Stopaj iadesinde son durum ne?

02.07.2020 - 01:00 | Son Güncellenme: 02.07.2020 - 01:04

Stopaj iadesinde son durum ne?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'te katıldığı programda son günlerde konuşulan vergi iadeleri konusunda da düşüncelerini açıkladı.

"Çok ihtiyacımız olan bir kaynak"

Başkan Ali Koç yaptığı açıklamada, "Bizlere pek çok spor branşında faaliyet gösterme yükümlülüğü verilmiş. Ama üç büyük takım bunları taşımakta sıkıntı çekiyor. Büyük şirketlerin kurduğu takımlarla rekabet etmemiz bekleniyor. Onların imkanı artık bizlerde yok.

2018 mayıs, haziranda devrimsel karar verildi. Stopaj ödemeleri kulüplere iade ediliyordu. Herkes bunları amatörlere harcamıyor diye. Oraya denetimler konabilirdi. Yöneticiler bu parayı cebine atmıyor. Gerektiği zaman buradan oraya koyuyor ama sonra telafi ediyor. Yeni yönetmelikle ne olacağı belli değil. Şu an içinde bulunduğumuz konjonktürde çok ihtiyacımız olan bir kaynak. İnşallah devlet bunu bizden almaz" şeklinde konuştu.

Spor Toto, kulüplerin stopajına el koydu!

Devlet, stopaj (gelir vergisi kesintisi) iadesini amatör branşlara harcanması koşuluyla kulüplere ödüyordu. Ancak fiilen paralar ağırlıkla yine futbola harcandığı için yeni bir karar alındı.

Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talebiyle uygulamayı yürüten Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, paraları doğrudan amatör şubelerin hesabına yatıracak. Böylece bu kaynağın futbola aktarılmasının önüne geçilecek. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Senin için hazırladığımız haberler