Mehmet Helvacı'dan flaş Onyekuru açıklaması: "Trabzonspor maçında..."

03.07.2020 - 15:52 | Son Güncellenme: 03.07.2020 - 16:05

Mehmet Helvacı'dan flaş Onyekuru açıklaması: "Trabzonspor maçında..."

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Helvacı, Henry Onyekuru'nun sözleşme durumu hakkında ne dedi? Onyekuru, Trabzonspor maçında oynayabilir mi? Şampiyonluk durumu hakkında ne düşünüyor? İşte detaylar...

Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"Mücbir sebep doğru, sözleşmenin uzaması doğru"

Henry Onyekuru'nun sözleşme durumu ile sözlerine başlayan Helvacı, "Ben iyimser ya da kötümser olmamayı yapmaya çalışıyorum kendi adıma. Bir şeyi umut etmek bir strateji değildir. Mücbir sebep doğru, sözleşmenin uzaması doğru. Tarafların talebi doğrultusunda gerçekleşir. Bir şey yapmazsanız mücbir sebep vardı deyip devreye girmez. Sizin bunu bir şekilde müzakere etmeniz icap eder. Sizin oyuncularınızla sözleşmenizin son bir tarihi varsa müzakere etmiş olmalısınız. Dünden önce Monaco ile konuşmak gerekirdi. Bilgilendirmek icap ederdi. Yoksa kendi kendine, umut ederek sonuç elde edemezsiniz.

"Derhal iletişime geçmek lazım"

Bunlar yapılmamışsa ne yapmak lazım onu araştırmak lazım. Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olurmuş. Nasıl tamir edeceğiz ona bakmak lazım. Derhal iletişime geçmek lazım. Oyuncuya da 'Haklıyız, haklılığımıza da inanıyoruz. Ufak tefek ihmallerimiz oldu. Ancak telafi edeceğiz. Dolayısıyla sen burada kal, herhangi bir sıkıntıda biz zararı karşılayacağız' demek lazım" dedi. 

"Galatasaray halen yarışın içinde"

Açıklamalarına devam eden Helvacı, "Galatasaray halen yarışın içinde. Şampiyon olamasak bile 2. bitirmek çok önemli. Onyekuru bu yolda bizim önemli bir oyuncumuz. Orada bir şey yapmayacak antrenman yapacak, burada da antrenman yapıyor hatta maç oynuyor. En iyi antrenman maçtır. Galatasaray borcumuz yok diyor. Bu beyana inanmak zorundayız. Gerçek dışıysa çok ciddi hukuki problem olur. Dolayısıyla böyle bir şey söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı. 

"Sorun çözülebilir ve Onyekuru Trabzonspor maçında oynayabilir"

Helvacı son olarak, "Sorun çözülebilir ve Onyekuru Trabzonspor maçında oynayabilir. Lisans problemi yok. Siz kendi oyuncunuza dönüp anlaşırsanız oyuncu da bugün gitmek yönünde karar vermez bence. Önce Onyekuru ile olan meseleyi halletmek lazım. Bu arada tabi Monaco ile meseleyi çözmek lazım. Bugün bekleme zamanı değil. Bizim şu anda iyi ilişkilerimiz olduğunu varsayıyorum. Ben Galatasaray İkinci Başkanı'nın söylediği bir şeyi göz ardı etmem. Monaco ile ilişkilerimiz iyi diyorsa iyidir. Bu bir talep meselesidir. Taraftarlar arasında olan bir şeyi tarafların iradesi değiştirir. Hiçbir şey yapılmazsa bu sözleşme belirtilen tarihte biter" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler