Barcelona'dan Lionel Messi kararı...

23.11.2020 - 14:50 | Son Güncellenme: 23.11.2020 - 14:51

Barcelona haberleri... İspanya ligi takımlarından Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynayacağı maçın kadrosunu açıkladı. Kadroya Arjantinli yıldız Lionel Messi alınmadı. Peki teknik direktör Ronald Koeman, Messi hakkında neler söyledi, kadroya neden almadı? İşte detaylar...

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

İspanya La Liga Santander ekiplerinden FC Barcelona, 24 Kasım Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile deplasmanda oynayacağı maçın kamp kadrosunu açıkladı.

"İkisi de biraz dinlenmek zorunda" 

Teknik Direktör Ronald Koeman, Arjantinli yıldız Lionel Messi'yi kadroya almadı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hollandalı teknik adam, "Messi ve De Jong'u Kiev'e götürmemeye karar verdik. Şampiyonlar Ligi'nde grubumuzdaki konumumuz oldukça rahat ve bu futbolcuların dinlenmesi gerekiyor. Onlar için dinlenme zamanı" dedi. 

Diğer yandan Barcelona'nın hafta sonu Atletico Madrid'e karşı oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu maçta sakatlanan Gerard Pique'nin durumuyla ilgili belirsizlik devam ediyor.

İspanyol basını, sağ diz ön çapraz bağları kopan Pique'nin 4 ila 8 ay sahalardan uzak kalabileceğini yazdı.

Pique'nin ameliyatına henüz karar verilmediği için Barcelona Kulübü resmi bir açıklama yapmadı.

"Çok önemli bir eksik"

Hollandalı teknik adam ise Pique'nin durumuyla ilgili "Çok tecrübeli bir stoperden konuşuyoruz. Bu yüzden çok önemli bir eksik. İlk futbolcu daha sonra takım, kulüp ve herkes için çok üzücü bir şey. Bunu kabul edip, soruna çözüm aramalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona'da ayrıca dizinden ameliyat edilen Ansu Fati'nin 4 ay, uzun süreli sakatlıktan çıkan Samuel Umtiti ile Ronald Araujo ve Sergi Roberto'nun da en az iki hafta daha sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

İşte kadroda yer alan oyuncular:

Ter Stegen, Dest, Alena, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Dembele, Puiq, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Alba, Matheus, Junior, Pena, Mingueza ve Konrad.

Kadroda yer almayan diğer oyuncular ise şu şekilde:

Kadroya alınmayanlar: Messi, Frenkie de Jong

Sakat olan oyuncular: Pique, Roberto, Busquets, Ansu Fati, Umtiti, Araujo

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler