Covid-19 en çok hangi NBA takımlarına zarar verdi?

Feride Kara
05.01.2022 - 00:53 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 01:10

ESPN’den Kevin Pelton’ın hazırladığı yazıda Covid-19 virüsünün Ulusal Basketbol Ligi’inde (NBA) en çok hangi takımlara zarar verdiği detaylı olarak açıklandı.

Covid-19 en çok hangi NBA takımlarına zarar verdi?

ESPN’den Kevin Pelton korona salgını yüzünden NBA’deki hangi takımların ne kadar zarar gördüğü hakkında bir yazı yayınladı. Yazısında salgın yüzünden zarar gören NBA takımlarını sıralayan Pelton’ın listesinde ilk sırada Cedi Osman’ın takımı Cleveland Cavaliers yer alıyor. 

İşte Covid-19 yüzünden en çok zarar gören o takımlar

Cleveland Cavaliers
WARP Kaybı: 2,6 (NBA’de 1. sırada)
Dakika kaybı: 1,110 (NBA’de 3. sırada)
Kadrosunda Cedi Osman’ın da bulunduğu Cleveland Cavaliers WARP kaybında NBA takımları arasında ilk sırada olmasına rağmen Doğu Konferansı’nda 5. sırada yer alıyor.
Cavaliers kasım ayının başlarında, yeni Covid-19 varyantı ortaya çıkmadan önce oyuncularından Kevin Love’ın 8 ve Lauri Markkanen’in ise 9 maçı kaçırması ile zorlandı. Cleveland Cavaliers pivot oyuncularından Jarret Allen, oyun kurucu Darius Garland ve yılın çaylağı olmaya aday olan Evan Mobley’in birkaç maç kaçırması ile 3 önemli oyuncusunun da olmadığı maçlar oynadı.

Philadelphia 76ers

WARP kaybı: 2,6 (NBA’de 2. sırada)
Dakika kaybı: 1,135 (NBA’de 2. sırada)Oyuncuları arasında Furkan Korkmaz’ın bulunduğu Philadelphia 76ers da tıpkı Cleveland Cavaliers gibi Covid-19 yüzünden önemli kayıplar yaşadı. 76ers, yıldız oyuncusu Joel Embiid’in 9, kısa forvetlerden Tobias Harris’in 6, Matisse Thybulle’ın 7 maç ve Isaiah Joe’nun 5 maç kaçırması ile sıkıntı yaşadı.

Milwaukee Bucks

WARP kaybı: 2,1 (NBA’de 3. sırada)
Dakika kaybı: 739 (NBA’de 12. sırada)Milwaukee Bucks, Philadelphia 76ers ve Cleveland Cavaliers ile karşılaştırınca daha az oyuncu kaybı yaşadı. Bucks’tan sağlık protokollerine sadece 7 oyuncu dahil oldu. Fakat sağlık protokollerine giren oyuncular arasından iki kez En Değerli Oyuncu (MVP) seçilen Giannis Antetokounmpo’nun 5 maç ve All-Star Khris Middleton’un  8 maç kaçırması Milwaukee Bucks’a pahalıya mâl oldu.

Minnesota Timberwolves

WARP kaybı: 1,7 (NBA’de 4. sırada)
Dakika kaybı: 870 (NBA’de 7. sırada)Timberwolves önemli oyuncularının aralık ayında arka arkaya protokollere girmesi ile sarsıldı. 17 Aralık’ta Anthony Edwards, altı gün sonra Karl-Anthony Towns ve 27 Aralık'ta D'Angelo Russell sağlık protokollerine dahil oldu. Protokollere dahil olan Edwards da dahil diğer 7 oyuncu takıma döndü. Pazartesi gecesi oynayamayacakları bildirilen Russel ve Towns’un ise takımın Los Angeles seyahatinden sonra Timberwolves’a geri dönmesi bekleniyor.

Chicago Bulls

WARP kaybı: 1,6 (NBA’de 5. sırada)
Dakika kaybı: 1,182 (NBA’de 1. sırada)Yeterli oyuncusu olmadığı için maçı ertelenen ilk takım olan Chicago Bulls bir noktaya kadar bu durumdan faydalanmayı başardı. Takımın yıldızlarından DeMar DeRozan 3 maç, Zach LaVine ise 2 maç oynayamayarak diğerlerine göre nispeten kısa süreli devamsızlıklar yaşadılar. Chicago Bulls protokoller yüzünden kaybettiği 1,182 dakika ile NBA’de ilk sırada yer almasına rağmen WARP kaybında 5. sırada yer alıyor.

Charlotte Hornets

WARP kaybı: 1,5 (NBA’de 6. sırada)
Dakika kaybı: 867 (NBA’de 8. sırada)Kadrosunda birçok kez virüs sorunu yaşayan takımlar arasında yer alan Hornets, aralık ayının başlarında yıldız oyuncu LaMelo Ball ve Terry Rozier’in de aralarında bulunduğu bir grubu ilk kez kadro dışına almak zorunda kaldı.

Brooklyn Nets

WARP kaybı: 1,5 (NBA’de 7. sırada)
Dakika kaybı: 827 (NBA’de 9. sırada)Chicago Bulls gibi Brooklyn Nets de Covid-19’un yayılma hızını ertelenen maçlar ile yavaşlattı. Brooklyn tam 1 hafta boyunca sahaya çıkmadığı için Kevin Durant ve James Harden’ın 3 maçlık yoklukları aynı ana denk gelmedi.

Atlanta Hawks

WARP kaybı: 1,4 (NBA’de 8. sırada)
Dakika kaybı: 1,074 (NBA’de 4. sırada)Şimdiye kadar 16 oyuncusu sağlık protokollerine dahil olan Atlanta Hawks, Chicago Bulls ile bu sezonun en yüksek sayısını paylaşıyor. Yıldız oyunculardan Trae Young’un sadece 3 maç sonrasında takıma geri dönmesi sayesinde Atlanta Hawks WARP kaybında daha aşağılarda yer almayı başardı.

Dallas Mavericks

WARP kaybı: 1,4 (NBA’de 9. sırada)
Dakika kaybı: 886 (NBA’de 6. sırada)
Mavericks, bir dizi oyun kurucusunun protokollere girmesiyle karşı karşıya kaldı ve Isaiah Thomas ile bir anlaşma imzaladı. Ayrıca Mavericks, Kristaps Porzingis'in protokollere girmesinin etkilerini pazartesi günü de hissetmeye devam edecek.

Boston Celtics

WARP kaybı: 1,2 (NBA’de 10. sırada)
Dakika kaybı: 957 (NBA’de 5. sırada)
Celtics’ten aralık ayında Al Horford ve Jayson Tatum sahadan çekilmek zorunda kalırken daha sonrasında Dennis Schroder ve birkaç yedek oyuncu daha kadro dışında kaldı. Sağlık protokollerinin test edildiği zamanlarda Tatum’un kaçırdığı 4 maç yüksek bir rakamdı. Buna rağmen Celtics yeni yıl arifesinde o olmadan Phoenix Suns’a karşı etkileyici bir galibiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler