Estoril'de 28 kişi koronavirüse yakalandı! Estoril-Porto maçı oynanacak mı?

Feride Kara
03.01.2022 - 21:55 | Son Güncellenme: 03.01.2022 - 22:13

Portekiz Ligi takımlarından Estoril'i koronavirüs vurdu. Estoril'de oyuncular ve teknik ekip arasında 28 kişinin koronavirüs kaptığı öğrenildi.

Estoril'de 28 kişi koronavirüse yakalandı! Estoril-Porto maçı oynanacak mı?

AJANSSPOR HABER

Avrupa'da giderek büyüyen yeni koronvirüs dalfası Portekiz takımı Estoril'i vurdu. Hafta sonu kendi sahasında Porto ile yapılacak maç öncesi teknik ekip ve futbolculardan 28 kişinin testi pozitif çıktı.

Estoril, Porto maçının ertelenmesini istiyor

Record'un haberine göre Estoril, Porto maçının ertelenmesi için Portekiz Futbol Federasyonu na başvurdu. Daha önce Belenenses-Benfica maçı için verilen 'oynansın' kararının ardından atılacak adım merakla bekleniyor.

Belenenses-Benfica maçında ne olmuştu?

Eşine futbol sahalarında ender rastlanan olay Portekiz Premier Ligi'nin 12'nci haftasında Belenenses ile Benfica arasında yaşandı. Maça ev sahibi ekip 14 oyuncusunun corona virüs testi pozitif çıktığı için 9 kişi ile başladı. Belenenses'te iki kaleci de maça çıkarken; ilk yarıyı Benfica 7-0 önde tamamladı. Belenenses ikinci yarıya 7 kişi çıktı. Alejandro Grimaldo'nun 48. dakikada sakatlanmasıyla Belenenses 6 kişi kalınca, hakem Manuel Mota karşılaşmayı bitirdi.

 7-0 Benfica'nın üstünlüğüyle maç sona erdi. 

Estoril'in hocası Pinherio Beşiktaş'ın kapısından döndü

Beşiktaş teknik direktör arayışında Estoril'in Portekizli hocası Bruno Pinherio ismi üzerinde fikir birliğine varmıştı. Beşiktaş Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı Bruno Pinheiro ve ekibi ile anlaştıklarını açıklamıştı. Ancak İstanbul'a gelmesi beklenen Pinherio "Takımdan ayrılmıyorum. Yarın Estoril'in açıklama yapacağını düşünüyorum ama bu konu kapandı. Burada kalıyorum. Veda mesajı falan yok. Konu kapandı. Bunun hakkında konuşmak istemiyorum." diyerek Beşiktaş'tan gelen teklifi geri çevirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler