31 ilde sokağa çıkma yasağı!

10.04.2020 - 21:56 | Son Güncellenme: 10.04.2020 - 21:56

Türkiye'de koronavirüs vakaları ve salgına bağlı ölümler artınca İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağını ilan etti. Sokağa çıkma yasağı ne kadar sürecek? Kimleri kapsıyor? Yasak süresince hangi iş yerleri açık olacak? Market, fırın, eczane açık olacak mı?

31 ilde sokağa çıkma yasağı!

Türkiye'de koronavirüs vakaları ve salgına bağlı ölümler artınca İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağını ilan etti.

İşte bakanlıktan yapılan açıklama:

''10.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu ile paylaşılacaktır.''

Valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları belli oldu

İç İşleri Bakanlığı'nca gönderilen genelge ile sokağa çıkma yasağının tüm detayları belli oldu.

10.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında geçerli olacak sokağa çıkma yasağında bazı işletmelerin açık kalmasına izin verilecek.

Sokağa çıkma yasağında açık olan yerler

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sokağa çıkma yasağı süresince; fırın, eczane gibi vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanacağı işletmeler açık olacak." ifadeleri kullanıldı.

Buna göre sokağa çıkma yasağında açık olacak yerler şöyle sıralanıyor

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri

Senin için hazırladığımız haberler