Koronavirüsün en çok görüldüğü İstanbul ilçeleri neler?

07.04.2020 - 20:29 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 20:31

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüsün en fazla görüldüğü ilin İstanbul olduğunu açıkladı. Peki koronavirüs İstanbul'un hangi ilçelerinde daha fazla görülüyor? Avrupa Yakası, Beyoğlu, Beşiktaş, Bağcılar, Başakşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Esenler, Esenyurt, Fatih, Eyüpsultan, Küçükçekmece, Kağıthane, Sarıyer, Şişli, Anadolu Yakası, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, COVID-19 vaka, tedavi, ölüm sayıları neler? Hangi ilçede ne kadar vaka var? Detaylar haberimizde...

Koronavirüsün en çok görüldüğü İstanbul ilçeleri neler?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs vakaları görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının görüldüğü illeri açıkladı. Salgının en fazla görüldüğü illerin başında İstanbul geliyor.

İstanbul'da en fazla koronavirüs vakası görülen yerler

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'da en fazla koronavirüs vakasıyla karşılaşılanan ilçeleri henüz açıklamadı.

Bakanın göstermiş olduğu İstanbul haritasında ise koronavirüs vakalarının yaygın olarak kalabalık semtlerde olduğu görüldü.

Koronavirüs, İstanbul'da hangi ilçelerde yoğun? 8 Nisan 2020

Ekrem İmamoğlu, "Burada çarpıcı olan şu; özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bu bölgelerde çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada

Pandemi kurulunda harita üzerinden sunum yapıldığını söyleyen Başkan İmamoğlu, "Orada bir ilgili sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada o bölgede yapılaşmanın yoğun boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu'ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batı'ya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca... Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle" dedi.

“İstanbul’da nüfusun yüksek olduğu tüm ilçelerde corona virüs yoğunluğu var” diyen İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kutbettin Demir: “Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa’da daha yoğun olmasının şöyle bir özelliği var; burada daha dar gelirli, çalışan, kendini izole edemeyen, beyaz yakalı olmayan insanlar oturuyor. Bu insanlar hem kalabalık ve hijyenin zor olduğu ailelerde yaşıyorlar hem de çalışmak zorundalar.

O yüzden buralarda vaka sayılarının fazla çıkmasını doğal buluyorum. Sadece buralarda değil, Esenyurt’ta da durum aynı. 20-65 arası çalışan kesime ciddi bir kolaylık getirilemedi. Beyaz yakalılar kısmi ya da evden çalışmaya geçtiler. Salgının merkezi İstanbul. Biz de İstanbul’da çalışan aile hekimlerini temsil ediyoruz. Sahadaki sorunları görüyoruz.”

İçişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada 45 ilde toplam 156 yerleşim yerinde karantina uygulaması yapıldığı duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki akşam yaptığı açıklamaya göre ise corona virüs vaka sayısının yüzde 60’ı İstanbul’da. Sağlık Bakanlığı’nın vaka haritasında İstanbul’da hastalık, yapılaşmanın sık, yeşil alanların az olduğu ilçelerde ve sahil kesiminde yoğunlaşıyor.

26 Ekim 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası koronavirüs konusunda son dakika gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Toplam test sayımız 307. 210 oldu. Günlük test sayısı 30. 864. Bugünkü vefat sayısı 98. Toplam vefat sayısı bin 6 oldu. Bugünkü iyileşen hasta sayısı 281, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 423 oldu" dedi.

Koca, koronavirüs salgınının İstanbul'un %60'ında olduğunu belirtti.

 

26 Ekim 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Nisan koronavirüs (Covid-19) vaka sayısını açıkladı. 542 kişi iyileşirken, 95 kişi hayatını kaybetti.

Son 24 saatte 5 bin 138 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu 95 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 52 bin 167, can kaybı 1101 oldu.

Bakan Koca, "Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte." dedi.

26 Ekim 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu:

''Adana özelinde baktığımızda yoğun bakım ve genel yatak sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu biliyoruz. Adana'da şu an böyle bir ihtiyacı görmüyoruz. İstanbul'da doluluk oranı yüzde 90 olmadığı için bu hastaneleri açmıyoruz. Ben bunları sahra hastanesi olarak da görmüyorum. Daha sonra da kullanabileceğimiz ve daha sonraki süreçte sağlık turizminde de önemli yer oluşturabileceğini düşünüyorum''

26 Ekim 2020

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs pandemisine yönelik fahiş fiyat artışı, izinsiz üretim ve stokçuluk yapan firmalara yönelik çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli’de bir tekstil atölyesinin deposunda Çin’den getirilerek 18 dolara izinsiz ve yetkisiz halde koronavirüs test kiti satıldığı bilgisini alan polis, Cumhuriyet Mahallesi Nakiye Elgün Sokak üzerinde bulunan söz konusu tekstil atölyesinin deposuna, saat 15.00 sıralarında baskın düzenledi.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada, baskın yapılan adreste 5 bin 575 adet koronavirüs test kiti (hızlı tanı kiti) ele geçirildi.

27 Ekim 2020

İSTANBUL İÇİN EN RİSKLİ BÖLGE ESENLER

İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Prof. Dr. Başer'in açıklamaları:

  • İstanbul için en riskli bölge Esenler. Esenler nüfusa göre sıralama açısından İstanbul'daki 14. büyük ilçe, kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından da 11. büyük ilçe ama Esenler'i sıkışıklık endeksine göre 1 numara yapan, toplam nüfusunun belli mahallelerde yoğunlaşması.
  • Daha sonra en riskli ilçeler Zeytinburnu, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenyurt. Kadıköy nüfusa göre sıralama açısından İstanbul'daki 11. büyük ilçe, kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından da 13. büyük ilçe.
  • Esenler'e bu sıralamalarda çok yakın olmasına rağmen sıkışıklık endeksine göre 39 ilçeden 21. sıralarda. Bunun sebebi Esenler'de mahalleler arasındaki kilometrekare başına düşen kişi sayısının değişimi Kadıköy'den 35 kat daha fazla.''


KESK İstanbul Şubeler Platformu, koronavirüse ilişkin hazırladığı rapora göre 35 işyerinde bin 328 kamu emekçisinde koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 'KESK İstanbul Covid-19 Salgın İzleme Kurulu Raporu'nu açıkladı. Konfederasyonlarına bağlı sendikaların İstanbul şubelerinin gönderdiği raporların ortaklaştırılmasıyla KESK Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi tarafından hazırlanan İstanbul Kovid-19 Salgın İzleme Raporu, haftalık periyotlarla kamuoyuyla paylaşılacak. Raporda, işyerlerine ilişkin tespit edilen sorunlar, öneriler ve taleplere yer verildi. Raporun, "İşyerlerinde Çalışma Durumu ve Süreleri" alt başlığında, hükümetin zorunlu olmayan kamu işyerlerinde çalışmayı zorunlu kılarak hem kamu çalışanlarını hem de vatandaşların sağlığını tehlikeye attığına vurgu yapıldı.

İstanbul ve Bitlis'te bazı bölgelerin "riskli alan" olarak ilan edilmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla, İstanbul'un Bağcılar ilçesi Yenimahalle Mahallesi ile Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi sınırlarında bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul, Türkiye’nin 'Wuhan’ı oldu. 3’er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla bulaşı zincirini tespit etti. Hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti" diye konuştu.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, bugün yayınlanan köşesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Müderrisoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Türkiye, yeni tip koronavirüs salgınını kontrol edebilir düzeye getirirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreçle ilgili gelişmeleri, geleceğe dair öngörüleri Sabah'la paylaştı. Koca, Çin'de Covid-19 vakalarının ilk görüldüğü Wuhan şehri ile İstanbul'u kıyasladı ve şu değerlendirmeleri yaptı:

Türkiye'nin Wuhan'ı, İstanbul oldu. Hatta İstanbul, Wuhan'a göre daha iç içe bir kent. Salgını İstanbul'da kontrol altına aldık. 3'er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla tüm İstanbul'u bulaşı zincirini tespit için dolaştı. Tıbbi dedektif gibi iz sürdü. Bu yöntemi uygulamasaydık İstanbul'da salgını kontrol altına almamız çok zor olurdu. Neden? Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti.

İstanbul’da 245 hastanede 'koronavirüs' temizliği başlıyor

İBB, kent genelindeki 245 hastanenin yıkama ve temizlik işlemlerini başlattı. Çalışmalarda 739 araç ve 2 bin 360 personel görev alıyor.

Dört gün boyunca kent genelinde 232 futbol sahası büyüklüğünde, bir milyon 600 bin metrekarelik bir alan hastalık riskine karşı arındırılacak.

 Koronavirüs ile mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelindeki hastanelerde, bir kez daha temizlik ve yıkama çalışmalarına başladı.

Çalışmalar, üçüncü kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı boyunca geceli-gündüzlü sürecek. Virüsün yayılma riskinin yoğun olduğu hastane ve çevreleri, toplam 739 araç ve 2 bin 360 personel ile arındırılacak. Yıkamanın yanı sıra mekanik ve elle süpürme işlemleri de yapılacak.

26 Ekim 2020

27 Ekim 2020

Sağlık Bakanlığı, Evde Kal uygulaması ile beraber şehirlerin koronavirüs vaka ve yoğunluk haritalarını yayınladı. İstanbul ilçeleri şu şekidle:

26 Ekim 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Nisan ayına ilişkin ulaşım rakamlarını değerlendirdiği Mayıs 2020 İstanbul Ulaşım Bülteni'ni yayınladı. Bülten'de, ulaşım bilgileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Ortalama nüfusun yüzde 20,9’unun sokağa çıktığı İstanbul’da, toplu taşıma yolculuk sayısı da bir ayda yüzde 9 yükseldi. Toplu taşımada en fazla otobüs tercih edilirken, trafikte en yoğun saat, 17.00 oldu. İki yaka arası geçişler yüzde 30,9 azalırken, en yoğun geçiş 30 Nisan’da yaşandı. Trafik yoğunluk indeksi 10’a düşerken, ana güzergâhlardaki ortalama hızda yüzde 13 artış kaydedildi.

Mart ayının son haftasında, İstanbul’da nüfusun yüzde 16,1’i (2 milyon 493 bin 245) sokağa çıktı. Bu oran, Nisan ayının son haftasında yüzde 30,4 artarak yüzde 20,9’a (3 milyon 251 bin 140) yükseldi.

27 Ekim 2020

İstanbul'da koronavirüs vaka ve risk durumları Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde görüntülenebiliyor.  

İstanbul koronavirüs haritası güncellendi! İşte ilçe ilçe son durum:

14 Mayıs 2020

Esenyurt

Başakşehir

 

Bakırköy

 

Büyükçekmece

Beylikdüzü

Avcılar

 

Kadıköy

 

Sarıyer

Şişli

26 EKİM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 
Açıklamasında illerdeki koronavirüs vakalarına ilişkin verileri paylaşan Koca, İstanbul'da vaka sayısının son 1 ayda yüzde 50 arttığını açıkladı.
Senin için hazırladığımız haberler