Milli Takım'da Stefan Kuntz, Letonya maçını değerlendirdi

10.10.2021 - 19:07 | Son Güncellenme: 11.10.2021 - 11:04

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçı öncesi Dünya Kupası'na katılma şansımız ve kadro ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Milli Takım'da Stefan Kuntz, Letonya maçını değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Letonya'ya konuk olacak. Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Stefan Kuntz, Riga'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Kuntz: İlk 11'i yarın sabah söyleyeceğim

İlk sınavını 1-1 biten Norveç karşılaşmasıyla veren Alman çalıştırıcı, "Burada çok fazla detaya girmek istemiyorum taktikler ve formasyonla alakalı. Ozan Kabak ve Çağlar'ın cezası bitti. Ben takıma ilk 11'i yarın sabah söyleyeceğim. Dolayısıyla çift forvet oynayıp oynamayacağımız sorusuna da yanıt veremiyorum" dedi. 

'Bizim için önce sonuç geliyor'

Milli Takım'da önceliğinin sonuç almak olduğunu vurgulayan Kuntz şöyle devam etti: "Sonuç almak şu anda bir adım önde duruyor bizim için. Topu alıp kaptırmak bizim istediğimiz bir şey değil. Ama Norveç maçında belli durumlarda defanstan ve orta sahadan oyun kurarken, forvete topu aktarırken dönem dönem iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum.

'Milli Takım'a sabır göstermeye ihtiyaç var'

Şöyle bir gerçek var; biz pazar günü toplandık. İlk küçük antrenmanımızı salı günü yaptık. Hala pazar akşamı maç oynayan oyuncular vardı. Toplamda 3 defa gerçek antrenman yapabildik takımla beraber. Futbolun da bir gerçeği olduğunu kabul etmemiz lazım ki, o da bu felsefenin oturması için biraz sabır ve zaman gerektiği."

'Letonya'ya saygısızlık edemem'

Alman teknik adam, Letonya maçı hakkında "Tabii ki hedefimizin galibiyet olduğunu, şiddetle galibiyete ihtiyaç duyduğumuzu söyleyebiliriz. Ama kökten değişikliklerin de bir günde yapılması kolay değil. Biz önce iyi sonuç almak istiyoruz, yani bizi ikinciliğe götürecek sonucu almak istiyoruz. Hedefimiz bu. Açık farkla galip gelmemiz gerektiği konusunda burada düşüncelerimi ifade edersem, Letonya takımına saygısızlık etmiş olurum. Önce kazanalım, sonucu görelim ve daha sonra bunun üzerine yorum yapalım" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Merih Demiral’dan Dünya Kupası sözleri: Ben inanıyorum
Habere Git

'Letonya'nın Hollanda maçını analiz ettik'

Rakiplerini analiz ettiklerini sözlerine ekleyen A Milli Takım Teknik Direktörü, "Özellikle Hollanda maçlarını izledik ve bu maçta iyi performans sergilediklerini düşünüyorum. Norveç'in kendi has bir oyun tarzı vardı. Letonya'nın da kendine has bir oyun tarzı var" yorumunda bulundu. 

Letonya-Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda?

Türkiye, G Grubu'ndaki 8. maçıında yarın (11 Ekim Pazartesi) Letonya ile karşılaşacak. Mücadele başkent Riga'da saat 21.45'de başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler