Ajax'ta teknik direktör Maurice Steijn ile yollar ayrıldı

İsa Kethüda
23.10.2023 - 20:54 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 20:58

Ajax'ta üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Maurice Steijn ile yollar ayrıldı. Ajax, Hollanda Ligi'nde 7. haftanın ardından son sırada bulunuyordu.

Ajax'ta teknik direktör Maurice Steijn ile yollar ayrıldı

AJANSSPOR DIŞ HABER

Ajax'ta sezon başında takımın başına geçen teknik adam Maurice Steijn ile yollar ayrıldı. Ajax, Hollanda Ligi'nde 7 hafta sonunda topladığı 5 puan ile küme düşme hattında bulunuyordu. 

Avrupa Ligi'nde geride kalan 2 maçta da berabere kalarak kötü bir başlangıç yapan Hollanda ekibi, kötü gidişin faturasını 49 yaşındaki teknik adama kesti.

"Çok büyük bir utanç"

Ayrılığın ardından açıklamalarda bulunan Maurice Steijn, "Bu sabah yönetimle bir toplantı yaptım ve öğleden sonra tekrar buluştuk. Bunun Ajax için en iyi şey olduğu sonucuna vardık, ancak bunun çok büyük bir utanç olduğunu düşünüyorum. 

Herkes Ajax'ı bu kulübün ait olduğu yere geri getirmek için elimden gelen her şeyi yaptığımı biliyor ama başarılı olamadım. Burada birlikte çalıştığım taraftarlara ve insanlara teşekkür ediyorum" dedi.

2026 yılına dek sözleşmesi bulunuyordu

Sezon başında Alfred Schreuder'in yerine Ajax'ın başına geçen Maurice Steijn, Hollanda ekibiyle 3 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Sezona kötü bir başlangıç yapan Ajax'ta, Steijn'in görev süresi yalnızca 4 ay sürdü.

Maurice Steijn'in Ajax karnesi

Steijn, 11 maçta 0.91 puan ortalaması yakaladı. Ligde yalnızca 1 maçta 3 puana ulaşan Ajax, 5 puanla 17 sırada bulunuyordu. 

Ajax'ın genç Türk'ü

Ajax, 2022-2023 sezonunda Trabzonspor'dan Ahmetcan Kaplan'ı transfer etmişti. Hollanda ekibi, henüz 19 yaşındaki Türk futbolcu için kulübü Trabzonspor'a 9.5 milyon Euro'luk sözleşme fesih bedeli ödemişti.

Talihsiz sakatlıklar

Trabzonspor'dan Ajax'a büyük umutlarla transfer olan Ahmetcan Kaplan, Hollanda ekibinde geçirdiği sakatlık sebebiyle formasından uzak kalmıştı. Sakatlıktan geri dönen Kaplan, bu kez de antrenmanda sol diz çapraz bağlarının kopması sonucu sezonu kapatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler