Galatasaray'da soğuk rüzgarlar!

08.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme: 08.10.2019 - 10:50

Galatasaray'da soğuk rüzgarlar!

Galatasaray'da alınan başarısız sonuçların ardından Fatih Terim ile Mustafa Cengiz arasında ipler gerilirken, asıl sorunun Ali Koç'la yaşanan polemikin ardından Terim'in, yönetimin kendisine sahip çıkmadığını düşünmesi oldu.

Galatasaray, hem Şampiyonlar Ligi’ne hem de Süper Lig’e istediği girişi yapamadı, üst üste puan kayıpları yaşayıp sert şekilde eleştirilmeye başlandı. Bu süreç aynı zamanda yönetim ile teknik direktör Fatih Terim’in de arasını gerdi.

 

Gençler beraberliği sonrasında deneyimli hoca öğrencilerine yüklendi ama asıl sözü yönetime idi. Ve ağzından, “Biraz da ceza almayanlar konuşsun” sözleri döküldü. Başkan Mustafa Cengiz de geri adım atmadı, Terim’e üzeri kapalı olarak, “Herkes kendi işini yapsın” mesajını yolladı. Taraflar arasındaki gerilim aslında bugünün konusu değil. İkili arasında soğuk rüzgarlar transfer döneminden bu yana esiyor.

 

Terim, Cengiz ve ekibinin politikalarını Ozan Kabak üzerinden eleştirmiş, bu ayrılık için, “Yönetimin tasarrufu” demişti. Aynı şekilde forvet transferinin de uzaması, gündemdeki transferlerin yapılmaması Terim’i isyanın eşiğine getirmişti.

 

Ancak deneyimli hocanın patlamasının en büyük sebebi hakem hataları, kendisine verilen cezalar ve son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaşadığı polemikti. Zira Terim, kendisi için, “Sicili bozuk” diyen Koç’a karşı yönetiminin yeteri kadar sahiplenici olmadığı fikrinde. Cengiz’in Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun aracılığıyla Koç ile derbide kurduğu samimiyet de Fatih hocanın tavrını netleştirdi. Bundan sonra hangi taraf yangını daha da körükler bilinmez ama bir kere fitilin ateşlendiği, geri adımın ise hiç öngörülemeyeceği kesin.

 

Statta 90 dakikalık görüşme

Başkan Cengiz’in talebi üzerine Fatih Terim ile dün Türk Telekom Stadı’nda 1.5 saat süren bir görüşme yapıldı. Toplantı sonrası, “Kriz yok” tablosu çizilse de taraflar arasında eski sıcaklığın olmadığı öğrenildi.

7. haftanın panoraması...

Süper Lig'in 7. haftasında birçok sürpriz bir sonuç yaşandı. Haftaya damga vuran olayları sizler için bir araya getirdik.

Fenerbahçe Antalyaspor'a yenildiSüper Lig'in 7.haftasının açılış maçında Fenerbahçe evinde Antalyaspor'a 6. dakikada yediği gol ile 1-0 mağlup oldu. Maça damga vuran olaylar ise, sarı lacivertli takımın Akdeniz ekibine karşı %75'e %25 oranlar üstün topla oynaması. Ayrıca Fenerbahçe'nin çektiği 25 şutun sadece 6'sı kaleyi buldu ancak Fenerbahçe aradığı golü bulamadı. Ayrıca İstanbul ekibinin penaltı beklediği bir pozisyonda hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun VAR'a gitmemesi oyuncuları çileden çıkarttı.
Ozan'dan sonra Jahovic'i parlattı! 4 gol...Sergen Yalçın ile lige müthiş bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor evinde Denizlispor'u 5-1 yendi. Maçta Jahovic tam 4 gole imza attı. Geçen sezon Ozan Tufan'ı hayata döndüren Sergen Yalçın bu sezon da Jahovic'i hayata geri döndürdü. 9 yıl sonra Süper Lig'e geri dönen Denizlispor'da teknik direktör Yücel İldiz'in koltuğu bu sonuç ile sallanmaya başladı.
Aykut Kocaman şaşırttı!Son dönemde savunma futbolu oynatması ile eleştiri oklarını üzerine çeken Aykut Kocaman'ın son hafta aldığı skor tüm düşünceleri tersine çevirdi. Quaresma'lı Kasımpaşa'ya konuk olan Konyaspor deplasmanda 4-1 gibi net bir skorla sahadan ayrıldı. Bu skor ile Konyaspor Süper Lig'de 4. sıraya çıktı. Ayrıca maç sonu konuşan Kocaman, "Doğrularla yanlışlar yer değiştirmiş durumda" diyerek savunma futbolu eleştirilerine yanıt vermişti.
Golsüz şampiyon GalatasasaraySon iki sezonun şampiyonu Galatasaray bu hafta Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Yaz transfer döneminde transfer şampiyonu olan Galatasaray Başkent ekibi ile 0-0 berabere kaldı. Dünya yıldızı golcü Falcao'yu kadrosuna katan sarı kırmızılı ekibin ilk 7 haftada sadece 6 gol atması taraftarları mutsuz etmeye devam ediyor.
Kayserispor'da istifa depremiSüper Lig'e kötü başlangıç yapan diğer bir ekip de Kayserispor. Göztepe deplasmanında 4-0 mağlubiyetle ayrılan sarı kırmızılı ekipte istifa depremi yaşandı. Başkan Erol Bedir ve teknik direktör Hikmet Karaman istifa ettiklerini açıkladı.
Beşiktaş kötü gidişata da Alanyaspor'a da 'dur' dedi!Sezona kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yapan Beşiktaş konuk ettiği Alanyaspor'u Burak Yılmaz ve Diaby'nin attığı gollerle 2-0 yendi ve kötü gidişata dur dedi. Alanyaspor bu sezon ilk mağlubiyetini aldı. Maça damga vuran olay ise, siyah beyazlı ekibin yıldız oyuncusu Dorukhan'ın yaşadığı sakatlık. Diz kapağındaki kıkırdak kopması nedeniyle ameliyat olacağı açıklanan milli yıldızın 4-5 ay sahalardan uzak olacağı öğrenildi.
Başakşehir geri döndüAbdullah Avcı'nın Beşiktaş'a gitmesiyle yeni sezona Okan Buruk ile başlayan Başakşehir sezona çok kötü başlamıştı. Süper Lig'in flaş ekiplerinden biri olan Gaziantep FK konuk olan Başakşehir yeni transferi Enzo Crivelli'nin attığı 2 gol ile 3 puanı kaptı. İstanbul ekibi geçtiğimiz hafta Rizespor'u evinde 5-0 yenmişti.
Senin için hazırladığımız haberler