Mourinho kötü haberi duyurdu: Jayden Oosterwold sezonu kapattı

23.10.2024 - 14:42 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 21:05

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Manchester United ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho ve Sebastian Szymanski açıklamalar yaptı.

Mourinho kötü haberi duyurdu: Jayden Oosterwold sezonu kapattı

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Manchester United ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho ve Sebastian Szymanski düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Samsun'da son dakikada aldığımız beraberlik bizi üzdü"

İlk olarak konuşan Sebastian Szymanski, "Takımın motivasyonu her maç olduğu gibi aynı. Yarın yeni bir maça çıkacağız. Samsun'da son dakikada aldığımız beraberlik bizi üzdü ama yarın yeni bir maç oynayacağız ve 3 puan için oynayacağız. Takımın öz güveni yüksek. Bakalım beraberlik sonrası sahada nasıl bir cevap vereceğiz. Ama ben eminim sahada iyi bir cevap verip iyi bir futbol sergileyeceğiz.

"Milli takımda hala gol atmaya devam ediyorum"

Bir futbolcu olarak şunu bilmelisiniz ki, her maçta gol atamazsınız. Belirtmiş olduğunuz gibi geçen sezon başında çok iyi performans sergiledim. Gol ve asist anlamında. Şu anda da baktığınızda milli takımda hala gol atmaya devam ediyorum. Bu durum benim için fark etmiyor. Performansımın değiştiğini düşünmüyorum. Belki gol asist anlamında şanssızlık olabilir ama bu benim için önemli değil. Önemli olan takımın 3 puan alması ve benim de elimden gelenin en iyisini yapıyor olmam.

"Jayden'ın yaşadığı sakatlık için üzgünüz"

Zeminler hakkında konuşmak istemiyorum çünkü her zeminde oynamak durumunda kalıyorsunuz. Bazen o zeminlerde futbol oynamak zor olabiliyor, bazen sakatlıklar olabilir. Jayden'ın yaşadığı sakatlık için üzgünüz ama takım olarak onu en iyi şekilde destekliyoruz. Umarım tedavisi sürecinde her şey iyi gider. Takım arkadaşlarının desteği onunla birlikte" dedi.

"Manchester United'ın korkması için bir sebep görmüyorum"

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ise, "Ben Manchester United'ın teknik direktörü değilim. Onların da korkması için bir sebep görmüyorum. Ama şunu düşünüyorum ki; onlar için kolay bir maç olmayacaklarını biliyorlardır. Çünkü eğer yarınki maçın kolay olacağını düşünüyorlarsa bu yanlış bir yaklaşım olurdu ama bence zor bir maç olacağını onlar da biliyor. Bu nedenle maksimum güçle buraya geleceklerini düşünüyorum. West Ham maçını düşünerek rotasyon yapacaklarını düşünmüyorum. Tam güçle buraya gelecekler. Ben de bunu yapacağım" dedi.

"Ben oradayken Avrupa Ligi'ni kazanmıştık, ligi ikinci sırada bitirmiştik"

"Manchester United'da problemlerin devam ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Mourinho, "Bunu düşünmek için bir dakikamı bile kaybetmedim. Kulüpten ayrıldığım ilk andan itibaren her zaman en iyi dileklerimi diledim onlar için, taraftarlar için, kulüp için iyi duygularla ayrıldım oradan. Ama şu anda harika değilse de bu beni mutlu etmiyor. Onlar için işler iyiye doğru gitmiyorsa bu beni mutlu etmiyor. Ama bunu düşünecek vaktim yok. Ben oradayken neyin olup olmadığını düşünmek şu anda benim için anlamsız. Onlar hocalarına olan inançlarını sürdürüyorlar, güven gösteriyorlar. Benim orada olduğum zamanlarla kıyaslarsak farkın bu olduğunu düşünüyorum. Ben oradayken Avrupa Ligi'ni kazanmıştık, ligi ikinci sırada bitirmiştik, belki de hala ligi kazanabilirdik. Manchester City puan ceza alırsa ligi kazanma durumumuz olabilirdi o zaman. Bana bonus ve madalya vermeleri gerekirdi" şeklinde yanıt verdi.

"Yarın biz en güçlü iki adaydan biriyle oynayacağız"

Manchester United'ın, Avrupa'da iyi gitmemesinin Fenerbahçe için avantaj mı yoksa dezavantaj mı sorusuna Mourinho, "Avrupa'da kazanamadılar ama kaybetmediler de. Aslında içinde bulunmuş olduğumuz bu format herkes neye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışıyor. Dolayısıyla her puan zor, her puan önemli. Porto'ya karşı oynamak kolay değil, özellikle onların stadında oynamak hiç kolay değil. Aynı şekilde Twente'ye karşı oynadılar. Biz de Twente'ye karşı oynadık. Herkes Manchester United deplasmanında oynadığı zaman ev sahibi takımın maçı kazanmasını bekliyor. Zor bir maçtı, kolay değildi. Manchester United'ın almış olduğu skorlar bir şey, onların potansiyeli başka bir şey. Onların yüksek bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. 2 tane beraberlik aldılar, bu onları favori de yapmaz ama çok kötü anlam da bir fark da yaratmaz. Bu format üst seviyedeki takımların bir üst tura çıkmasını sağlayan bir format. Onlar 8 maçın 3-4'ünde kaybetmiş olsalar bile diğer geriye kalan 3-4 maçı kazanıp 12 puanla üst tura çıkabilirler. Hangi takım bu turnuva için bana sorarsanız, bunu ön görmesi tahmin etmesi kolay. Manchester United ve Tottenham derim. Premier Lig seviyesi gerçekten çok farklı. Taktik olarak, hız olarak her anlamda seviye gerçekten çok farklı. Yarın biz en güçlü iki adaydan biriyle oynayacağız" dedi.

Mourinho'dan rotasyon açıklaması

Rotasyon ile ilgili konuşan Mourinho, "Sol bek için belki de televizyondaki uzmanlardan tavsiye alırım çünkü Kostic yok, Levent yok, Jayden yok... Ama bu uzmanların her şeye bir çözümü var, ben Türkçe anlamıyorum ama şimdiden buradan size bir iş vermiş olayım. Dinlemek isterim sizi. Eğer sizin tavsiyelerinizi alırsam yarın korunmuş olurum çünkü seçimi siz vermiş olursunuz. Belki Szymanski. Çünkü kendisi hızlı bir oyuncu ve solak. Demin de söylendiği gibi gol de atamıyor. Belki uzman tavsiyesi bu şekilde olur. Onu koyarız uzman tavsiye ederse. Ama sonrasında bakarız onun bölgesinde Rashford mu yoksa Garnacho mu oynayacak" şeklinde konuştu.

"Alex Ferguson ile harika bir ilişkim var"

"Alex Ferguson ile oradayken ilişkiniz nasıldı ve elçi görevini kaybetmesi sizi şaşırttı mı?" sorusuna Portekizli teknik adam, "Cevaba başlamadan önce buradaki İngiliz gazeteciler sadece 2 İngiliz gazeteciye forma vermemi kıskanmamıştır. Gary pek çok kez benimle röportaj yapmaya benim şehrime geldi. Sam bence çok yetenekliydi. Oynadığımız her maçtan önce takımı bilmeyi becerdi. Bu yüzden arkadaş olduk. Bu demek değil ki sizlerle arkadaş değilim. Eğer siz de forma isterseniz bu kişiden forma alabilirsiniz. Alex Ferguson ile harika bir ilişkim var. Neftlix belgeselim çıktığı zaman daha detaylı bir şekilde göreceksiniz ona olan saygımı. Elçi görevini kaybetmesi ile ilgili bir bilgim yok, nedeni de yok. Çünkü en önemli şeye sahip o. Manchester United taraftarının sevgisine sahip. En önemlisinin de bu olduğunu düşünüyorum. Onun kulüpteki elçi rolünden daha önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son olarak transfer ile ilgili konuşan Mourinho, "Ben onlara karşı mücadele ettiğim zaman her zaman büyük takımlarla oynadım. Porto, Chelsea, Real Madrid... Büyük takımlarla onlara karşı mücadele ettik. Yarın da mücadele etmek için sahaya çıkacağız.

"Eğer ortada bir sistem varsa medya bunun dışında kalmalı"

Sizden şunu rica ediyorum. Ofisteki çalışma arkadaşlarınıza şunu söyleyin. Maç içerisinde yaşanan pozisyonların tekrarını göstermelerini isteyin. Tekrarını göstersinler. Amrabat'ın penaltı olmayan pozisyonunu 12 defa göstermesinler, son dakikada olan faulün tekrarını göstersinler. Eğer ortada bir sistem varsa medya bunun dışında kalmalı ve herkese karşı adil olmalı. Bizim Fenerbahçe olarak medyaya baktığımız zaman sizden o saygıyı istiyoruz.

"Jayden'ın bu sezon maç oynayacağını düşünmüyorum"

Jayden'ın bu sezon maç oynayacağını düşünmüyorum. Bence sezon onun için bitti. Eğer sezon bitmeden bir maç oynama imkanı varsa mutlu olurum ama açıkçası sıfır, hiç maç oynamasını beklemiyorum. Eğer Mayıs ayının başı geldiğinde 2-3 maç oynama imkanı olursa ekstra olur ama beklentim yok. Avrupa'da Kostic ve Levent'i oynatamıyoruz. Şu anda listeye birini de ekleyemiyoruz. Ekleyecek bir durum olsa bunu yapardık ama yıl sonuna kadar UEFA turnuvalarında bu sıkıntıyı yaşayacağız. Ligde Kostic ve Levent var elimizde. Onlarla devam etmemiz gerekecek. Zor olacak ama içinde bulunduğumuz durum bu. 11'e 11 kazanamayız yarın taraftarlarımızın arkamızda olmasına ihtiyacımız var" diye sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler