Semtten, Beşiktaş’ın teknik direktörlüğüne: Önder Karaveli...

14.12.2021 - 11:59 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 15:51

Beşiktaş’ın geçici teknik direktörü Önder Karaveli, Sergen Yalçın gibi Serpil Hamdi Tüzün’ün öğrencisi. Şansını kullanırsa A takımın başında kalıca olabilir.

AJANSSPOR-HABER
 
Sergen Yalçın’ın ayrılmasından sonra geçici olarak Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Önder Karaveli, bu sezon U19 takımıyla yoluna  namağlup ve lider olarak yoluna devam ediyor. Siyah beyazlılar çıktıkları 7 maçı da kazandı.

5 maçlık yenilgiyi bitirdi

Beşiktaş yönetimi dün saatler süren toplantıya rağmen A takımın başına getireceği teknik adamda karar kılamadı. Bunun üzerine yönetim Yukatel Kayserispor’u 4-2 yenerek 5 maçlık yenilgi serisini sona erdiren Önder Karaveli ile bir süre daha devam etme kararı aldı.

Serpil Hamdi Tüzün’ü hatırlattı

Kayseri maçında kenarda büyük bir heyecan içinde takımı yöneten, oyuncularla çok iyi bir iletişim kurduğu gözlenen Karaveli, geçici göreve gelmiş bir teknik adamdan ziyade sanki uzun süredir takımı çalıştıran bir görüntü verdi. Karaveli, maç sonunda yaptığı oyun analizi ve açıklamasıyla da taraftarın gönlüne girdi. Özellikle Beşiktaş’ın efsanevi özkaynak hocası Serpil Hamdi Tüzün’e yaptığı vurguyla da övgüler aldı.

İlk maçında 7 yerliye görev verdi

Kayseri maçında uzun süredir doğru düzgün forma şansı bulamayan Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın’ı ikinci devre oyuna alarak maçı da çeviren Karaveli, 90 dakikada toplam 7 yerli oyuncu kullanarak da dikkat çekti.

 

"Bana nerede görev verilirse orada çalışırım"

Önder Karaveli karakter olarak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını belirterek, "İşimi çok seviyorum. Kendimi gençlere ve oyuncularıma adadım. Benim için altyapı üst yapı farketmez. Bana nerde görev verilirse orada çalışırım. Beşiktaş'ta çok mutluyum" dedi.

"Yeni hoca gelince..."

Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından takımın kendisine teslim edilmesiyle ilgili olarak da tecrübeli teknik adam, "Benim çok bir şey yapmama gerek kalmadı. Takım zaten kaliteli ve iyi bir takım. Futbolcuların sadece moral ve özgüven eksikliği vardı. Onu düzelttiğime inanıyorum. Şimdi futbolcuların morali daha iyi. Yönetimin alacağı teknik direktör kararı benim dışında. Yeni hoca gelince onunla çalış derlerse çalışırım ama altyapı da devam ederim. Benim için fark etmez.

 

"Takım izinliyken U19 antrenmanı izledi"

Önder Karaveli A Takım bugün izinle olmasına rağmen Ümraniye Nevzat Demir Tesislerine giderek U19 takımının antrenmanını izledi.

U19 takımıyla zirvede

Prolisans sahibi olan Önder Karaveli’yi yakından tanıyanlar, onun futbol bilgisinden şüphe etmiyor.  Karaveli, bu sezon Beşiktaş U19 takımıyla 7’de 7 yaparak liderliğe oturdu. Bir maçı da eksik olan takım 23 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

 

4-2-1-3 dizilişini kullanıyor

Karaveli, U19’da ağırlıkla 4-2-3-1 dizilişini tercih ederken, 4-1-4-1 ile oynadığı da oluyor. Nitekim Kayserispor maçında A takımı da bu sistemle sahaya sürdü. Karaveli, 2020 yılında Sözcü gazetesine verdiği röportajda Türkiye’de yetenekli gençlerin bulunduğunu ancak eğitim ve fiziksel koşullarının yetersiz olduğunu söyledi. Karaveli, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) antrenör eğitimlerini ve denetimlerini güncellemesi gerektiğini de vurguladı.

Gordon Milne’yi eleştiriyor

Serpil Hamdi Tüzün döneminde Beşiktaş altyapısına oyuncu olarak giren Karaveli, Beşiktaş’a üst üste 3 şampiyonluk yaşatan İngiliz teknik direktör Gordon Milne’yi ise genç yetenek yetiştirmediği için eleştirdi. Karaveli, Milne’nin hazır oyuncu kullanarak Beşiktaş’ın geleceğini karartığı görüşünde.

Önder Karaveli doğuştan bir Beşiktaşlı

Önder Karaveli, doğuştan bir Beşiktaşlı! 1974 yılında İstanbul’un Beşiktaş semtinde doğan Karaveli, 10 yaşında Beşiktaş altyapısına girdi. Profesyonel olarak sadece 6 yıl futbol oynadı. Ağır bir diz sakatlığı geçirince futbolu bıraktı.

Teknik direktörlüğe mahallede başladı!

Teknik direktörlük aşkıysa daha 15 yaşındayken içine düştü. Hocası Serpil Hamdi Tüzün’den öğrendiklerini mahallede çocuklara uygulamaya başladı. Karaveli, “Serpil Hamdi Tüzün bizi antrenörlüğe de hazırlamış meğer! 80'lerde geçiş oyunu, baskı yapma ve topun 3. halini çalışıyorduk. O bilgiler beni 2000'de Beşiktaş altyapısında antrenör yaptı” diyor.

Siirtspor ve Dardanelspor’da A takım tecrübesi

2000 yılında Beşiktaş altyapısına giren Önder Karaveli, tüm kademelerinde antrenörlük yaptı. 2007-2008 yılında Siirtspor Teknik Direktörlüğünü üstlendi, 2009-2010’daysa Kasımpaşa U21 Takımı’nın başına geçti. 2012-2013 sezonunda Beşiktaş U21 ile yuvasına döndü.  2015-2016’da Başakşehir, 2016-2017’de de Dardanelspor Altyapı Teknik Direktörlüğü’nü üstlendi.

2017-18’de Kestel Beldeyise GSK’da A takımın başına geçti. 2018-2019’da Başakşehir U21, 2019-2020’de Başakşehir U19’un hocalığını yaptı. 2019-2020 sezonun ikinci devresini Azerbaycan’ın Karabağ takımının yardımcı antrenörü olarak geçirdi.

Güneş geldi, ayrıldı, Yalçın ile geri döndü

Şenol Güneş’in Beşiktaş yıllarında kulüpten ayrılan Önder Karaveli, altyapıda birlikte oynadığı Sergen Yalçın döneminde bir kez daha Beşiktaş’a döndü. 47 yaşındaki Önder Karaveli, geçen yıldan bu yana Beşiktaş U19 Takımı Teknik Direktörü. Şimdi geçici olarak başına geçtiği Beşiktaş A Takımı’nın başında.

İki Fenerbahçe derbisi var

Önümüzdeki hafta hem A takımla hem U19 takımıyla Fenerbahçe derbisine çıkacak. Elbet U19’da yardımcıları kulübede olacak ama onun bir gözü de bu maçta olacak. Derbiyi de kazanırsa, belki ‘geçici görevi’ asli bir göreve dönecek ve biz yeni bir futbol öyküsüne şahitlik edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler