Erling Haaland, Manchester United'ı Dağıtıp Babasının Acısını Bitirdi

Ajansspor
04.10.2022 - 21:14 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 22:07

Manchester City-Manchester United derbisinde 3 gol atıp 2 asist yapan Erling Haaland, adeta Roy Keane'den babasının 21 yıl önceki intikamını alıyordu!

Erling Haaland, Manchester United'ı Dağıtıp Babasının Acısını Bitirdi

AJANSSPOR-DETAY

Futbolda her dönemin büyük yıldızları olur. Puşkaş, Yaşin, Pele, Best, Cruyff, Maradona, Ronaldo, Ronaldinho ve halihazırda günümüzün aktif yıldızları Cristiano Ronaldo ile Messi... Her yıldız için de "Gelmiş geçmiş en iyisi" ifadesi kullanılır. Yetmez, "Bir daha böylesi zor gelir" denir. Ancak doğurgan toprak misali futbol öyle veya böyle hep yeni bir yıldızı bağrından çıkartıyor.

Mitolojik, android ve bebek yüzlü

Ronaldo ve Messi'ye vedaya hazırlanırken yerlerine kimi koyacağımızı merak ediyorduk. Önce Kylian Mbappe'yi gözümüze kestirdik. Ancak, Erling Haaland diye, bir android futbolcu peyda oldu! Fiziğiyle, tekniğiyle, gücüyle ve estetiğiyle tüm ezberleri bozuyor. Mitolojik kahramanları fena halde andırıyor. Dev görünümüyle ters orantılı bir o kadar da bebeksiz. Belki de o yüzden "Bebek yüzlü katil" yakıştırması da yapılıyor ona. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de sakatlık şoku! 1 ay yok...
Habere Git

Tatminsiz bir Terminatör Haaland

Bu mitolojik golcü bir nevi de anti-kahraman. Çünkü oyun tarzıyla yakıy yıkıcı. Bir nevi yok edici Terminatör o. İçinde dinmeyen, tatmin olmayan bir kazanma arzusu ve bunu dışa vuran tükenmez gol susuzluğu. Attıkça daha fazlasını istiyor. Tatminsiz. İçinde bitmeyen bir intikam ateşiyle oynuyor sanki. Sinirleri alınmış, eloktronik kaslarda oluşmuş bir metal adam; Erlign Haaland!

Haaland derbide bir şeyin intikamını alıyor

Kendisi için yapılan tüm bu tanımları Haaland, ilk defa çıktığı Manchester derbisinde adeta ete kemiğe büründürdü. İngiltere doğumlu Norveçli, Manchester City formasıyla çıktığı ilk Manchester United derbi mücadebesine tarihi bir damga vurdu. City, 6-3 kazanırken 3 gol atıp, 2 de asist yaptı! 22 yaşındaki bu dev çocuk gol atmıyor, maç yapmıyor da adeta bir şeyin intikamını alıyor gibiydi.

Alf-Ing'in 21 yıllık intikamıydı

Evet, Erling Haaland intikam alıyordu. Eski futbolcu Alf-Inge Haaland'ın intikamını alıyordu. Alf-Inge onun babasıydı. Meseleyse 21 yıl öncesine dayanıyor. 21 Nisan 2001'de Old Trafford'da oynanan derbi 1-1 sona eriyordu. Ama skordan çok United'ın kaptanı Roy Keane, 85. dakikada topla hiçbir ilgisi olmaksızın City'nin orta saha oyuncusu Alfi Inge'nin sol dizine kasten gaddar bir tekme atıyor. Kırmızı kartla oyundan atılan Keane, biyografisinde bu saldırıyı intikam için yaptığını itiraf etmekten de geri durmuyor.

İlk kan 1997'de döküldü!

Bu gaddarlığın nedeni de 27 Eylül 1997'deki Leeds United-Manchester United maçına dayanıyor. O maçta Keane, ceza sahasına girerken Haaland'ın temasıyla düşer ama hakemin de inandırıcı bulmadığı bu pozisyonda Haaland hemen başında bittiği Keane, "Kart görmemek için kıvranıyorsun değil mi" diye bağırır. Buna çok sinirlenen Keane de öfkesini boşaltmak istiyor: "Haaland'a doğru gittim, çünkü ona bir tekme atmak istemiyordum. Ancak ona yalnızca bir çelme takacaktım. Bu nedenle kart göreceğimi de biliyordum fakat umurumda değildi bu durum."

4 yıl dinmeyen intikam yemini

Bu tekmeye rağmen Roy Keane'in kızgınlığı geçmez. Tam 4 yıl sonra; 21 Nisan 2001'de benzer bir görüntü oluşur. Acımasız bir tekmeyle yere serdiği Haaland'ı başına dikilen bu defa Keane'dir ve ağzından da şu sözler dökülür: "Şimdi bana acıdan söz etme". Keane, kinini tamamına erdiriyor! David Elleray'in kırmızı kartıyla oyundan çıkan Keane, hiç de bir pişmanlık içinde değldir.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal'da bir oyuncuyla yollar ayrılmak üzere
Habere Git

Haaland, 31 yaşında futbolu bıraktı

Sezon sonunda Alf-Inge Haaland, geçirdiği ameliyattan sonra bir daha sahalara dönemedi ve 31 yaşında futbolu bıraktı. Ancak sanılanın aksine Haaland, ameliyatı Keane'in vurduğu sol dizinden değil, sağ dizinden ameliyat oldu. Ama, Keane'in Haaland'a yaptığı o acımasız faul, Premier Lig'in ikonik anlarından bir olarak hafızalara kazındı. Baba Haaland, futbola erken veda edince ülkesi Norveç'e döner ve burada geleceğin yıldızı Haaland burada büyür.

Son sözü oğul Haaland söylüyor

Ve 21 yıl sonra... Al İttihad Stadı'nda herkes nefeslerini tutmuş Manchester derbisini bekliyor. Maç öncesi saha içinde yayıncı kuruluş Sky Sport, yorumcularla derbi analizleri yapıyor. ManU tarafında Roy Keane, City tarafındaysa Alf-Ing Haaland var. 21 yıl öncesinin baş rol oyuncularının arasında 25 metrelik bir mesafe var. Kim ne dedi bilmiyoruz ancak, son sözü oğul Haaland söyloyor! City, ezeli rakibini 6-3 ile hezimete uğratırken, 3 gol ve 2 asistle Erling Haaland da babasına gaddarlığı yapan Roy Keane ve onun kaptanlığını yaptığı Manchester United'a sanki şunu söylüyor: Siz de bana acıdan bahsetmeyin şimdi!

Senin için hazırladığımız haberler