Tahir Karapınar: ''Takımın üstünde ölü toprağı var''

21.06.2020 - 20:34 | Son Güncellenme: 21.06.2020 - 21:21

Tahir Karapınar: ''Takımın üstünde ölü toprağı var''

Süper Lig'in 28. hafta mücadelesinde Kasımpaşa, sahasında Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Maçın ardından Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Tahir Karapınar değerlendirmelerde bulundu.

Mağlubiyeti değerlendiren Karapınar, ''İlk yarı iyi oynadık. 3-4 kaçırdığımız pozisyon var. 2. yarı hücumdayken kaptırdığımız bir top var. Oradan gol yedik. Bütün hafta konuştuk ama bu yaptığımız bireysel hatalar bizi etkiliyor. Mağlup olduk. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Yapabileceğimiz şu anda bir şey yok. Artık önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapıp kendimizi taraftarlarımıza affettirmeye çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Takımın rotasyon konusunda sıkıntı çektiğini belirten teknik adam, ''Şanssızlık da yaşadık. İkinci Mehmet'in ilk yarıda Ozan'ın pozisyonu var. Golleri atabilsek farklı şeyler konuşurduk. Bir şekilde ölü toprağı var takımın üstünde. Çok kötü oynamadık. Yaratıcılık ve oyuncu rotasyonu konusunda sıkıntılar var. Takım elinden geldiği kadar mücadele ediyor. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur'' dedi.

 

Basın toplantısında neler söyledi?

Kazanmak istediğimiz bir maçtı. Kasımpaşa oynamayı seven bir takım. Biz de oynamaya çalışıyoruz. İlk devrede planlarımızın tuttuğunu düşünüyorum. Birçok pozisyonumuz var. Son vuruşlardaki beceriksizliğimiz gol atmamızı engelledi. İkinci yarıda, çalışmamıza rağmen bireysel hatadan gol yedik. Gol atmakta zorlanıyor ve strese giriyor. İlk pozisyonda gol oluyor. Elimizden geleni yaptık. Çift forvete döndük. Ama şanssızlıktan yakamızı kurtaramıyoruz. Sakat oyuncularımız var. Belli bölgelerde rotasyon yapamıyoruz. Mağlup olduk. Kasımpaşa'yı kutluyorum.

Kalan haftalarda altyapıdan oyuncuları değerlendirmek istiyoruz. İyi bir sonuç olsaydı Ömer Faruk'u sahaya sürmek istiyorduk. Ama olmadı. İnşallah kalan haftalarda Ömer Faruk ve diğer gençler süre bulacaktır.
 

Takımdaki taşların değişmesi üzerine...

Çok fazla değişiklik yapmadık. Deniz ve Ferdi'yi verimli olmayınca değiştirmek istiyorduk. Ferdi'nin orta yapmasını istiyorduk. Deniz'i şut attığı için düşünüyorduk. Garry ile ilgili öyle bir düşüncemiz yoktu. Pozisyon icabı kaldı. Oyuncu bölgesinde etkili olamıyorsa farklı bölgelerde de denemek gerekebilir. Bilhassa sol taraftaki oyuncuları etkili geliyordu. Onları kapattığımızı düşünüyorum. Ama biz bireysel bir hata ile gol yedik ve çıkaramadık.
 
Senin için hazırladığımız haberler