Trabzonspor yeni Marek Hamsik'ini buldu

Özgür Koç
17.04.2024 - 09:20 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 09:45

Trabzonspor'un transferdeki en büyük hedefi Marek Hamsik'in boşluğunu dolduracak bir ismi kadrosuna katmak. Bordo mavililer bu doğrultuda Roberto Gagliardini'yi gündemine aldı. İşte detaylar...

Trabzonspor yeni Marek Hamsik'ini buldu

AJANSSPOR - HABER

Ligin üçüncü bitirmenin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası kazanarak Avrupa Kupalarına katılmayı hedefleyen bordo-mavililerin gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo mavililerin transferdeki en büyük hedefi yeni Marek Hamsik'ini bulmak.

Gündem Roberto Gagliardini

Karadeniz ekibi eski yıldızı Marek Hamsik gibi takımı maestro gibi yönetecek, takıma liderlik edecek, Abdullah Avcı'nın saha içindeki beyni olacak bir ismi kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. Trabzonspor bu kapsamda İtalyan yıldız Roberto Gagliardini'yi listesine aldı.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor

Serie A ekibi Monza'dan forma giyen 30 yaşındaki merkez orta saha oyuncusunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Temaslar başladı

Trabzonspor yönetimi, Abdullah Avcı'nın da onay verdiği İtalyan yıldızın transferi için harekete geçti. Bordo mavililerin 30 yaşındaki orta sahanın menajeri ile temasa geçtiği kaydedildi.

Inter'de 5 kupa kazandı

Sezon başında Monza'ya Inter'den transfer olan Gagliardini, lacivert siyahlı formayı 6 sezon giydi. Inter formasıyla 190 maça çıkan tecrübeli oyuncu 16 gol ve 9 asistlik performans sergiledi. Gagliardini, Inter'de 2020-21 sezonunda lig şampiyonluğu olmak üzere toplamda 5 kupa kazandı.

Monza'da 30 maça çıktı

1.88 boyundaki sağ ayaklı İtalyan oyuncu 6 ve 8 numaranın yanı sıra stoper bölgesinde de göre yapabiliyor. Fizik gücü, hava hakimiyeti ve başarılı pas yüzdesiyle ön plana çıkan İtalyan futbolcu bu sezon Monza formasıyla 30 maça çıktı ve 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Güncel piyasa değeri 4 milyon Euro

İtalya Milli Takımı’nın formasını da 7 kez giyme başarısı gösteren 30 yaşındaki Roberto Gagliardini'nin güncel piyasa değeri ise 4 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler