Formula 1 ırkçılığa karşı birleşiyor

24.09.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 24.09.2020 - 16:24

Formula 1 takımlarından Renault pilotu Daniel Ricciardo, Rusya Grand Prix'e eşitlik yazan bir maske ile çıkacak. İşte detaylar...

Formula 1 ırkçılığa karşı birleşiyor

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Amerika’da George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan “Black Lives Matter” protestoları Formula 1'de devam diyor. Son olarak Reanult takımından Daniel Ricciardo, Rusya Grand Prix'inde takacağı maskeyi sosyal medya aracılığla duyurdu. Avustralyalı pilot Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Grand Prix'de Eşitlik yazan maske ile çıkacak.

Ne olmuştu ?

Altı kez dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd için tüm dünyada yapılan protestolar karşısında sessiz kalan Formula 1 dünyasına sessiz kaldığı için Instagram hesabından sitem etmişti.

"Adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz"

Formula 1 dünyasının bu konu hakkında sessiz kalmasını eleştiren Hamilton, "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum."

Hamilton'ın açıklamalarından sonra Formula 1 pilotlarından Charles Leclerc, Carlos Sainz, Alex Albon, Lando Norris, Daniel Ricciardo instagram hesapları aracılığıyla ırkçılığı kınamaya başlamıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler