Okan Buruk'tan Ismail Jakobs açıklaması: "Beşiktaş ve Elfsborg maçlarında..."

19.10.2024 - 21:50 | Son Güncellenme: 19.10.2024 - 22:10

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'u 3-0 mağlup etti. Maç sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

Okan Buruk'tan Ismail Jakobs açıklaması: "Beşiktaş ve Elfsborg maçlarında..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'u 3-0 mağlup etti. Maç sonrası sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Oyuncularımın performansı, isteği, duyguları çok önemli"

Buruk, "Doğum günümde böyle maça denk geldi, sonuç da güzel oldu. 3 puan, 3 gol. Hem deplasmanda kazanma rekorunu kırdık, onun yanında 3 gollük ortalamayı devam ettirdik. Bir yandan gol yemedik. Oyuncularımın performansı, isteği, duyguları çok önemli. Onlarla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Hepsi önemli oyuncular. Karakterleriyle çok etkileyiciler.

"Hedeflerimiz büyük, her zaman daha yukarılara gitmeliyiz"

Onlarla çalışmak bana da gurur veriyor. Bugün öğlen pasta kestiler bana. Orada da aynı şeyleri söyledim. Burada çok mutluyum. 2 tane şampiyonluk. Bunda emeği olan eski yöneticilerimiz, yeni yöneticilerimiz, 2 şampiyonlukta emek vermiş oyuncular hepsi çok önemli. Hedeflerimiz büyük, her zaman daha yukarılara gitmeliyiz.

"Hem Türkiye hem Avrupa Ligi bizim için 2 hedef var"

Türkiye'de şampiyonluk çok önemli, onun yanında Avrupa'da da tekrar kupa kazanmak önemli. 2000 yılında Galatasaray 2 kupa kazandı. Hedef tekrar kazanmak. Hem Türkiye hem Avrupa Ligi bizim için 2 hedef var. İyi bir takımız, git gide alışıyoruz. Bir süreci geçtikten sonra her şey daha iyi oluyor. Bu doğum gününü, maç bittikten sonra gülerek karşılıyorum.

"Icardi'yi hiçbir zaman tartışmaya açmıyorum"

Icardi'yi hiçbir zaman tartışmaya açmıyorum. Onun sahada olması, yaptığı liderlik, hem oyun içinde psikolojik anlamda da rakibi etkileyen bir oyuncu. Gol atmasa da bizim için çok değerli. Bugün golle başladı. Bir sakatlık geçirdi. En iyi seviyesine gelmişti, sakatlık geçirdi. Aslında erken döndü. Oynamaya çalıştı. Onun aidiyeti bence çok önemli. Puan da kaybedebiliriz ama oyunculara sahip çıkmalıyız. Tabii ki futbolun içinde bazen iyi bazen kötü olursunuz.

Osimhen'in golüne övgü: "Sayılmasaydı üzülürdüm"

Santrfor için de bazen doğru yerde olmazsınız. Oyun içinde her zaman yüzde 100'ünü verdiğini görüyorum. Osimhen'i de kısa süre kullandık. 1 sayılmayan 1 sayılan golü var. Çok güzel bir gol, sayılmasaydı üzülürdüm. Avrupa'da da Türkiye Ligi'nin kalitesini göstermemiz gerekiyor. Batshuayi de girdi, o da elinden geleni yaptı. 3 tane önemli forvetin olması çok önemli.

"Nelsson bizim için çok önemli"

Oynatamadığımız oyuncular da oldu. Nelsson bizim için çok önemli. Stoperde her zaman değişiklik yapamıyorsunuz. Nelsson takımın önemli parçalarından biri olacak. Bugün onu oynatamadık. Ama değişiklikler iyi etki etti.

Jakobs'un sakatlık durumu hakkında açıklama yaptı

Jakobs adalesinde sertlik hissetti. Çok zorlamadı, bıraktı. MR'dan sonra göreceğiz. Beşiktaş maçını yakalama şansı olabilir. Ama Elfsborg maçı zor gibi gözüküyor. Mevkiisel olarak önemli bir oyuncu. Çok fazla seçeneğimiz olmayan bir pozisyon. Ama bugün Berkan da elinden geleni yaptı, iyi performans sergiledi" dedi.

"Oyuncuların sağlığını etkileyecek bir zemin"

Basın toplantısında açıklamalarını sürdüren Okan Buruk, "İki takım için de çok kötü bir zemin. 2 takımdan da birer oyuncu sakatlandı. Oyuncuların sağlığını etkileyecek bir zemin.

"Ama ilk hedefimiz Elfsborg maçı"

Derbiden önce Avrupa Ligi maçımız var. Şu anda o maçı düşüneceğiz. O maçtan sonra Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Tabii ki yorgunluklar, sakatlıklar çok fazla görüyoruz. Zorlu bir karşılaşma. Beşiktaş şampiyonluk yarışının içinde. Kazanmak istiyoruz. Kazanmak için iyi bir çaba sarf edeceğiz. Ama ilk hedefimiz Elfsborg maçı. Orada kazanıp yolumuza devam etmeye çalışacağız.

"Osimhen burada çok mutlu"

Bu zemin üzerinde oynamak çok zor. Topun gidişi, koşmanızın bile zorlaştığı bir zemin. Oyunun temposunu etkiliyor. Golü bulduktan sonra topa sahip olmaya çalıştık. Çok pozisyona girdik. 2'inci, 3'üncü golü bulma fırsatımız vardı. Çok pozisyon da vermedik. Kendi tempomuzda oynadık. Milli Takım'dan dönmüş çok oyuncumuz vardı. 3 gün sonra bir maç daha oynayacağız. Oyuncu skora göre bazen oyunun temposunu belirleyebiliyor. Osimhen burada çok mutlu.

"Çok iyi bir oyuncu transfer ettik"

Hem stattan, hem oyundan zevk alıyor. Kısa sürede aidiyet gösterdi. Icardi ile anlaşmaları çok önemli. 2 tane çok önemli forvetimiz var. Çok iyi bir oyuncu transfer ettik. Onun yanında çok iyi bir insan transfer ettik. Takıma uyumlu bir insan olmak çok farklı bir şey. Onunla çalıştığımız için mutluyuz. Bir ne kadar mutluysak o da o kadar mutlu. Bu çok değerli.

"Çok sıkışık takvimde değişiklikler yapıyoruz"

Her mevkii de oyuncu seçmek zor. Stoperde de bugün Nelsson'u oynatamadım. Orta sahada da aynı şekilde. Şimdi Ziyech döndü. Sallai Türkiye Ligi'nde var. Önde de 3 tane forvetimiz var. Maç maç değerlendirip kullanacağız. Çok sıkışık takvimde değişiklikler yapıyoruz. Hiç oyuncum olmasaydı daha zordu. Bu tatlı bir zorluk. Onları tabii ki mutlu etmemiz gerekiyor.

"Yunus sahanın en iyilerindendi"

Psikolojileri çok önemli. Tabii ki bu formayı paylaştıracağız. Adaletli davrandığıma inanıyorum. Galatasaray'ın başarısı için en iyi kim oynayacaksa formayı alıp hizmet edecek. Yunus sahanın en iyilerindendi. Maçın sonlarında yoruldu. Hem asist yaptı hem oyunu çözdü. Sol kanatta da ne kadar iyi oynadığını gösterdi. Hepimiz sağ kanat olarak görüyorduk. Türk futbolu açısından sevindirici şeylerden biri de bu" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler