Kadın Müzesi'nde neler sergilenecek ve ne zaman açılacak?

04.10.2020 - 17:13 | Son Güncellenme: 04.10.2020 - 17:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa’da yapımı devam eden Kadın Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Peki Kadın Müzesi ne zaman açılacak, nerede yapılıyor ve neler sergilenecek ve nasıl gidilir, kadın müzesi ne demek, içinde neler var, büyüklüğü ne kadar gibi araştırmalara cevap aradık. Sizler için tüm soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Kadın Müzesi'nde neler sergilenecek ve ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa’da yapımı devam eden Kadın Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Peki Kadın Müzesi ne zaman açılacak, nerede yapılıyor ve neler sergilenecek? Sizler için tüm soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

İstanbul Kadın Müzesi, kadın tarihini gündemde tutmak ve kadın belleği oluşturmak amacıyla 2012’de sanal ortamda açılmış bir kent kadın müzesidir. Müzenin taşıyıcı organı olan İstanbul Kadın Kültür Vakfı, iş kadını Gülümser Yıldırım tarafından 8 Mart 2011'de İstanbul Kadın Müzesi'ni açmak amacıyla kurulmuştur. 

İstanbul Kadın Müzesi'nin sürekli sergisini oluşturan basın, beste, dans, enstelasyon, fotoğraf, hat, heykel, karikatür, müzik, resim restorasyon, seramik, sinema, tiyatro, video dahil olmak üzere otuza yakın sanat ve kültür kategorisindeki biyografi sayfalarında, biyografinin bağlamındaki müzik parçalarını dinleme, sanat eselerini inceleme, belgeselleri veya sinema filmlerini izleme, biyografiler hakkındaki basın haberlerine veya bilimsel makalele ve araştırmalara ulaşma ya da biyografilerin anılarına düzenlenmiş sergileri gezme olanağı bulunmaktadır.

Uzun vadede fiziki mekân sahibi olmayı da amaçlayan İstanbul Kadın Müzesi, sanal müze olarak hizmet verdiği süre içinde çalışmalarını iki alanda sürdürür:, yılda bir kez müzenin Kadın Kültür Mirası konsepti çerçevesinde İstanbul'daki akademik kururumlarla işbirliği içinde uluslararası etkinlikler düzenler. “Kadın Kültür Mirası” etkinlik konsepti, kadın tarihinde jübile teşkil eden tarihlerle yapılan etkinklerdir. Bu konsept, yol açıcı kadınların genelde erkeklerle özdeşleşmiş bir alanda etkin olmayı başarmalarının ardından, özellikle günümüzde kadınların bu alanı ne kadar "kendi alanları" yapabildiklerini ve bu alanda nasıl var olabildiklerini inceler.

Kadınlar Dünyası'nın girişimi ve lobi çalışmaların etkisiyle 1914 yılında açılan İnâs Darülfünunu (Kadın Üniversitesi) Türkiye'de kadınlara yüksek eğitimin yolunu açmıştı. İstanbul Kadın Müzesi ve Türkiye'de kadınların üniversitede 100 yılını 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında birlikte organize ettikleri "Akademide Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Uluslararası İyi Örnekler Sempozyumu" ile kutladılar.

Senin için hazırladığımız haberler