Hatayspor'da 19 korona vakası!

16.10.2020 - 18:13 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 18:13

Süper Lig'in 5. haftasında Erzurumspor'u konuk edecek Hatayspor'da koronavirüs vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

Hatayspor'da 19 korona vakası!

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Daha önce 6 futbolcusunda koronavirüs çıkan Hatayspor'da koronavirüs vaka sayısında artış olmasından endişe ediliyordu. Akdeniz ekibinde korkulan oldu ve vaka sayısı 18'e yükseldi.

TFF'de lisansı çıkartılan 28 futbolcusu olan Hatayspor'un Erzurumspor'la oynayacağı karşılaşma ertelendi.

Akdeniz ekibi tesisleri boşalttı ve futbolcular ile kulüp çalışanları evlerine gönderildi.

Hatayspor koronavirüs test sonuçlarından gelecek iyi haberleri bekliyordu.

Hatayspor vaka sayısını açıkladı

Hatayspor'da teknik direktör Ömer Erdoğan ve 11 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Ayrıca 1 de kulüp personeli koronavirüse yakalandı.

Akdeniz ekibinde daha önce de 6 futbolcu koronavirüse yakalanmıştı.

Böylece Hatayspor'da koronavirüse yakalanan futbolcu sayısı 17'ye yükselirken, kulüpteki vaka sayısı 19 oldu.

Hatayspor maça çıkacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sağlık protokollerine göre; bir takımda maça çıkabilecek 14 sağlıklı oyuncu varsa o karşılaşma oynanır.

Ancak TFF'nin yayınladığı Covid-19 Sağlık Rehberi'nin 34. sayfasında 3.1.1 Pozitif Vakanın Geri Katılımı başlığı altında düşülen notta "Bir takımda vaka sayısından ötürü kontrol edilemeyeceği düşünülen bir senaryo oluşursa, ligin kurallara göre yürütülebilmesi için süreç hakkında kararı TFF Yönetim Kurulu ve ilgili Bakanlıklar’ın yetkilileri birlikte vermelidir" cümlesi yazılmış.

Hatayspor'da 17 futbolcu koronavirüse yakalanırken, TFF'de lisansı çıkartılan 28 oyuncu bulunuyordu. Federasyondan yapılan açıklamada maçın ertelendiği duyuruldu.

Öte yandan TFF Covid-19 sağlık rehberi göre, semptom görülmeyen futbolcular 15 gün karantina sürecinden sonra idmanlara çıkıp maçlara hazırlanabiliyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler