Eşref Hamamcıoğlu kimdir ve kaç yaşında? Mesleği nedir? Serveti ne kadar?

19.06.2021 - 17:26 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 17:31

Galatasaray'ın başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Eşref Hamamcıoğlu'nun mesleği ne? Kişisel serveti ne kadar? İşte detaylar...

Eşref Hamamcıoğlu kimdir ve kaç yaşında? Mesleği nedir? Serveti ne kadar?

Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Eşref Hamamcıoğlu kaç yaşında ve nereli? Mesleği nedir? Divan kurulu üyelerinin hoşgörüsünü kazanan Hamamcıoğlu'na bu kez ne yapacağı, hangi atılımda bulunacağı soruldu. Eşref Hamamcıoğlu ise, seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte Galatasaray Başkanlığına adaylığını koyacağını ilan etti. Galatasaray yöneticisinin bu çıkışından sonra gerek sarı kırmızılı taraftar gerekse futbolseverler internette Eşref Hamamcıoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli gibi araştırmalara başladı. Ayrıca, Eşref Hamamcıoğlu'nun şahsi serveti, girişimleri ve yöneticilik geçmişi de aranıyor. Peki, Eşref Hamamcıoğlu kimdir? İşte detaylar...

Eşref Hamamcıoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?


Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne 'Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1992-2012 yılları arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Sayın Duygun Yarsuvat ve merhum Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002 döneminde Sayın Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde Muhasip üye olarak çalışmıştır. Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. 

Başkanlık adaylığını açıklarken ne dedi?

Mart ayında düzenlenen bir online toplantıda Divan Kurulu Başkanlığı görevini bırakacağını belirten Hamamcıoğlu, Galatasaray Başkanlığına adaylığını koyarken, "Görev süresince büyük destek aldık. Bu duruma teşekkür ve minnet borçluyum. Bizler her şeyini Galatasaray'dan alan insanlarız. Dolayısıyla da artık hepimiz özellikle divan kurulu üyeleri olarak aldıklarınızı Galatasaray'a verme aşamasına geldik. O bakımdan ben de özellikle divan kurulu üyelerimizden ve camiamızın her kesiminden gelen talep ve teveccühlere duyarsız kalmayacağım. Eğer bir seçim tarihi belli olduğu zaman görev verilmesi halinde de bu görevden kaçınmayacağımı ve bu konuda çalışmalar içinde olduğumu, projeler içinde olduğumu da buradan beyan etmek istiyorum" ifadelerini kullandı 

Ortak toplantıda ne demişti?

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, Ruşen Çakır moderatörlüğünde düzenlenen ortak toplantıda: 

"Galatasaray’ın içinde bulunduğu mali krize global yaklaşmak lazım. Önce bir durum tespiti yapmak lazım. Galatasaray’da mali sorunlar hep vardı. Ama hiçbir zaman son 2-3 yıldaki gibi yönetilemez duruma gelmemişti. Galatasaray’ın 113 yıllık borcu 1 milyar liraydı 3 yılda 2 milyar 160 milyon liraya çıktı. 3 yılda 113 yıllık borç yaptık.

 

Sportif başarıya bağlı olmayan gelirler yaratmamız lazım. Galatasaray’ın en önemli gelirleri şu anda dijital gelirlerden kaynaklanıyor. Buraya yönelmek lazım. İçerik yönetiminden faydalanmak gerekiyor. Dünyada bu yapılıyor. Token ve FNT… Bugün NBA’in becerdiği dijital projeler varsa biz neden buraya yönelmeyelim. Dijital transformasyon tek başına bir şey ifade etmiyor. Ticari faaliyetlerle de bunu birleştirmek lazım. Bununla ilgili bir proje yaptık.

 

Salı günü kamuoyu ile paylaşacağız. Columbus adını verdiğimiz bu projeyle tüm pazarlama stratejilerimizi ve diğer unsurları paraya çevireceğiz. Galatasaray’ın mali durumu kötüdür, ancak çözülemez değil. İkincisi, Galatasaray’ın kendi özkaynaklarına dönmesi şart. Çilek transferler yapmayalım. Taraftarı beklentiye sokmayalım. Riva’dan beklediğimiz gelir 153 milyon Türk Lirası. Burayı yatırım ortaklığı şeklinde değerlendirirsek 450 milyon Türk Lirası değerinde bir gelir beklentimiz var. Galatasaray’ın mali durumu kötüdür. Tekrar yönetilebilir hale getirmek için borç stokunu azaltmalıyız." şeklinde konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler