Ali Koç'tan bayram buluşmasında olay sözler: "Patolojik vaka, örgüt kırıntısı..."

Özgür Koç
18.06.2024 - 15:42 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 17:21

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, geleneksek bayram buluşmasında Galatasaray kulübüne yönelik flaş açıklamalarda bulundu. Koç, transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. İşte detaylar...

Ali Koç'tan bayram buluşmasında olay sözler: "Patolojik vaka, örgüt kırıntısı..."

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde sarı lacivertli kulüp üyeleriyle gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"İnşallah bu akşam iki bayramı birden kutlarız"

EURO 2024'teki ilk maçında bu akşam Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'na başarılar dileyen Ali Koç, "Milli Takımımız bugün çok önemli bir maça çıkıyor. Millet olarak maça çıkıyoruz. İnşallah ilk maçta 3 puanı alıp arkasından en iyi üçüncü değil, bir veya ikinci olarak bir sonraki tura geçeriz. Bunu yapacak kadromuz da var kalitemiz de var. biraz da şans yanımızda olursa bu turnuvada yolumuz açık. Allah onlara şans versin, yanında olsun. Ve inşallah bu akşam hem bu bayramı hem de ikinci bayramı hep beraber kutlarız." dedi.

"Fenerbahçe bir hoca getirir, günlerce Fenerbahçe'nin hocası konuşulur, kimse şampiyonluk felan konuşmaz"

Son 2-3 haftada yaşananların Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Koç, "Fenerbahçe bir hoca getirir, günlerce Fenerbahçe'nin hocası konuşulur, kimse şampiyonluk felan konuşmaz. Fenerbahçe seçime girerer, siyasi seçimlerden çok fazla ilgi çeker, dikkat çeker, konuşulur tartışılır. İki Fenerbahçe başkan adayı televizyona çıkar, Türkiye Cumhuriyeti'nde reyting başlağından beri görülmemiş oranlar, rakamlara ulaşılır. Hem de 8'de karar verilip 11'de çıkılan bir programda... Ne reklamı, ne pazarlaması, ne de önceden duyurulması var. Ama Türkiye'de internet yavaşlar, Türkiye'nin yarısı Fenerbahçe'nin başkan adaylarını seyreder. Fenerbahçe böyle büyük bir camia..." ifadelerini kullandı.

"Patolojik vaka başkanı, örgüt kırıntısı hocası..."

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk'un, Fenerbahçe'yi dillerinden düşürmediğini kaydeden Ali Koç, "Ligler biter, kulüpler yöneticiler işlerine bakarlar, yeni sezon planlaması yaparlar. Gidecek sporcularıyla vedalaşırlar. Sakin bir döneme girmiş oluruz. Ama nitekim bir rakibimiz var ki; patolojik vaka başkanı, örgüt kırıntısı hocası; her konuştuklarında Fenerbahçe'yi dillerinden düşürmezler. Dikkat edin her konuşmada Fenerbahçe'den bahsedilir. Yok niye yeni hoca gelmiş, yok niye eski hoca kalmamış. İşte Fenerbahçe'nin büyüklüğü böyle bir büyüklük" şeklinde konuştu.

"Bütün enerjimizi başkalarını ittire ittire şampiyon yapan sistemin çökmesine harcayalım"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben niye bunları sizinle paylaşıyorum. Kıymetini bilelim. Camia olarak bunun kıymetini yeterince bilmiyoruz. Birbirimize harcayacağımız enerjiyi, bu büyük kulübü müdafa etmeye, bu büyük kulübün haklarını korumaya ve bütün enerjimizi başkalarını ittire ittire şampiyon yapan sistemin çökmesine harcayalım. En küçük tökezlemede hocasından başkanına, futbolcusuna enerjimizi yöneltmeyelim. Ben bunu defalarca söyledim. İnşallah bu sezon seçimden sonra oluşan hava Fenerbahçe'de hakim olur. hepimiz omuz omuza el birliği ile Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna enerjimizi odaklarız." 

Transfer açıklaması

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Koç, "Hocamız bir kaç gün sonra geliyor. Nereden geliyor, ne zaman geliyor tam tarihi söylemeyeyim ama bir kaç gün içerisinde geliyor. Çalışmalarımız gittiğinden beri yoğun bir şekilde devam ediyor. Gazetelerde transfer için çıkan isimlere itibar etmeyin. Bu gazetelerde çıkan isimler iki nedenle çıkıyor; bir sayfa doldurmak için. Her sezon olduğu gibi her kulüp için yüzlerce futbolcu ismi telaffuz edilir bunların 7-8 gelir ama kimse dönüp gazeteleri sorgulamaz. İkinci sebepte beklentileri yükseltip, yönetimler beceremedi algısını sonra yapmak için. Hiçbir şeye itibar etmeyin. Bizden haber bekleyin. Transfer piyasası daha hiç hareketli bile değil. EURO 2024 bitecek Avrupa şampiyonasından sonra pazar, piyasa hareketlenecek. Biz sakin ve dingin bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizden çıkacak haberleri bekleyin. Bize inanmaya devam edin. Fenerbahçe Çağı başlayacak demiştik. Fenerbahçe Çağı'nın ilk bayram toplanması hayırlı uğurlu olsun.

Senin için hazırladığımız haberler