Çorum’a Yeni Güreş Eğitim Merkezi Kuruluyor

Akın Ungan
28.01.2023 - 00:16 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 00:23

Çorum Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı katkıları ile şehre yeni bir güreş eğitim merkezi inşa ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın açıklama yaptı.

Çorum’a Yeni Güreş Eğitim Merkezi Kuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çorum Belediyesi, Çorum’a yeni bir güreş eğitim merkezi kazandırıyor. Bakanlığın desteği ile inşa edilecek olan eğitim merkezinin, Türkiye’nin en önemli güreş eğitim merkezlerinden biri olması bekleniyor.

Belediye başkanı inşaatı ziyaret etti

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın şehre kurulacak yeni güreş eğitim merkezinin inşaatını ziyaret etti. Tam donanımlı olarak hizmete girecek olan güreş eğitim merkezinin ilk beton dökümü sırasında sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Aşgın eğitim merkezi için açıklamalarda da bulundu.

“En güzel güreş merkezlerinden biri olacak”

Konuşmasında inşaatına başlanan güreş eğitim merkezinin şehre sağlayacağı katkıları vurgulayan Aşgın, bu konuda açıklama yaptı. Belediye Başkanı, şunları kaydetti: "Bu proje Çorum Belediyesi’nin kendi bünyesinde hizmet satın alarak ürettiği çok özel bir proje. Türkiye’nin en güzel güreş eğitim merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz"

İlgini Çekebilir
Federasyon açıkladı! Konya'ya güreş geliyor
Habere Git

İnşa ve finans konusunda açıklama yapan Aşgın, "Projenin yapımı, takibi her şeyi Çorum Belediyesi’ne ait. Finansal kısmı ise yüzde 100 oranında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılanıyor" ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar hizmete açılacak

Çorum'da yapımına başlanan güreş eğitim merkezinin inşasının ne zaman biteceği belli oldu. Halil İbrahim Aşgın, yeni güreş eğitim merkezinin bu yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacağını duyurdu.

"66 yatak kapasiteli muazzam bir eseri Çorum’a kazandıracağız"

Aşgın, "Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye yüzyılında Türkiye’nin en güzel güreş eğitim merkezini güreşçilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. 66 yatak kapasiteli, içerisinde birçok farklı alanın ve sosyal alanlarında olduğu muazzam bir eseri daha Çorum’a kazandırmış olacağız. Spor şehri Çorum için aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler