Penaltı kararı doğru mu? Eski hakemler yorumladı

Akın Ungan
20.12.2021 - 00:06 | Son Güncellenme: 20.12.2021 - 00:15

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki tartışmalı penaltı kararı doğru mu? Eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Lale Orta yorumladı.

Penaltı kararı doğru mu? Eski hakemler yorumladı

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Türk futbolunun iki dev kulübü Fenerbahçe ile Beşiktaş, karşı karşıya geldi. 2-2 beraberlikle sonuçlanan derbide Fenerbahçe'nin ilk golünü getiren penaltı kararı çok tartışıldı.

Topun, Rossi ile hava topuna çıkan Larin'in eline temas etmesi, hakem Fırat Aydınus'u penaltı noktasına götürdü. Pozisyon, teyit amacıyla VAR tarafından incelendi ve karar değişmedi.

Kamuoyunda çok tartışılan bu kararı eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Lale Orta oyumladı.

Bein Sports'da yayınlanan Trio programında penaltı pozisyonu incelendi. Eski hakemler, verilen kararın yanlış olduğuna dair sonuca vardı.

"Penaltıdan söz edilemez"

Konuyla ilgili Deniz Çoban, "Cyle Larin'in elleri doğal konumda. Burada penaltıdan söz edilemez." yorumunda bulundu.

"VAR konuya dahil olamıyor"

Bülent Yıldırım, "Top Larin'in koluna düşüyor. Bu bir beklenmedik top ve yakın mesafeden geliyor. Burada asla bir penaltıdan söz edemeyiz. VAR açısından zor bir pozisyon. Hakem yorumuna dahil olduğu için VAR konuya dahil olamıyor. Bu hakem kararı. Video Hakem sadece açık, büyük skandal pozisyonlarda devreye giriyor. Maalesef hakem ekibinin yanlış bir kararı." diyerek, yanlış kararda VAR'ın bir etkisinin olmadığını belirtti.

"Kolunu ne yapabilirdi?"

Lale Orta ise "Burada elle oynama kriterlerinde bilerek dokunma yok. Vücudunu, kollarını büyütmüş mü? Hayır. Larin burada kolunu ne yapabilirdi? Doğal bir konumda. Pozisyonda elleri gerektiği gibi doğru konumda. Ben de bu penaltının yanlış olduğunu düşünüyorum. Fırat Aydınus çalmasaydı VAR'ın karışması söz konusu değildi." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler