Koronavirüs futbolcuya değil cihaza bulaşmış!

19.09.2020 - 13:52 | Son Güncellenme: 19.09.2020 - 13:55

Antalyaspor'da son iki günde yaşanan koronavirüs testlerindeki tutarsızlığın nedeni belli oldu. Sorunun testlerin incelendiği cihaza bulaşan bir virüsün olduğu öğrenildi.

Koronavirüs futbolcuya değil cihaza bulaşmış!

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR 

Süper Lig’de Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek Antalyaspor'da son iki günde yaşananlar, ülke gündemine yerleşti.

Her karşılaşma öncesinde yapılan rutin koronavirüs testlerinde teknik heyet, futbolcu ve destek ekibinde tüm testlerin pozitif çıkma şüphesinin ardından, Kırmızı-Beyazlılar ikinci testin yapılması için harekete geçti. Cuma sabah saatlerinde yapılan ikinci testlerde de aynı sonuçların görülmesiyle birlikte Antalyaspor Kulübü, durumu Sağlık Bakanlığı'na bildirdi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yapılan çapraz testlerde ise yüreklere su serpen sonuçlar ortaya çıktı. İlk olarak Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından genç bir 1 futbolcuda ve 1 personelde pozitif vakaya rastlanıldığı belirtilirken, Süleyman Demirel Üniversitesi ise testlerin tamamının negatif olduğu bilgisini paylaştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi'nin verilerinin daha güvenli bulunduğu bilgisi Antalyaspor Kulübü'ne iletilirken, Kırmızı-Beyazlılar da tam kadro olarak gece saatlerinde İstanbul'a hareket etti.

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler testleri yapan MedicalPark Hastanesi'ne çevrilirken, testlerin özel bir labaratuvarda incelendiği belirtildi. Test sonuçlarının tutarsız çıkmasının nedeninin cihaza bulaşan virüsün olduğu ve labaratuvarın şu an kullanılmadığı, hastane yönetiminin de bununla ilgili olarak açıklama yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler