreliğine durdurulacak.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 15 MART NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

15 Mart

Avrupa'nın virüsten en çok etkilenen ülkesi İtalya'da Kovid-19 vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesi'nde yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı çok yüksek seviyelere ulaştı.

İtalya'da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 368 kişi daha artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi.

İspanya'da Kovid-19 salgınına karşı yürürlüğe konulan olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma sınırlama getirildi.

Ülkede virüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 292'ye, vaka sayısı ise 7 bin 798'e çıktı. İspanya'da Kovid-19'la ilgili açıklanan günlük verilerde bu zamana kadarki "en yüksek artış" yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan yeni tip koronavirüs testinin negatif çıktığı bildirildi.

ABD'de virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a, vaka sayısı 3 bin 83'e yükseldi.

Virüsten en çok etkilenen ülkelerden İran'da ise 113 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 724'e, vaka sayısı ise 13 bin 938'e yükseldi.

İran'da Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Abbas Ali Kedhudayi, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında, 17 Nisan'da yapılması planlanan 11. dönem 2. tur milletvekili seçimlerinin ertelendiğini söyledi.

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 30 Nisan'a kadar düzenlenecek tüm organizasyonları askıya aldığını duyurdu.

Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS) Başkanı Slavisa Kokeza'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, kriz masası toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dün gece koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kokeza'nın test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı.

Vucic, Kokeza'ya bu virüsün Amsterdam'da bulaştığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Kokeza'ya virüs Amsterdam'da değil, Milano'da bulaştı. Bize her şey Milano'dan geldi." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Sırbistan'da koronavirüs tespit edilenlerin sayısı da 41'e yükseldi.

VTB Ligi'nde seyircisiz maçta koronavirüs vakası!Lokomotiv Kuban'ın iki gün önce Kalev deplasmanında oynadığı maç sonrası Estonya temsilcisi Kalev'den bir kişinin COVID19 testlerinin pozitif çıktığı doğrulandı.Kalev'de oyuncular ve tüm ekip karantina altında.

 DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 14 MART NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

14 Mart

24 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan Edinburgh maratonu ileri bir tarihe ertelendi. 

Fiorentina'da iki futbolcu (Cutrone ve Pezzella) ve bir fizyoterapistte koronavirüs tespit edildi.

Bütün triatlon organizasyonları nisan ayı sonuna kadar ertelendi.

Fransa Ligue 2 ekiplerinden Troyes'te eski Trabzonsporlu futbolcu Hyun-jun Suk koronavirüse yakalandı.

19 Mart

Dünya genelindeki vaka sayısı 220 bini aşarken ölü sayısı ise 9 bini geçti.

İran, "Her 10 dakikada bir kişi ölüyor" açıklaması yaptı.

ABD, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle küresel seyahat uyarısını 4. seviyeye çıkararak vatandaşlarına uluslararası seyahat yapmamaları, yurt dışındakilere de ülkeye dönmeleri çağrısında bulundu.

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 108 kişi artarak 372'ye, vaka sayısı ise 10 bin 995'e yükseldi.

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle son 24 saate 427 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede toplam ölü sayısı ise Çin'i geçerek 3 bin 405'e yükseldi.

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 149 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 1284'e yükseldi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Covid-19 nedeniyle ülke genelinde 149 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Böylece toplam ölü sayısının 1284'e çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 1046 artarak 18 bin 407'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Cihanpur, 5 bin 979 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.

İtalya’da Kovid-19 bulaşanların sayısının 35 bini buldu, ölü sayısının ise 3 bine dayandı.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı ve sosyal mesafelendirme önlemlerinin uygulandığı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün cadde ve sokaklarında insan yoğunluğu azaldı.

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 79 yaşında bir kadın yaşamını yitirdi.

Rusya'da dün Covid-19 tespit edilen kişi sayısı 147 olarak açıklandı.

Çin’de ortaya çıkarak dünyaya yayılan salgında, ilk kez ülke içi kaynaklı yeni tip koronavirüs tespit edilmediği bildirildi.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 19 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

20 Mart

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 270 bine yaklaşırken, can kaybı da 11 bini geçti.

Çin'de salgının başından beri 80 bin 967 kişiye virüs bulaşırken, 3 bin 248 kişi hayatını kaybetti, 71 bin 150 kişi ise sağlığına kavuştu.

İtalya'da son 24 saat içinde 627 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 4 bin 32'ye çıktı. İtalya'da virüs bulaşan kişi sayısı ise 5 bin 986 artarak 47 bin 21'e yükseldi. İran'da ise can kaybı 149 artarak 1433'e çıktı. Vaka sayısının dünden itibaren 1237 arttığı ve 19 bin 644'e yükseldiği belirtilirken, 6 bin 745 kişinin de taburcu edildiği kaydedildi.

İspanya'da ise can kaybı sayısı son 24 saatte 235 artarak 1002 oldu. Vaka sayısı da 19 bin 980'e çıktı.

Sırbistan'da Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm vakası yaşandı. Ülkede "koronavirüs salgını" ilan edilirken, şehirler arası otobüs seferleri ve toplu taşıma durduruldu.

Almanya'da Bavyera eyaletinde sokağa çıkma sınırlandırıldı. Baden Württemberg eyaletinde dışarıda 3 kişiden fazla topluca dolaşmalara yasak getirildi.

Bosna Hersek'te cuma namazları sınırlı sayıda insan ile kılınırken, bu gece yarısından itibaren toplu taşımanın askıya alınacağı bildirildi.

Avusturya'daki Halk Partisinden (ÖVP) bir milletvekilinde Kovid-19 tespit edilmesiyle virüs parlamentoya da sıçradı. Ülkedeki sokağa çıkma kısıtlaması 13 Nisan'a kadar uzatılırken, vaka sayısı 2 bin 388'e çıktı. Son 5 günde yaklaşık 100 bin kişi ise işsizlik başvurusunda bulundu.

Yunanistan'ın Attika bölgesinde tüm park, bahçe ve ormanlık alanlara girişler yasaklandı, Ege adalarına seyahatlere kısıtlama getirildi. Yarından itibaren anakara ile adalar arasında sefer yapan gemilerde yalnızca adalarda ikamet ettiğine dair belgesi olanların seyahat etmesine izin verilecek.

İsviçre Federal Konseyi, salgından zarar gören şirketleri ve işçileri desteklemek için 32 milyar İsviçre frangı tutarında yeni yardım paketi açıkladı. İsviçre'deki vaka sayısı 4 bin 840'a, can kaybı ise 51'e yükseldi.

Fas'ta OHAL ilan edildi.

Sri Lanka'da 2,5 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Filipinler'de yabancıların ülkeye girişi geçici olarak yasakladı.

Panama ve Gabon'da, Kovid-19 nedeniyle ilk ölümler gerçekleşti, Çad ve Haiti'de ilk vaka tespit edildi.

Ürdün'de sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Zambiya'da tüm futbol karşılaşmaları ertelendi.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers'ta 3 kişide Kovid-19 tespit edildi. ABD'deki vaka sayısı 14 bin 322, ölü sayısı 210 oldu. California eyaletinde salgın nedeniyle "evde kalma" emri çıkarıldı.

New York'ta eczane ve marketler gibi zorunlu olanlar dışında tüm iş yerlerinin kapanması emri verildi.

Arjantin'de 31 Mart'a kadar genel karantina uygulanacak.

Endonezya’nın başkenti Cakarta'da 2 haftalık acil durum ilan edildi. Ülke genelindeki vaka sayısı 369'a, can kaybı ise 32'ye çıktı.

Özbekistan'da yolcu taşıma amaçlı uluslararası otobüs, demir yolu ve uçak seferleri 40 gün yapılmayacak.

Gürcistan'da market, benzin istasyonları, postane ve eczaneler hariç tüm işletmeler kapatıldı.

Azerbaycan'da eğitime verilen ara 18 Nisan'a kadar uzatıldı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 20 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

21 Mart

Dünya genelinde vaka sayısı 300 bini aştı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi evlerinden istediği gibi çıkamıyor. 35 ülke sokağa çıkma yasağı getirdi.

İtalya’da son 24 saatte 793 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece İtalya’da toplam ölü sayısı 4 bin 825’e yükseldi. toplam vaka sayısı ise 6 bin 557 artarak 53 bin 578 oldu.

İspanya, 3 bin 803 yeni vaka ve 285 yeni ölüm bildirdi. İspanya’daki toplam vaka sayısı 25 bin 374’e, ölüm sayısı ise bin 378’ yükseldi.

ABD'de yeni tip koronavirüs hızla yayılırken vaka sayısı 19 bin 624'ü, ölü sayısı 260'ı buldu. 8 bin 403 olan New York'u 1524 vaka ile Washington, 1247 vaka ile California eyaletleri takip ediyor.

Ürdün'de sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı. Ürdün'de son verilere göre 85 kişide koronavirüs tespit edildi.

Mısır'da camiler ve kiliseler kapatıldı. Ayrıca Mısır'da son resmi verilere göre, 285 kişide koronavirüs tespit edildi, 8 kişi hayatını kaybetti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleşti.

Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve 4 bakanın koronavirüse yakalandığı Burkina Faso'da ise Covid-19 vaka sayısı 40'tan 64'e yükseldi.

İsrail'da yeni vaka sayısı 883'e ulaştı.

İspanya'da, vaka sayısı 5 bin artışla 25 bine yaklaşırken ölü sayısı 324 artışla bin 326'ya çıktı.

Almanya’da vaka sayısı bugün 19 bin 848’e yükselirken; 68 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 12 bin 632 kişide virüs tespit edildiği ve 450 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 21 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

22 Mart

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 261’e çıktı.

İtalya'da ise ölü sayısı 4825'e ulaştı.

İran'da 1685, İspanya'da 1753, Fransa'da 562, İngiltere'de 243, Güney Kore'de ise 104 kişi hayatını kaybetti. Dünyada toplamda 13,674 kişi virüsten hayatını kaybettti.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Genel Müdürü Mike Ryan, "Koronavirüs aşısının en erken 1 yıla kadar bulunacağını konuşuyoruz ama gelecek" açıklamasında bulundu.

Salgına yakalanan hasta sayısı 32 bin kişi arttı ve 307 bine ulaştı. Son 24 saatte ise 1651 kişi yaşamını yitirdi ve ölü sayısı 13 bin 48'e yükseldi. Bu can kaybı, virüsün çıktığı 12 Aralık 2019'dan bu yana görülen en ağır bilanço oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirdi.

 Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan 947 hasta var. Corona virüs nedeniyle 21 vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Fenerbahçe Beko, koronavirüs testi yaptığını ve bazı oyuncular ile bir teknik ekip sorumlusunun virüsü pozitif çıktığını açıkladı.

Türkiye, pandemik hizmet veren hastaneleri açıkladı.

İşte corona testi yapan ve pandemik hizmet veren hastanelerin listesi:

Adana Şehir Hastanesi
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ankara Şehir Hastanesi
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Bursa Şehir Hastanesi
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Eskişehir Şehir Hastanesi
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Isparta Şehir Hastanesi
Kartal Dr. Lütfe Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir Dr. Suat Ceren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kayseri Şehir Hastanesi
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Yozgat Şehir Hastanesi

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 22 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

23 Mart

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı 15 bin 316'ya çıktı. Dünya genelindeki toplam vaka sayısı ise, 350 bin 457.

Türkiye'de ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi için uzaktan eğitim başladı. EBA TV'den canlı dersler başladı.  Tüm yayınlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sunumu ile başladı.

Türkiye, yurt dışından gelen 11 bin vatandaşı KYK yurtlarına yerleştirildi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, sosyal medya hesabı üzerinden koronavürüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Koronavirüs tespit edilenlerin sayısı Cezayir'de 230'a, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 198'e yükseldi.

Fransa'da yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 186 kişi artarak 860'a yükseldi.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 601 artarak 6 bin 77'ye yükseldi.

Fransa'nın 37 kentinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle, belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildi.

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısı 35 bin 225'i, ölü sayısı 473'u buldu.

Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayısı ve can kayıpları nedeniyle ay sonuna kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak’ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e ulaştı.

Afrika’da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı 1436’ya, hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi.

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı hayatlarını kaybedenlerin sayısı düne göre 426 artışla 2 bin 182'ye, vaka sayısı 4 bin 517 artışla 33 bin 89'a yükseldi.

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 127 artarak 1812'ye yükseldi.

Batı Afrika ülkesi Gambiya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından yapılan açıklamaya göre 18 yaşındaki en genç koronavirüs (Covid-19) hastası yaşamını yitirdi.

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs tespit edilen 93 yaşındaki kadın, 13 günlük tedavisinin ardından tamamen iyileşti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde virüsten ölüm oranının yüzde 1,4 olduğu bildirildi.

Kolombiya’da koronavirüs nedeniyle cezaevinde çıkan isyanda 23 mahkum hayatını kaybetti, 83 mahkum yaralandı.

Rusya'da koronavirüs vaka sayısının artması üzerine Moskova'da 65 yaş ve üzeri olanlar ile kronik hastalığı bulunanların sokağa çıkmaları yasaklandı. Moskova Belediyesi yasağın 26 Mart'tan 14 Nisan'a kadar geçerli olduğunu duyurdu.

Şili hükümeti Covid-19 ile mücadele kapsamında gece 22:00 ile sabah 05:00 arası sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 23 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

24 Mart

Londra'dan bir hafta önce dönen milli boksçularda koronavirüs vakası ortaya çıktı.Türkiye'ye dönen Boks Milli Takım kafilesi karantinaya alınmamıştı. Yapılan testler sonrasında 19 kişilik kafileden bir sporcu ve bir antrenörün koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Fas'ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 artarak 6 bin 820'ye yükseldi

Afganistan'daki NATO kuvvetlerinden yapılan açıklamada, yakın zamanda Afganistan'a gelen NATO bünyesinde görev yapan 4 askerde Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly, ülke genelinde yerel saatle 19.00-06.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Rusya, ülkede artan koronavirüs vakalarına karşı büyük bir hastanenin temelini atarak virüse yakalananları bu hastanede tedavi edecek. Ayrıca, ülkede görülen vaka sayısını 438 olarak açıkladı. Bu vakaların yaklaşık 250'sinin Moskova'da kaydedildiği bildirildi.

İsrail'de  yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısının 1656'ya ulaştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanlığı, 2008 Nobel Barış Ödüllü Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'nin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'de son bir haftada ortaya çıkan yeni vakaların çoğunun yurt dışından gelen kişilerde görüldüğü bildirildi.

Kosova’da yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayısının 61’e yükselmesinin ardından Kosova Bakanlar Kurulu, serbest dolaşıma kısıtlama getirdi.

New York’taki dünyanın en büyük fuar alanlarından Javits Center, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için acil durum hastanesine dönüştürüldü.

İran'da 6 yaşında bir çocuğun yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Vuhan kentinde vaka artışının durmasıyla 8 Nisan'da şehir karantinasının kaldırılacağı belirtildi.

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının en çok vurduğu ülke olarak öne çıkan İtalya'da vakaların artışında ikinci bir kere daha azalma görüldü.

Brezilya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 34'e yükseldi.

Salgının en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan İran’ın Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkedeki 33 milyon insana koronavirüs testi yapıldığını açıkladı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 24 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

25 Mart

RiyadMekke ve Medine kentlerine giriş çıkışlar yasaklandı.

Yunanistan hükümeti, 25 Mart'taki milli bayram nedeniyle her yıl gerçekleştirilen geçit törenlerinin bu yıl yapılmamasına karar verdi. 

İspanya'da koronavirüs kaynaklı ölü sayısı bugün 3 bin 434'e yükseldi. Son 24 saatte yaşanan 738 ölüm, İspanya için bir rekor oldu. Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo da koronavirüs testi pozitif çıkanlar arasında. Calvo, Pazar günü hastaneye kaldırılmıştı.

İtalya'da son 24 saatte 683 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı bir önceki gün yaşamını yitirenlerin sayısı olan 743'ten az. Böylece ülkede toplam ölü sayısı 7 bin 503'e çıktı. İtalya'daki güncel gelişmeler Sivil Savunma Kurumu Başkanı Angelo Borrelli tarafından açıklanıyordu. Fakat Borelli, ateşi yükselince bugünkü basın toplantısına katılamadı.

Filistin'de Covid-19 nedeniyle ilk ölüm kayıtlara geçti. Ramallah yakınlarındaki Bidu'da yaşayan 60 yaşındaki bir kadın bugün hayatını kaybetti. Bugüne kadar Batı Şeria'da 62, Gazze'de ise 2 vaka tespit edildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin en çok tanınan insan hakları avukatlarından, devlet başkanına da yaverlik yapan Jean-Joseph Mukendi wa Mulumba koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Zimbabve'de doktorlar ve hemşireler, koruyucu ekipmanları olmadığı gerekçesiyle iş bıraktı.

Etiyopya, cezaevlerindeki koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek için 4 binden fazla tutukluyu serbest bıraktı.

Fransa'da 231 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede ölü sayısı 1331'e, vaka sayısı da 25 bin 233'e yükseldi. Bunlardan 2 bin 827'si yoğun bakımda tutuluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması; "SON 24 SAATTE 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar."

 DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 25 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

26 Mart

İran vaka sayısının 2 bin 77'ye ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 27 bin 17'ye çıktığını bildirdi.

ABD, Çin ve İtalya'dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke oldu. 69 bin 194 vakanın bulunduğu ABD'de, hayatını kaybedenlerin sayısı 1050 olarak açıklandı. ABD, Çin ve İtalya'dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke konumuna geldi.

Virüsün İtalya'da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa'daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya'da vaka sayısı 37 bin 323'e yükselirken; 206 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa'da 25 bin 600 kişide virüs tespit edildiği ve 1333 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya'da vaka sayısı 49 bin 515'e ulaşırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 647'ye çıktığı bildirildi. İngiltere'de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 466'ya, vaka sayısının da 9 bin 640'a çıktığı belirtildi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, "Çok şükür tedavilere cevaplarımız başladı. İyi gidiyoruz, iyileşiyor hastalar" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kulüp personeline mesaj gönderdi. Koç, basketbol takımından 6 kişide koronavirüs şüphesi bulunduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması ise şu şekilde; "Bugün 7 bin 533 test yapıldı. 2 bin 69 kişinin testi pozitif çıktı ve toplam vaka sayısı 5 bin 698'e yükseldi. Ülkemizde corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 92 oldu."

Ülke 25 Mart 26 Mart Fark
ABD 55.225 69.197 13.972
Almanya 34.009 39.355 5.346
İtalya 69.176 74.386 5.210
Fransa 22.637 25.604 2.967
İran 27.017 29.406 2.389
İspanya 47.610 49.515 1.905
İngiltere 8.167 9.642 1.475
Belçika 4.937 6.235 1.298
İsviçre 10.171 11.027 856
Hollanda 5.585 6.440 855
Portekiz 2.362 2.995 633
Kanada 2.792 3.404 612
Türkiye 1.872 2.433 561
Avusturya 5.499 6.001 502
Avustralya 2.364 2.806 442
İsrail 2.170 2.495 325
Norveç 2.868 3.191 323
Brezilya 2.271 2.554 283
Çekya 1.497 1.775 278
Malezya 1.796 2.031 235
İsveç 2.318 2.526 208
Danimarka 1.852 1.997 145
Çin 81.661 81.782 121
Japonya 1.193 1.307 114
Güney Kore 9.137 9.241 104
Yunanistan 743 821 78
Ukrayna 113 156 43

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 26 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

27 Mart

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Valencia'da teknik kadro ve futbolcular arasında 5 kişide virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı Dominique Blanc'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ise vaka sayısı 3'e yükseldi

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde virüs vaka sayısını 167 bin 291 olarak güncelledi.

ABD'de virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi

Ülkede virüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 292'ye, vaka sayısı ise 7 bin 798'e çıktı. İspanya'da Kovid-19'la ilgili açıklanan günlük verilerde bu zamana kadarki "en yüksek artış" yaşandı.

İtalya'da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 368 kişi daha artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi.

İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Gulpeyagani de Kovid-19'a yakalandı.

Fransa'da son 24 saatte Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 299 oldu.

Koronavirüs salgınına karşı çaresiz kalan ABD, yabancı doktor arayışına girdi.

Fransa, Kovid-19 nedeniyle serbest dolaşımın sınırlandırma süresini uzattı.

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 24 saatte 969 kişi arttı.

İspanya'da 'Kovid-19 gerekçesiyle işten çıkarma' yasaklandı.

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlere ilişkin rapor açıklandı.

Hollanda’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 546'ya yükseldi.

İngiltere'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 24 saatte 181 kişi arttı.

ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 86 bini aştı.

İngiltere Başbakanı Johnson'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı .

Azerbaycan'da şehirler arası ulaşım kısıtlandı

Salgın nedeniyle sosyal izolasyon ve karantina uygulanan Azerbaycan'da şehirler arası ulaşım da kısıtlandı.

Özbekistan'da halkın sokağa çıkmasına kısıtlamalar getirilirken; insanların market ve eczaneler hariç dışarı çıkmaları ve şehirler arası karayoluyla ulaşım da yasaklandı. Özbekistan'da, bazı şehirlere giriş-çıkışlar da kısıtlandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid-19 salgını konusunda birlikte çalışma vurgusu yaptı.

Dünya genelinde en fazla vakanın tespit edildiği ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı 86 bin 12'ye, can kaybı ise bin 301'e çıktı.

Cezayir hükümeti, salgın tedbirleri kapsamında 9 vilayette daha akşam saatlerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan etti.

Rusya'da yaşayan Müslümanlar, internetten canlı yayınlanan cuma namazına evlerinden katıldı. Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot'un alt şirketi Pobeda, tüm uçuşlarını 31 Mayıs'a kadar durdurdu.

Sırbistan'da 14 gün zorunlu karantina kuralına uymayan 112 kişi gözaltına alınırken; bugün Skype üzerinden ilk kez görülen davada, iki kişi hakkında hapis cezası verildi.

Novi Sad şehrindeki fuar alanı da Kovid-19 semptomları gösteren hastaların bakımı için "geçici hastaneye" dönüştürüldü.

İtalya'nın başkenti Roma'da mahsur kalan Bosna Hersek vatandaşları, özel uçakla bugün Saraybosna'ya getirilerek kendileri için hazırlanan öğrenci yurduna yerleştirildi.

İran'daki can kaybı 2 bin 378 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönen bir vatandaşın virüs testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Vaka sayısının 6'ya ulaştığı Türkiye'de, umreden dönen vatandaşların Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığı açıklandı.

Güney Afrika'da bugünden itibaren 3 haftalık sokağa çıkma yasağı başladı.

Burkina Faso'da başkent dahil 8 şehir karantinaya alındı.

Yunanistan'da vaka sayısı 331'e ulaştı, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 olarak kaydedildi.

 DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 27 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

28 Mart

İsrail'de vaka sayısının 3 bin 619'a çıktı. Hastalardan 54'ünün durumunun ağır olduğu, 89 kişinin de iyileştiği açıklandı.

Rusya’da her evde ücretsiz internet kullanımıyla ilgili çalışma başlatılarak, 1 Nisan tarihinden itibaren her konutta internet ücretsiz olacak.

Fransa'da koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 319 artarak 2 bin 314'e yükseldi. Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı 4 bin 611 artışla 37 bin 575'e ulaştı

Worldometers’ta yer alan anlık bilgilere göre dünyada vaka ve ölüm sayıları şöyle:

650 bin 729 vaka

30 bin 299 ölüm

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı son 24 saatte 889 artarak 10 bin 23'e yükseldi. 5 bin 974 vaka ise kayıtlara geçti. Enfekte olanların sayısı 92 bin 472'ye ulaştı.

 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Avrupa’da yaşamını yitirenlerin sayısı 20 bini geçti. Avrupa, koronavirüsün en ağır vurduğu kıta oldu.

ABD'de yeni tip koronavirüsten (Covid-19) dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 410 artarak 1711'e çıktı.

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 260 artarak bin 19'a ulaştı.

Irak'ta, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 42'ye çıktı.

İspanya'da Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 832 kişi arttı. Bu artışla ülkede ölen sayısı 5 bin 690'a çıktı.

Almanya'daki Koronavirüs vaka sayısı 53 bini aşarken, ölü sayısı 325'e yükseldi.

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 139 artarak, 2 bin 517'ye yükseldi.

Bulgaristan’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5’e çıktı.

Tunus'ta ölenlerin sayısının 7'ye yükseldi.

 DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 28 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

29 Mart

ABD Başkanı Donald Trump, ülke genelindeki sosyal mesafe uygulamasının 30 Nisan'a kadar uzatılacağını açıkladı.

ABD'de sosyal izolasyon uygulaması ilk etapta 15 günlüğüne getirilmişti. Verilen süre 30 Mart Pazartesi doluyor.

Trump, "Sosyal mesafe yöntemiyle kazanabiliriz. ABD, Haziran ayına kadar toparlanma yolunda ilerliyor" dedi.

Trump, ABD'de can kaybı sayısının önümüzdeki hafta zirveye ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Trump, koronavirüs nedeniyle ABD'deki toplam can kaybını 100 bin civarında tutmalarının başarı olacağını söyledi.

ABD, yaklaşık 141 bin teyitli vaka ile koronavirüsün en fazla tespit edildiği ülke konumunda bulunuyor.

ABD'de şu ana kadar 2 bin 400'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Çin'de Aralık ayında ortaya çıkan yeni tip koronavirüse yakalananların sayısı 700 bini geçti.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin veritabanına göre, can kaybı da 33 bin düzeyini aştı. Covid-19 hastalığına yakalanan ve iyileşenlerin sayısı da 150 bine yaklaştı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle koronavirüsle mücadele kapsamında taksilerin trafiğe çıkışlarını sınırlandırılacağını bildirdi.

 

Bakan Soylu: Son 4-5 gündür hayat yüzde 80 durdu, sosyal izolasyonu sağlamış durumdayız.

Koronavirüs salgınında en fazla can kaybının kayıtlara geçtiği ülke olan İtalya’da son bir günde 756 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 10 bin 779 ‘a çıktı.

Ülkede bugüne kadar tespit edilen vaka sayısı da 97 bin 689 oldu. Bu vakalardan 13 bin 30’u iyileşti. Son bir günde iyileşenlerin sayısı 646 olarak belirlendi.

Halen 31 binden fazla kişi hastanelerde tedavi görüyor, bunlardan 3 bin 906’sı yoğun bakımda. 42 binden fazla vaka ise evde tecrit altında tutuluyor.

İtalya’da karantina tedbirlerinin üzerinden 2 haftadan uzun süre geçmişken yeni vaka sayılarındaki artışın sabitlenme eğilimi gösterdiği görülüyor. Ölümlerin artış hızında ise son günlerde iniş-çıkışlar yaşanmaya devam ediyor.

Bir günde kaydedilen ölü sayısı geçen Cuma günü 919 ile dünya çapında bugüne kadar görülen en yüksek günlük rakam olmuştu. Dün de 889 yeni ölüm kaydedilmişti.

Hükümetin 3 Nisan’a kadar uygulamaya koyduğu karantina tedbirlerinin süresinin uzatılması bekleniyor.

 DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 29 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

30 Mart

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Twitter hesabından yayınladığı fotoğrafta 30 Mart günü vefat eden kişi sayısının 37 kişi olduğunu belirtti. Bu tabloya göre, bu güne kadar corona virüsünden ölen kişi sayısı 168'e yükseldi. 

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Koronavirüs Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada, 64 kişide daha korona virüs tespit edildiği, 11 kişinin ise iyileşerek taburcu olduğu bildirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisiyle özel Liv Hospital hastanesinde tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son testi de pozitif çıkmasına rağmen komisyon kararıyla taburcu edildi. Hastaneden yapılan açıklamada Terim'in 14 gün süreyle evinde karantinada kalacağı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavlarının 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacağı açıklandı.

NTV Sunucusu Serhan Başbahçıvan kanaldaki 2 muhabir ve 1 kameramanın koronavirüse yakalandığını duyurdu. Başbahçıvan isimleri açıklamadı ancak 2 muhabirin Korhal Varol ve Pınar İlik Üçer olduğu tahmin ediliyor.

Umreden dönen ve Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında karantinaya alınan çok sayıda kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Sağlık personelinden edinilen bilgiye göre hastanelere sevk edilen vaka sayısı toplamda 120'ye yaklaştı. Yurtlarda 14 günü geride bırakan karantina süresi bir hafta daha uzatıldı.

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 30 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

31 Mart

Yeni tip koronavirüs nedeniyle toplam 37 bin 832 kişi öldü ve 165 bin 761 kişi iyileşti. 

Covid-19 nedeniyle Çin ana karasında 3 bin 305, Hong Kong'da 4, İtalya'da 11 bin 591, İspanya'da 7 bin 716, ABD'de 3 bin 170, Fransa'da 3 bin 24, İran'da 2 bin 757, İngiltere'de 1408, Hollanda'da 864, Almanya'da 645, Belçika'da 513, İsviçre'de 359, Türkiye'de 168, Brezilya'da 165, Güney Kore'de 162, İsveç'te 146, Portekiz'de 140, Endonezya'da 122, Avusturya'da 108, Kanada'da 93, Filipinler'de 78, Danimarka'da 77, Japonya'da 66, Romanya'da 65, Ekvador'da 62 ve İrlanda'da 54 kişi hayatını kaybetti.

 

KANADA'DA ÖLENLERİN SAYISI 100'E ÇIKTI

Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan da Covid-19 salgınıyla mücadelede 24 bin askerin seferberlik görevine çağrıldığını duyurdu. 

Irak’ta sokağa çıkma yasağı 8 gün daha uzatıldı. Covid-19'a karşı alınan önlemler çerçevesinde sokağa çıkma yasağı 19 Nisan'a kadar uzatıldı.

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı Fas'ta 36'ya, Katar'da 2'ye yükseldi.

Koronavirüs Afrika'da hızla yayılmaya devam ediyor. Mali Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Dr. Mama Coumare, basına yaptığı açıklamada, ülkede şu ana kadar 28 Covid-19 vakası görüldüğünü, bunlardan 2’sinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Covid-19 vaka sayısı 98 olarak kaydedildi. Vakalardan 8’i ölümle sonuçlandı.

Fransa'da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 499 artarak 3 bin 523'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 7 bin 578 artışla 52 bin 128'e yükseldiğini belirtti.

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 716'ya çıktı. İtalya'dan sonra en yüksek can kaybı yaşanan ülke olan İspanya'da vaka sayısı ise son 24 saatte 6 bin 398 artarak 85 bin 195'e yükseldi. Vakaların 5 bin 231'inin (düne göre 324 artış) yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 31 MART'TA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

1 Nisan

Koronavirüs Türkiye son durumu her gün olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Bakanlıktan gelen verilere göre, son gün yapılan Kovid-19 test sayısı 15 bin 422 olurken, bu testlerde 2 bin 704 tanesi pozitif çıktı. Son 24 saatte korovirüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 46’ya ulaştı.

Dünya genelinde 700 bini aşkın kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi ve 33 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Salgının en fazla görüldüğü ülke olan İtalya’da son 24 saatte 837 kişi vefat ederken toplamda ölenlerin sayısı 12 bin 428'e ulaştı.

İran’da görülen vaka sayısı 38 bin 309 olurken, 2 bin 640 kişi Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısı 2 bin 640’a ulaştı.
ABD, hasta sayısında İtalya’yı geride bıraktı ve yeni gelen verilere göre, 124 bin 686 vaka tespit edildi, bununla birlikte, ölenlerin sayısı 2 bin 191'e ulaştı.
Çin’de tespit edilen vaka sayısı da 81 bin 439'a yükselirken, 3 bin 300 virüs nedenli can kaybı var.

İspanya’da son 24 saatte 849 kişi eklenmesiyle ölenlerin toplam sayısı 8 bin 189 olurken, COVID-19 vaka sayısı 94 bin 417'ye ulaştı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 1 NİSAN NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

2 Nisan

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 318'e çıktı.

İtalya'da ise ölü sayısı 13.155'e ulaştı.

İran'da 3160, İspanya'da 10.003, Fransa'da 4032, ABD'de 5145, İngiltere'de 2921, Almanya'da 997, Belçika'da ise 1011 kişi hayatını kaybetti. Dünyada toplamda 20,495 kişi virüsten hayatını kaybettti.

TÜRKİYE'DE Vaka sayısı: 15.679, ölüm sayısı: 277...

Fransa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 78'e yükseldi.

Almanya Başbakanlık Müsteşarı ve Devlet Bakanı Helge Braun, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, ülkede Covid-19 vaka sayısında henüz daha en üst noktaya ulaşılmadığını söyledi.

Güney Sudan'da ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 151 artarak 3 bin 603'e yükseldi

Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesindeki Malakasa'da bulunan kampta kalan 53 yaşındaki bir Afgan erkek, koronavirüs pozitif çıkmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Temasta bulunduğu kişilere test yapılmaya başlandı. Sağlık yetkilileri, virüsü getiren kaynağı bulmaya çalışırken kamp karantinaya alındı.

Londra'da koronavirüs nedeniyle beş otobüs şoförünün hayatını kaybettiği açıklandı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 2 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

3 Nisan

Fransa'da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 588 artarak 6 bin 507’ye yükseldi.

İtalya'da Covid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 766 artarak 14 bin 681'e yükseldi.

 ABD’de son 24 saatte koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 921 artarak 6 bin 58’e yükseldi.

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 24 saatte 684 artarak 3 bin 605'e yükseldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in karantina süresinin bittiği, bugünden itibaren başbakanlıkta mesaiye başlayacağı duyuruldu.

Belçika’da son 24 saatte bin 384 korona vakasının tespit edilmesiyle ülke genelindeki toplam korona virüs vakası 15 bin 348’e yükseldi.

Virüsün en fazla görüldüğü ülke bin 462 vaka ile Güney Afrika olurken, bu ülkeyi 847 vaka ile Cezayir izledi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yerel hükümet, koronavirüse yakalanan ve hastalığı zayıf seyreden kişileri, şehirde ayrılacak otel odalarında izole etmeyi planlıyor.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin verilerine göre, kıta genelinde yeni tip koronavirüsten son 24 saatte 63 hasta daha hayatını kaybetti.

Çin'de koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin anılması için yarın (4 Nisan) 1 günlük ulusal yas kararı alınırken virüs nedeniyle ölü sayısı 3 bin 22'ye yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 6 bin 95'e, toplam vaka sayısı ise 245 bin 373'e yükseldi.

Güney Kore'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştığı tespit edilen kişi sayısı 10 bini aştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) süresini 30 gün daha uzatma kararı aldı.

Libya'da koronavirüs sebebiyle ilk ölüm vakasının gerçekleştiği bildirildi.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 3 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

4 Nisam

TÜRKİYE: 4 Nisan Cumartesi günü 19 bin 664 test yapıldı. Vaka sayısı 23.934 oldu. 76 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Tabloya göre, toplam test sayısı 161 bin 380, toplam vaka sayısı 23 bin 934, toplam vefat sayısı 501, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1311, toplam entübe hasta sayısı 909, toplam iyileşen hasta sayısı 786 oldu.

Verilere göre en çok vaka görülen ülke 277 bin 475 ile ABD olurken, onu 119 bin 827 vakayla İtalya, 119 bin 199 vakayla İspanya ve 91 bin 159 vakayla Almanya izledi.

Salgının ortaya çıktığı Çin'de ise 81 bin 639 vaka kayda geçti.

Vaka sayıları 10 bini aşan ülkeler şöyle sıralandı: Fransa (82 bin 165), İran (53 bin 183), İngiltere (38 bin 168), Türkiye (20 bin 921), İsviçre (19 bin 606), Belçika (16 bin 770), Hollanda (15 bin 723), Kanada (12 bin 549), Avusturya (11 bin 524) ve Güney Kore (10 bin 156).

İtalya'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 681 artarak 15 bin 362'ye yükseldi.

Fransa'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 560'a yükseldi.

Japonya'da, Covid-19 salgınında toplam vaka sayısı son 24 saatte 4 bin 209'a çıktı.

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1105 artarak 7 bin 163'e yükseldi.

İngiltere'de son 24 saatte Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 708 artarak 4 bin 313'e yükseldi.

İspanya’nın El Pais gazetesinin habere göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, OHAL’in 2 hafta daha uzatıldığını açıkladı. Başbakan Sanchez, ‘İspanya Bilim Kurulu’ ile görüştükten sonra OHAL’i uzatma kararı aldığı bildirildi.

Tayland’da koronavirüs vakalarının sayısı 89 kişi artışla 2067’ye yükseldi. Ülkede COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da bir kişi artarak toplam 20 oldu.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 4 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

5 Nisan

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 19 bin 664 test yapıldı. Bu kapsamda 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 76 hasta vefat etti, 302 hasta ise iyileşerek taburcu edildi.  Toplam test sayısı 161 bin 380, toplam vaka sayısı 23 bin 934, toplam vefat sayısı 501, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1311, toplam entübe hasta sayısı 909, toplam iyileşen hasta sayısı 786 oldu. 

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 49’a yükseldi.

Fransa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 78'e yükseldi.

Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 91'e yükseldiğini belirtirken, vakalardan birinin 7 yaşında bir çocuk olduğunu açıkladı.

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1500'ü geçti.

Almanya Başbakanlık Müsteşarı ve Devlet Bakanı Helge Braun, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, ülkede Covid-19 vaka sayısında henüz daha en üst noktaya ulaşılmadığını söyledi.

Güney Sudan'da ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

İtalya’da koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 525 artarak 15 bin 887’ye yükseldi. İtalya’da günlük yaşamını yitirenlerin sayısı azalmaya devam ediyor.

ABD’de koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 1340 artarak 8 bin 503’e yükseldi.

İngiltere’de koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 621 kişi artarak 4 bin 934’e yükseldi.

İspanya'da ölü sayısı 12 bin 418’e yükselirken; 130 bin 759 kişide de virüs tespit edildi.

Boris Johnson, koronavirüse yakalandığını açıkladı. 

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 5 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

6 Nisan

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, koronavirüsüne yakalandığını açıkladı. 

Yeni tip koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğun bakıma alındı.

Türkiye, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 75 kişinin hayatını kaybettiği toplam vefat sayısının 649 olduğu açıklandı. Açıklamada, bugünkü test sayısının 21 bin 400, vaka sayısı ise 3 bin 148 olduğu belirtildi. Toplam test sayısının 202 bin 845, toplam vaka sayısının 30 bin 217, yoğun bakım hasta sayısının bin 415, entübe hasta sayısının 966, iyileşen hasta sayısının 1.326 olduğu kaydedildi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ve bir süredir hastanede tedavi gören eski milli kaleci Rüştü Reçber taburcu edildi.

Fransa Lig 1 ekiplerinden Reims'te kulüp doktoru olarak görev yapan Bernard Gonzalez'in, Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından intihar ettiği iddia edildiği belirtildi.

New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesinde yaşayan Nadia isimli kaplana uygulanan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1151 artarak 9.654'e yükseldi.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye'den yardım talep ettiklerini söyledi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını durduran Çin, 4 milyar maske ihraç etti, tıbbi malzeme ihracatından 1.4 milyar dolar kazandı.

Türkiye'de maske üreten şirket sayısı 80’den 380’e, medikal giysi üretip ihraç eden firma sayısı da 50’den 70’e çıktı.

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 833 artarak 8.911’e yükseldi.

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 636 artarak 16.523'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kampanya hesaplarında toplanan meblağ 1 milyar 500 milyon lirayı buldu."

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada provokatif Koronavirüs (Covid-19) paylaşımı yaptığı belirlenen 616 şüpheli şahıstan 229'unun yakalandığını bildirdi.

 Sakarya’da yaşayan 86 yaşındaki Resmiye Işık, yeni tip Koronavirüsü (Covid-19) yendikten sonra beyin kanaması geçirdi. Işık, yeniden hastanede tedavi altına alındı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 6 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

 

7 Nisan

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın 82 yaşındaki annesi Dolors Sala Carrio, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay: "Türkiye'de ilk kez, Turgut Özal Tıp Merkezimizde, iyileşen Covid-19 hastasından plazma alarak, plazmaferez yöntemiyle çok ağır tablodaki yoğun bakımdaki bir hastamıza uyguladık."

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testleri pozitif çıkan vatandaşların ikamet ettiği 4 bina karantinaya alındı.

Kırıkkale'de bir psikolog, bir öğretmen ve bir mühendis kaçak maske üretmekten gözaltına alındı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "TBMM'de şu ana kadar 3 kişide Koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi."

Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evine kapananların kullanması için geliştirdiği uygulamaları 60 gün süresince ücretsiz dağıtmaya başladı.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bini aştı.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 739 artarak 13.798'e yükseldi.

İran'da son 24 saatte yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 artarak 3.872'ye yükseldi.

Çin'de salgının başlangıcından bu yana ilk kez son 24 saat içinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm yaşanmadı.

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1.339 artarak 10.993'e yükseldi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, bağışçıların haftada bir, toplam 3 sefer plazma bağışlayarak 6 koronavirüs hastasına umut olabileceğini bildirdi.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına iyi geldiği gerekçesiyle içilen sahte içkiden ölenlerin sayısı 339'a yükseldi.

ABD’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının merkezi haline gelen New York şehrinde, salgından ölenlerin parklara gömülmesi tartışmaya açıldı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 786 artarak 6.159'a yükseldi.

Rusya, yeni tip Koronavirüse (Covid-19) karşı mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü’ne 1 milyon dolar yardımda bulunacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için dünyada bir ilk niteliği taşıyan 'Toplum Bilimleri Kurulu' kuruldu."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:

Toplam Ölü Sayısı: 725

Toplam Vaka Sayısı: 34.109

Toplam İyileşen Sayısı: 1.582

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 7 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

8 Nisan

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı Çin'in Vuhan şehrinde tüm giriş ve çıkışlar açıldı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomideki etkisiyle mücadeleye yönelik 400 milyar euroluk yeni paket açıkladı.

Avustralya'da Çin'den satın alınan 8 bin maskeye el konuldu. Maskelerin bir kısmı virüslü ve kusurlu bulundu.

İspanya İslam Komisyonu Başkanı Riay Tatari yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "47 ilde 73 yurtta 3 bin 120 sağlık personelini misafir ediyoruz."

Japonya’da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Tokyo ve Osaka dahil 7 eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

Fildişi Sahili Savunma Bakanı Hamed Bakayoko, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli iki sağlık çalışanı, vatandaşlara sokakta koronavirüs testi yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, böyle bir uygulamalarının olmadığını, bir vaka için giden ekibin kendilerini gören vatandaşlara test yaptığını açıkladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle psikolojisi bozulanları 200 TL karşılığı tedavi ettiğini, bu hastalığa yakalanmamaları için dua okuduğunu iddia eden Fikret Gürsoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Japon öğrenciler, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden robotlar aracılığıyla mezun oldu.

Türk Eczacıları Birliği: "Meslektaşlarımızın yapılacak ikinci açıklamaya kadar eczanelerinden maske satışı yapmaması uygun olacaktır."

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki: "Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını mayıs sonu kontrol altına alacağız."

Milli Savunma Bakanı Akar: "Kapasitemizi önümüzdeki hafta, haftada 10 milyon cerrahi maskeye çıkaracağız."

Milli Savunma Bakanı Akar: "Bir haftada 3,5-4 milyon cerrahi maske yapabilecek durumdayız. Haftada 105 milyon tulum da yapabilecek duruma geldik."

Türkiye'nin Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 757 artarak 14.555'e yükseldi.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4.003'e yükseldi.

Mercedes, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleye destek için ürettiği solunum cihazının tasarımlarını ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu.

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1.918 artarak 12.911’e yükseldi.

Uluslararası Çalışma Örgütü: "Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybetmesini tetikleyebilir."

Hollanda'da bakımevinde yaşayan 107 yaşındaki kadın Koronavirüsü yendi

sveç'in Sundsvall Belediyesinin, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgında risk grubunda yer alan yaşlı vatandaşların poşetlerini para karşılığında evlerine taşıdığı ortaya çıktı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 938 artarak 7.097 oldu.

Türkiye'de Koronavirüs (Covid-19) salgınının son 7 gündeki seyri:

2 Nisan: 18135 vaka/356 ölü

3 Nisan: 20921 vaka/425 ölü

4 Nisan: 23934 vaka/501 ölü

5 Nisan: 27069 vaka/574 ölü

6 Nisan: 30217 vaka/649 ölü

7 Nisan: 34109 vaka/725 ölü

8 Nisan: 38226 vaka/812 ölü

Sağlık Bakanlığı:
 
Toplam Ölü Sayısı: 812
Toplam Vaka Sayısı: 38.226
Toplam İyileşen Sayısı: 1.846
Kuzey Kore testleri ve karantinayı sürdürüyor, henüz yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmedi."
 

9 Nisan

FIBA, 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket) 1-18 Eylül 2022 tarihine ertelendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "(Koronavirüsle mücadele için alınan tedbirlere uymayan) 26 bin kişiye adli ve idari ceza kesildi."

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 610 artarak 18.279'a yükseldi.

Türkiye'de Koronavirüs (Covid-19) salgınının son 7 gündeki seyri:

3 Nisan: 20921 vaka/425 ölü

4 Nisan: 23934 vaka/501 ölü

5 Nisan: 27069 vaka/574 ölü

6 Nisan: 30217 vaka/649 ölü

7 Nisan: 34109 vaka/725 ölü

8 Nisan: 38226 vaka/812 ölü

9 Nisan: 42282 vaka/908 ölü

TÜRKİYE

Yeni Test Sayısı : 28.578

Toplam Test Sayısı : 276.338

Yeni Vaka Sayısı : 4.056

Toplam Vaka Sayısı : 42.282

Bugün Ölen Sayısı : 96

Toplam Ölen Sayısı : 908

Çin'in yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele için Ermenistan'a gönderdiği tıbbi malzeme kolilerinin üzerinde yazan siyasi mesaj: "Dostluğumuz Ararat (Ağrı Dağı) Dağı'ndan daha yüksek ve Yangtze Nehri'nden daha uzun olsun."

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı 90 bini aştı.

New York Times gazetesinde yer alan haberde, yeni yapılan araştırmalara göre, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının Asya'dan değil Avrupa'dan New York'a taşındığı iddia edildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tevfik er-Rabia: "Ülkede yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının gelecek haftalarda maksimum 200 bine ulaşmasını öngörüyoruz."

İstanbul Eczacılar Odası, Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşma ile ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından virüsün çıktığı Vuhan şehrinde evlilik başvuruları yüzde 300 arttı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: "29 Ocak’tan bu yana 90’dan fazla ülkeden, 50 binden fazla ABD vatandaşını ülkeye getirdik."

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 683 artışla 15 bin 238'e çıktı.

Malta'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.

Arap Birliği: "İsrail, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını Filistin topraklarını ilhak için kullanıyor."

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliği'nde baş aşçı olarak görev yapan Ahmet Eğri, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin: "30’dan fazla ülkeye Koronavirüs (Covid-19) tespiti için test sistemi gönderdik."

Osmaniye'de İl Hıfzıssıhha Meclisi, Koronavirüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında il genelinde ilçelere, beldelere ve köylere özel araçlarla gidiş-gelişlere kısıtlama getirdi.

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için 1 milyar dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısını üretmeye aday olan 7 fabrika projesine yatırım yapacağını açıkladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mart ayında yaşamını yitiren eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın eşi Belma Yalman da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Japonya Başbakanı Abe, Koronavirüs salgınında iş dünyası ve halka yönelik yaklaşık 108 trilyon yen değerinde (989 milyar dolar) mali destek paketi açıkladı.

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 541 artarak 10.869'a yükseldi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurt dışında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı 222'ye yükseldi.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 9 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

10 Nisan

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Roma forma satışından elde edeceği geliri Koronavirüsle mücadeleye harcayacak.

Türkiye: İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Yeni Test Sayısı : 30.864
Toplam Test Sayısı : 307.210
Yeni Vaka Sayısı : 4.747
Toplam Vaka Sayısı : 47.029
Bugün Ölen Sayısı : 98
Toplam Ölen Sayısı : 1.006
 
Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yakınını kaybedenlerden, cenazeyi almak istediklerinde 250 euro morg kirası isteniyor.
İsveç'te bulunan Karolinska Üniversite Hastanesinin, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) taşıyan 80 yaş üstü hastaların yoğun bakıma alınmaması yönünde doktorlara talimat verdiği ortaya çıktı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Türkiye'nin toplam sağlık personeli sayısı 1 milyon 61 bin 635'tir. Bunun 165 bin 363'ü doktor, 204 bin 969'u hemşiredir."
Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 100 bini aştı.
İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 980 artarak 8.958 oldu.
İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 570 artarak 18.849'a yükseldi.
ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1878 artarak 16.686'ya yükseldi.
ABD’de son 3 haftada yapılan işsizlik başvurusu 16 milyonu geçti.
Türkiye'den Libya'ya yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sağlık malzemesi gönderildi.
İran'da son 24 saatte yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 122 artarak 4.232'ye yükseldi.
İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 605 artarak 15.843'e yükseldi.
 

11 Nisan

Türkiye'de Koronavirüs (Covid-19) salgınının son 7 gündeki seyri:

5 Nisan:27069 vaka/574 ölü

6 Nisan:30217 vaka/649 ölü

7 Nisan:34109 vaka/725 ölü

8 Nisan:38226 vaka/812 ölü

9 Nisan: 42282 vaka/908 ölü

10 Nisan: 47029 vaka/1006 ölü

11 Nisan: 52167 vaka/1101 ölü

ABD, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında 19.715 can kaybı ile İtalya’yı geride bırakarak "dünyada en fazla kişinin öldüğü" ülke oldu.

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 619 artarak 19.468'e yükseldi.

İsveç'te yoğun bakıma alınmayan 81 yaşındaki Koronavirüs (Covid-19) hastası hayatını kaybetti.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 917 artarak 9.875 oldu.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı: "İstanbul’da 20 eczaneye virüs girdi. 7-8 meslektaşımız pozitif. Tabii eczane çalışanlarından da vakalar var. Bir arkadaşımız yoğun bakımda."

Çin, ülkede 42 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini, bunlardan 38'inin yurt dışı kaynaklı olduğunu açıkladı. Salgının ortaya çıktığı Vuhan şehrinde ise herhangi bir vaka tespit edilmediği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtlarda 13 bin 968 vatandaşın karantinada olduğunu, 17 bin 504 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını açıkladı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 26 yaşındaki bir adam, annesini tuvalet kağıdını sakladığı gerekçesiyle darp etti ve sonrasında polis tarafından tutuklandı.

Avrupa Birliği, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için Filistin'e yaklaşık 71 milyon avro değerinde bir mali yardım paketi tahsis ettiğini duyurdu.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 1 milyon 700 bini aştı.

İstanbul Valisi Yerlikaya: "İstanbul'da 45 bin polis ve bekçi, 5 bin 474 Jandarma'nın sokakta 24 saat görev başında. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara para cezası ve adli işlem uygulanacak."

New York'ta yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenler, Hart Adası'nda toplu mezarlara gömülmesine başlandı.

Rusya, yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Bosna-Hersek'e askeri uzman ve tıbbi malzeme gönderecek.

Avrupa Birliği ülkeleri, yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) etkilerine karşı yaklaşık 540 milyar avroluk ekonomik pakette uzlaşı sağladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'sokağa çıkma yasağına uymayanların cezası nedir' sorusuna yanıt verdi: "2 ay ila 1 yıl arasında hapis cezası var. 3 bin 186 liraya kadar da para cezası söz konusu."

St. Petersburg Üniversitesi'nden Andrey Kozlov: "Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) beyinde ciddi hasarlara neden olabilir."

Belçika’nın kuzeyinde yer alan Flaman bölgesindeki atık sulardan alınan örneklerde, Koronavirüse (Covid-19) ait ribonükleik asit (RNA) izlerine rastlanıldı.

Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 12 Nisan saat 24.00'e kadar sürecek.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 11 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

12 Nisan

Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı sona erdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiği için Rize'de bir vatandaş intihar etmeye kalkıştı.

Adana'da sokağa çıkma yasağında 'Hayat dama sığar' etkinliği: "Binlerce uçurtma gökyüzünü süsledi."

Çorum'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine uyulmadığı gerekçesiyle 7 banka şubesine idari para cezası uygulandı.

TÜRKİYE:  Yeni Test Sayısı : 35.720 Toplam Test Sayısı : 376.100 Yeni Vaka Sayısı : 4.789 Toplam Vaka Sayısı : 56.956 Bugün Ölen Sayısı : 97 Toplam Ölen Sayısı : 1.198

Türkiye'de Koronavirüs (Covid-19) salgınının son 7 gündeki seyri: 6 Nisan:30217 vaka/649 ölü 7 Nisan:34109 vaka/725 ölü 8 Nisan:38226 vaka/812 ölü 9 Nisan: 42282 vaka/908 ölü 10 Nisan:47029 vaka/1006 ölü 11 Nisan:52167 vaka/1101 ölü 12 Nisan:56956 vaka/1198 ölü

KKTC, vatandaşları haricindekilere 30 Nisan'a kadar sınır kapılarını kapattı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 737 artarak 10.612'ye yükseldi.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 117 artarak 4.474'e yükseldi.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 619 artarak 16.972'ye yükseldi.

Yemen'in geçici başkenti Aden, yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında tüm giriş çıkışlara kapatıldı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 12 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

13 Nisan

TÜRKİYE: 

Yeni Test Sayısı : 34.456

Toplam Test Sayısı : 410.556

Yeni Vaka Sayısı : 4.093

Toplam Vaka Sayısı : 61.049

Bugün Ölen Sayısı : 98

Toplam Ölen Sayısı : 1.296

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1508 artarak 22.116’ya yükseldi.

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 566 artarak 20.465'e yükseldi.

Pakistan Başbakanı İmran Han: "Pakistan, ya karantina ya da Koronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden açlıktan ölmekle karşı karşıya."

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 574 artarak 14.967'ye yükseldi.

Bulgaristan Başbakanı Borisov'dan krizde yardım isteyen iş insanlarına: "Hepinizin hangi lüks araçlara bindiğinizin listesini çıkartım. Önce bu araçları satıp sermayenize ekleyin. Hala zor durumda olursanız sonra bana gelin, yardım isteyin."

Türk Hava Yolları (THY) kaptan pilotlarından Mehmet Ali Kılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtlarda 12 bin 912 vatandaşın karantinada olduğunu, 20.427 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını açıkladı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 13 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

14 Nisan

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Koronavirüs teşhisiyle Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Ramazanda sağlıklı her müminin oruç tutması Allah'ın emriyle farzdır. Bu ibadetin topyekun ertelenmesi mümkün değildir."

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları hastalığın yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır."

Şimdiye kadar Antalya'nın Kaş ilçesinde Koronavirüs vakası tespit edilmedi. Jandarma ekipleri durumun kontrol altında kalması için ilçeye giriş ve ilçeden çıkış yapan araçları durdurarak sürücüleri ve yolcuları kontrol ediyor.

ABD’nin Theodore Roosevelt uçak gemisinde 1 asker yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybederken, gemideki vaka sayısı 550’nin üzerine çıktı.

Bingöl'de, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedavisi tamamlanan 15 günlük bebek taburcu edildi.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 567 artışla 18.056'ya çıktı.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 120 bini aştı.

Türkiye'de Koronavirüs salgınının son 7 gündeki seyri: 8 Nisan: 38226 vaka/812 ölü

9 Nisan: 42282 vaka/908 ölü

10 Nisan: 47029 vaka/1006 ölü

11 Nisan: 52167 vaka/1101 ölü

12 Nisan: 56956 vaka/1198 ölü

13 Nisan: 61049 vaka/1296 ölü

14 Nisan: 65111 vaka/1403 ölü

Türkiye: Yeni Test Sayısı : 33.070 Toplam Test Sayısı : 443.626 Yeni Vaka Sayısı : 4.062 Toplam Vaka Sayısı : 65.111 Bugün Ölen Sayısı : 107 Toplam Ölen Sayısı : 1.403

ABD Başkanı Trump'un eski danışmanı Roger Stone: "Microsoft'un kurucusu Bill Gates, insanlara mikroçip takmak için Koronavirüsü üretti."

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 98 artarak 4.683'e yükseldi.

Fransa'da serbest dolaşımın sınırlandırılması 11 Mayıs'a kadar uzatıldı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 778 artarak 12.107 oldu.

Resmi Gazete'de yayınlandı! "Koronavirüse yakalanan tüm vatandaşların tedavileri ücretsiz yapılacak, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmayacak."

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 14 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

15 Nisan

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 602 artarak 21.067'ye yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne sağladıkları fonu durdurduğunu açıkladı.

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 762 artarak 15 bin 729'a yükseldi.

Denizli'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tanılı kişi, hastanenin 2. katından çarşafları bağlayarak kaçtı.

ABD’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bini aştı.

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören 107 yaşındaki Havahan Karadeniz taburcu edildi.

İsrail'de 8 günlük bir bebeğe yeni tip Koronavirüs (Covid-19) teşhisi konuldu.

Hindistan'da Başbakan Modi'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ülke çapında uygulanan sokağa çıkma yasağının uzatıldığını açıklamasının ardından Mumbai'de binlerce kişi kararı protesto etti.

Rusya Sağlık Bakanlığı epidemiyoloji uzmanı Nikolay Briko, yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) 4 metre mesafeden insandan insana bulaşabildiğini belirtti.

Japonya’da halktan plastik yağmurluklarını hastanelere bağışlaması istendi.

New York'ta test edilmeyen 3.700 kişinin daha yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 523 artarak 18.579'a çıktı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 761 artarak 12.868 oldu.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 94 artarak, 4.777'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
 
Toplam Ölü Sayısı: 1.518
Toplam Vaka Sayısı: 69.392
Toplam İyileşen Sayısı: 5.674

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 15 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

16 Nisan

Tayland'da bir adli tıp uzmanı, cesetten bulaşan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 130 bini aştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kommunarka kasabasındaki hastaneyi ziyareti sırasında görüştüğü ve Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Başhekim Denis Protsenko, iyileştiğini duyurdu.

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway, katıldığı bir televizyon programında Covid-19'un dışında '18 Koronavirüsün daha olduğunu' öne sürdü.

Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi'ne Koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle gelen bir kişi bahçede gezince kendisini uyaran güvenlik görevlilerine saldırıp, "Bende varsa herkese bulaşsın" diyerek üzerlerine öksürdü.

İran'da son 24 saatte yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 artarak, 4.869'a yükseldi.

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 551 artışla 19.130'a çıktı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tito Mbweni: "Yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında IMF'den kredi almayacağız."

Prof. Dr. Ovalı: "Sadece bir ay içinde tüm dünya çalışmalarımızla nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek."

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te Filistinlilere yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi yapılan kliniği kapattı.

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 861 artarak 13.729 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
Toplam Ölü Sayısı: 1.643
Toplam Vaka Sayısı: 74.193
Toplam İyileşen Sayısı: 7.089
Türkiye'de Koronavirüs salgınının son 7 gündeki seyri:
10 Nisan:47029 vaka/1006 ölü
11 Nisan:52167 vaka/1101 ölü
12 Nisan:56956 vaka/1198 ölü
13 Nisan: 61049 vaka/1296 ölü
14 Nisan: 65111 vaka/1403 ölü
15 Nisan: 69392 vaka/1518 ölü
16 Nisan: 74193 vaka/1643 ölü
 
Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mescid-i Aksa'nın ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurdu.
99 yaşındaki 2. Dünya Savaşı gazisi Ermando Piveta, Koronavirüs (Covid-19) tedavisini tamamlayarak hastaneden taburcu oldu.
ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 4.931 artarak 30.990'a yükseldi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian: "Dünya Sağlık Örgütü'nün tepki, devletlerden bağımsız hareket etme kabiliyeti, bilgi iletme veya uyarı yapma eksikliği bulunuyor."
Fas hükümeti, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için oluşturulan fona aktarılmak üzere memur maaşlarında 3 günlük kesinti yapılması kararı aldı.
Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 'merkez üssü' olarak nitelenen Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 cesedin toplandığını açıkladı.
İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kısmi karantina uygulamasının 3 hafta uzatılmasına karar verildi.
İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 525 artarak 22.170'e yükseldi.
 

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 16 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

17 Nisan

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 753 artarak 17.920'ye yükseldi

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, hastalığa karşı oldukça etkili olduğunu tespit ettikleri ilaç için 23 Nisan'ı beklemeyeceklerini ve "Dornaz alfa" adlı ilacın (zaten var olan bir ilaç) hastaların tedavisinde testlere alınması gerektiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı: "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 31 ilde bugün saat 15.00-24.00 arasında polis ve jandarma uygulama yapacak."

İçişleri Bakanlığı: "Yoğun alışveriş yapılan yerler, akaryakıt istasyonları ve duraklarda sosyal mesafe kuralı, maske zorunluluğu denetlenecek."

MEB, İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Meslek Lisesinde, ambulans ve sahra hastaneleri için uzaktan kontrollü solunum cihazı üretti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian: "Koronavirüsün Çin'de laboratuvarda üretildiğine yönelik iddialar kabul edilemez."

Kudüslülerin Hakları Ulusal Koalisyonu Müdürü Avde: "İsrail, Kudüs'teki Filistinlilere yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi yapmıyor."

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yedi bölgede ilan edilen olağanüstü hal ilanını bütün ülkeyi kapsayacak şekilde genişlettiklerini duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca tamamen yerli ve milli imkanlarla mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: "Çin'in koronavirüsün yönetiminde bizden daha iyi olduğunu söyleyecek kadar saf olmayalım. Bilmediğimiz şeyler oldu."

Mali'deki Avrupa Birliği Eğitim Misyonu'nda (EUTM) görev yapan 100'den fazla İspanyol askerinin, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle geri çekildiği belirtildi.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 89 artarak 4.958'e yükseldi.

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 2.296 artarak 33.286'ya yükseldi.

ABD Başkanı Trump, ülkesinde alınan koronavirüs önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
 
Toplam Ölü Sayısı: 1.769
Vaka Sayısı: 78.546
Toplam İyileşen Sayısı: 8.631
 
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Koronavirüs (Covid-19) salgını ardından Antalya’da mahsur kalan Rus vatandaşlarının Moskova'ya tahliye uçuşunun düzenlenmesinde verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etti.
 
İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 585 artışla 19.715'e çıktı.
 
Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 2 milyon 200 bini aştı.
 
ABD'de yapılan bir araştırma, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2022 yılına kadar dönem dönem sosyal mesafe uygulanması gerekebileceğini ortaya koydu.
 
İngiltere'nin Çinli şirketlere 20 milyon dolar ödeyerek aldığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) test kitleri bozuk çıktı.
 
İngiltere'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 847 artarak 14.576 oldu.
 
Irak’ta sokağa çıkma yasağı ramazan ayına kadar uzatıldı.

DÜNYA SPOR MÜSABAKALARINDA 17 NİSAN'DA NELER YAŞANDI DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

18 Nisan

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Inter 1 milyon koruyucu maske bağışladı.

ABD Başkanı Trump: "Çin'deki virüs ölümleri açıklananın çok ötesinde ve ABD'den daha çok."

ABD'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 3.800 artarak 37.086'ya yükseldi.

Suudi Arabistan, G20 ülkelerine, yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele için 8 milyar dolarlık finansman açığını kapatma çağrısında bulundu.

Batman'da Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini ihlal eden 512 kişiye toplam 490 bin 745 lira idari para cezası kesildi.

Türkiye'de gece yarısı 00.00 itibariyle 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı an itibariyle başladı.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüsten (Covid-19) iyileşen kişi sayısı 565 bini aştı.

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 575 artarak 22.745'e yükseldi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn: "Salgın şimdilik yeniden kontrol altında. Herkese test yapmak gerekli de mantıklı da değil. Testten yarım saat sonra, test edilen kişiye virüs bulaşabilir. Test anlık görüntüdür."

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 150 bini aştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: "Çin’in, Koronavirüsün yol açtığı zararı tazmin etmesi beklenmemeli."

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Sapanca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 5 apartman karantina altına alındı.

Fransa'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 761 artarak 18.681'e yükseldi.

Kenya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağını ihlal eden 12 kişi, polis ekiplerince öldürüldü.

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi’nden (ICMR) bilim insanları, ülkede yaşayan yarasalarda, henüz tehlike derecesi bilinmeyen yeni bir tür Koronavirüs keşfetti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte: "Karantinanın ihlal edilmesi halinde ordu ve polis yönetimi devralabilir, siz karar verin."

ABD Başkanı Trump: "Koronavirüsün Vuhan'daki laboratuvardan çıktığı iddiaları mantıklı. Çok tuhaf şeyler oluyor, araştırıp göreceğiz."

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, immün plazma yöntemiyle tedaviye başladıkları hastanın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) test sonucunun negatife döndüğünü açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Koronavirüse karşı etkili aşı geliştirme çalışmaları başarılı bir şekilde sürüyor."

Burdur’un Çeltikçi ilçesinde yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede koronavirüs testi pozitif çıkan 3 yaşındaki Defne Özçelik, 7 günde sağlığına kavuştu.

Nobel Tıp Ödülü'nü 2008'de alan Fransız doktor Luc Montagnier, yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) Çin'in Vuhan şehrindeki bir laboratuvarda üretildiğini ileri sürdü.

Avrupa Birliği'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hazırladığı yaklaşık 3 milyar euroluk tedbirler, Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı.

30 büyükşehirle Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamalar bu gece saat 00.00'dan itibaren 15 gün daha uzatıldı.

İran'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 73 artarak 5.031'e yükseldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Covid-19 nedeniyle) Bizim çağrımız üzerine önümüzdeki hafta İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi toplanacak."

İspanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 565 artışla 20.043'e çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:
 
Toplam Ölü Sayısı: 1.890
Toplam Vaka Sayısı: 82.329
Senin için hazırladığımız haberler