Abdullah Avcı, Fenerbahçe'ye rağmen Beşiktaş'ı seçti!

10.03.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 16:53

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'ye rağmen Beşiktaş'ı seçti!

Sergen Yalçın neden Fikret Orman döneminde tercih edilmedi? Karius transferi neden yapıldı? Beşiktaş Galatasaray derbisini kazanabilir mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın eski genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in açıklamaları şu şekilde:

Sosa gitmek için her şeyi yaptı!


"Heyecanımız aynı ancak yöneticiliğin getirdiği sorumluluk bambaşka. Yöneticiyken çok büyük sorumluluk hissediyorsunuz. Taraftar olmak daha rahat. Malatyaspor'da da işler iyi gitmiyor. Başkan kulübü çok seviyor ancak bu iş sevgiyle olmuyor. Orada 2 oyuncu keyiften satılmadı. Gitmek isteyen bir futbolcuyu zorla tutmanın manası yok. Ben Sosa olayını yerinde yaşadım. Sosa gitmek için antrenmanlara çıkmadı. Sürekli bir tarafları ağırıyordu. Onu o halde tutmanın bir manası yok. Taraftar da kendi açısından haklı. Şimdi aynı şey Malatyaspor'da da var. Orada oyuncular maddi imkansızlıklardan gitmek istedi."

Malatyaspor Trabzonspor'u yenebilir!

"Sezon başında Malatyaspor'un bu durumda olacağını kimse beklemiyordu. Tam tersi Gaziantep'te beklenmedik şekilde çok iyi gidiyor. Maçlar da hiç beklenmedik şekilde bitiyor. Hikmet Karaman çok deneyimli ancak daha yeni başladı. Malatyaspor'un girdaptan çıkmasını umuyorum. Trabzonspor maçıyla ilgili bir tahminim yok. Maç her neticeye yakın. Malatyaspor'un Trabzonspor'u yenmesi bence sürpriz olmaz. Sosa çok çarpıcı bir örnek olduğu için aklıma geldi. Beşiktaş takımı son haftalarda neticeye giden bir oyun oynuyor. Oyun sistemi olarak da hücum oynuyoruz. Sergen Hoca defansı ileri çıkardı."

Beşiktaş derbiyi kazanabilir!

"Beşiktaş iyi top oynuyor. Galatasaray takımını Sivasspor maçında izledim. Fevkalade top oynuyorlar. Sivasspor maçında harika oynadılar ancak bence maçın hakkı beraberlikti. Pozisyonlara baktığımızda iki takımda galibiyete yakındı. Bu hafta Beşiktaş maçı 3 ihtimalli. Galatasaray iç sahada harika oynuyor ancak Beşiktaş'ta son haftalarda ciddi bir fark var. Çok ortada bir maç. Tansiyonu yüksek bir maç olur. Şu anda eksikler çok önemli. Fenerbahçe bu eksiklerin yokluğunu Konyaspor maçında hissedecek. Artık son haftalara giriyoruz. Sakatlıklar ve cezalar takımları çok etkilkiyor. Allah hakemlerin yardımcısı olsun. Umarım yanlış kararlar olmaz. Beşiktaş gidip orada kazanabilir. Galatasaray'ın seyirci avantajı var ve şampiyonluk anlamında puan kaybına tahammülü yok. Galatasaray'ın bu açıdan avantajları daha fazla. Galatasaray'ın ofansı daha iyi."

Karius kötü kaleci değil!

"Galatasaray'da çok tecrübeli ayaklar var. Burak'ın yanına Boateng çok iyi oldu ancak hala daha bir oturmuşluk yok. Alışkanlık anlmaında Galatasaray daha avantajlı. Galatasaray'ın maç kurtaran bir kalecisi var. Karius dünya sıralamasında bir kaleciydi ancak çok şanssız goller yedi. Karius'un performansı bence hayal kırıklığı değil. Karius kötü bir kaleci değil. kurtardığı maçlar olmadı ancak pozisyonlar oldu. Bizim defans hattımız çok iyi. Beklerimiz, vida ve Ruiz çok iyi. Defans hattımız Galatasaray'dan daha iyi. Atiba'yı yere göğe sığdıramıyorum. Dorukhan'In sakatlığından dolayı bir sakatlık oldu ancak Elneny o boşluğu doldurdu. Ljajic'in davranışının ne anlama geldiğini anlamadım. Ljajic ile ilgili haberleri bilmiyordum. Oyuncuların işi kolay değil. Sahada o heyecanla yapılmış bir hareket olabilir. Lajajic iyi bir futbolcu. Onu kazanmak lazım. Atalım satalım demek bence yanlış."

Sergen Yalçın ismi sezon başında gündeme hiç gelmedi!

Ben Sergen Hoca'nın futbolculuğunu da çok beğenirdim. Antrenörlüğünde kısa vadede çok iyi başarılar elde etti. Umarım uzun vadede de başarılı olur. Kazandığı oyuncularla onları yukarı çıkardı. Sergen Yalçın ismi sezon başında hiç gündeme gelmedi. Fenerbahçe önemli bir takım. Abdullah Avcı Türkiye'nin en önemli hocalarından. Öyle bir şey olursa "Hayırlı olsun." deriz. Yılların Şenol Güneş'i geldi Beşiktaş'ta çalıştı. Bunlar profesyonel insanlar. Abdullah Avcı, Shaktar ve Fenerbahçe'ye rağmen Beşiktaş'ı seçti. Başarılı olacağını düşünerek geldi. Geldiği dönemde en önemli hocalardan bir tanesiydi. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor."

Senin için hazırladığımız haberler