Şenol Güneş dikkat çekti: 'Eleştirilerde seviye ve saygı...'

15.11.2020 - 21:58 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 22:12

Son dakika spor haberleri... Şenol Güneş, Rusya maçının ardından konuştu. A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'nde oynadığı Rusya mücadelesini 3-2 kazandı. Mücadelenin ardından Güneş, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte Güneş'in maç sonu açıklamaları...

Şenol Güneş dikkat çekti: 'Eleştirilerde seviye ve saygı...'

Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'ndeki 5. maçında Rusya'yı 3-2 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyetini alırken, 6 puana yükseldi. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Şenol Güneş, mücadeleyi değerlendirdi.

"Kazanmak için sahaya çıktık"

Daha önce 2020'de hiç galip gelinmemesine değinen Şenol Güneş, "Bu yıl hiç galibiyetimiz yoktu. Almanya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan... Takımların ekol ve çizgileri var. O maçta da en kötü biten maç Macaristan maçı. Niyetinize bağlı olarak tartışmaya açabilirsiniz. Kazanmak için sahaya çıktık. Oyunun belli bölümlerinde yoktuk. Hiç pas yapamadığımız anlar oldu. 10 dakikadan sonra oyuna ortak olduk. Bazen pas yapamazsınız ama rakibin oyununu bozmaya çalışırsınız. Kırmızı kart ve goller bize avantaj yakalattı." dedi.

"Bazen düşündükleriniz sahaya yansımaz"

Cengiz Ünder'i daha önce oyundan çıkarmak istediğini söyleyen Güneş, "Rakip 10 kişi olmayı avantaja çevirdi. Zayıf kaldığımız yerler vardı. Rakibin bizden daha fazla topa sahip olması mümkün değil. Biz kontraya çıkarken de eksiklerimiz vardı. Disiplinli bir takıma karşı oynadık. İkinci golden önce Cengiz'i ve Hakan'ı çıkarmak istiyordum. Cengiz kartı gördü, golü yedik. Bazen düşündükleriniz sahaya yansımaz." ifadelerini kullandı.

Seviye ve saygı uyarısı

Yapılan eleştirilerde seviye ve saygının korunması gerektiğini vurgulayan Şenol Güneş, "Niyetimiz iyi, gayretimiz iyi. Pas yüzdemiz iyiydi. Rakip Rusya'yı daha önce elimizden kaçırdık. Oyuncularımızın zaman zaman dalgalanmaları var. İyi işlerimiz var. Formsuzlukları herkes söylüyor. Yorumcular da söylüyor. Biraz seviye, saygı ve sevgi olmalı. Eleştiri de lazım. Belçika bugüne Hazard mı, Mertens mi diye tartışarak geldi. Biraz daha saygı ve sevgi bekliyorum. Cengiz cezalı duruma düştü. Mehmet Zeki Çelik'in durumu ciddi görünüyor. MR sonrası netleşecek. İnşallah olumsuz bir şey çıkmaz." şeklinde konuştu.

"Final maçı olur"

Sırbistan'ın gruptaki önemine değinen Şenol Güneş, "Her şey Sırbistan'a bağlı. Berabere kalırsa final maçı olur. Top kaybı olunca olmuyor. Seken topları almada cevap veremedik. Belli bir süreden sonra iyi yaptık. Oyunda kopmalar oluyor. Keşke her maçı kazanıp da eksiklerimizi düzeltme şansımız olsa. Bireysel olarak konuşmaya gerek yok. Hakan'ın kariyeri belli. Biz bir takımız. Takım daha önemli. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Daha önce hataları oldu. Biraz uzaktaydım. Daha önce de bize oldu hakem hataları. 2 maçta 4 puan alabilirdik. Penaltıya uzaktım, görmedim. Şu anda konuşmayı doğru bulmuyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler