Trabzonspor'da Şenol Güneş imzayı attı! Beşiktaş yorumu...

10.09.2024 - 13:58 | Son Güncellenme: 10.09.2024 - 14:56

Son dakika spor haberleri... Trabzonspor, 2 yıllığına anlaşma sağladığı teknik direktör Şenol Güneş için bugün imza töreni düzenlendi. İşte Güneş'in açıklamaları

Trabzonspor'da Şenol Güneş imzayı attı! Beşiktaş yorumu...

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor camiasının efsane ismi Şenol Güneş geçtiğimiz günlerde 11 yılın ardından kulübe geri döndü.

Başkan Ertuğrul Doğan ile İstanbul’da yaptığı görüşme sonrası hemen Trabzon’a gelerek ara vermeden takıma odaklanan ve çift antrenmanlar ile çalışmalara başlayan tecrübeli teknik adam için imza töreni düzenlenememişti. Bugün ise beklenen gün geldi. Trabzonspor'da beşinci dönemini geçiren Teknik Direktör Şenol Güneş için imza töreni düzenlendi.

Güneş, ligde oynananacak Trabzonspor-Beşiktaş maçıyla ilgili ise flaş değerlendirmede bulundu.

"Üzgünüz ama kızgınız da"

Güneş, ilk olarak "Sözlerime başlamadan önce maalesef üzücü bir gündeyiz. Uzun yıllardır Türkiye'nin başına bela olan terör olayları sebebiyle evlatlarımızı kaybediyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesinin ve Türk ulusunun başı sağ olsun diyorum. İnşallah tekrarı olmaz. Üzgünüz ama kızgınız da. Bir an önce bu olayların bitmesini diliyorum." dedi.

"Büyüdüğüm Trabzonspor'a geri döndüm"

Geri döndüğü için mutlu olduğunu ifade eden Şenol Güneş, "Futbol hayatımın son günlerinde çok uzak kaldığım bir büyük takımın ve tüm takımlar içerisinde doğup, büyüdüğüm Trabzonspor'a geri döndüm. Başkana ve yönetime bana bu sıcak ortamı sağladıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

"Trabzonspor'un başarısı için elimden gelen her şeyi yapacağım"

İyi sonuçlar alacaklarına inandığını ifade eden Şenol Güneş, "Olağanüstün bir heyecanı ve isteği var. Sahada sadece teknik olarak yardımcı olmamı istedi ben de buraya geldim. İmzayı da boş mukaveleye attım. İmza atmasak bile buradan söz veriyorum ki Trabzonspor'un başarısı için elimden gelen her şeyi yapacağım. Önemli olan ruhuyla, gönlüyle burayı yaşamaktır. Arzu ettiğiniz takımı ve yarışmayı göreceğiz diye düşünüyorum. Zorluklarımız var. Milli Takım oyuncuları Perşembe günü geliyor. Ama devreye kadar herkesin beğeniyle izlediği, iyi sonuçlar alan bir takım yaratmak istiyoruz." dedi.

"Gönüllere girmek çok önemli"

"Buradaki çocuklarımız da geliştirip yarıştırmak istiyoruz" diyen Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Camialarda yönetimler, teknik heyetler, taraftar, medya hepsi önemlidir ama bizim için buraya kadar gelen Trabzonspor'un sadece sportif olarak değil, şehrimize ekonomik ve sosyal olarak da şehrimize katkı yapması için hep uğraştık. Buradaki çocuklarımız da geliştirip yarıştırmak istiyoruz. Ama ihtiyaç duyduğumuz zaman da dışardan alabileceğimizi başkanımız zaten söyledi. Çok konuşarak zamanınızı almak istemiyorum ama şunu söylemeliyim ki burada olduğum için çok mutluyum. Burada göreceğim başarıyı sizinle paylaşarak gurur duymak istemiyorum. Gönüllere girmek çok önemli. Sizin de benim gönlümde olduğunuzu bilin. Allah yolumuzu açık etsin. Hepinize teşekkür ediyorum."

Ertuğrul Doğan: "Şenol hocamıza teşekkürler başlamak istiyorum"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ise şu ifadeleri kullandı:

"Ben de sözlerime öncelikle bugün üzücü bir gün Ömer Fatih Ayar kardeşimiz şehit oldu. Allah ailesine sabır versin, başımız sağ olsun diyorum. Bugün çok değerli abilerimizi, kardeşlerimizi burada gördüm. Büyük Trabzonspor taraftarı burada. Sağ olsunlar Şenol hocayı tekrardan karşılamaya geldiler. Ben burada Şenol hocamıza teşekkürler başlamak istiyorum. İlk telefona görüşmemizden sonra kendisindeki Trabzonspor sevgisine gözlerinde şahit olmak başka bir mutluluk. Biz onun şampiyonluklarıyla büyüdük. Burada onun imza töreninde başkan olarak yer almak büyük bir gurur. Boş mukaveleye imza attı. Şenol hocamımızı çok anlatmaya gerek yok.

"Şenol hocayla birlikte yeni bir dönemin açılacağını düşünüyorum"

Bu camiamız açısında çok önemli. Önemli ekonomik hamleler gerçekleştiriyoruz ama sahada taraftarı, camiamızı ve bizleri mutlu eden sonuçlar alamadık. Burada Şenol hocayla birlikte yeni bir dönemin açılacağını düşünüyorum. Sizden ricam, sonuç ne olursa olsun sizden takıma sahip çıkmanız. Biz içeride birlik sağlarsak inanın her şey çok çabuk bir şekilde yoluna girecektir."

"Bugün itibarıyla özgüvensizliği ortadan kaldırmak istiyoruz"

Tekrar söz alan Şenol Güneş, "Bir tecrübem var. Kaybetmeyi ve kazanmayı görmekten dolayı bir tecrübe kazandık. Trabzonspor'u biliyorum. Sıkıntılarını biliyorum. Ama Trabzonspor çok büyük başarılar elde etti. Anadolu'nun bağrından çıktı Türkiye'ye, dünyaya kendini kabul ettirdi. Şampiyon oldu ama ondan sonra beklenti büyüdü ve karşılığı düşük oldu. Bu da kamuoyunda tartışmayı kendiliğinden getirdi. Bugün itibarıyla bu özgüvensizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Avrupa'dan elendik, ligde puan kayıplarımız var. Şampiyonluk yarışında varız ve bu hedefi kovalayacağız. Trabzonspor taraftarını gurur duyacağı bir takım ve oyun istiyoruz. Şu anda yaptığımız şey eldeki oyuncuları tanımak. Onları yarıştırmak. Devre arasına dek takımı yarıştırabilmek." dedi.

"Beklentilerine cevap vermek istiyoruz"

Transferlere de değinen Şenol Güneş, "Devre arasında eğer eksiklerimizi daha büyükse başkan da onu diyor, "En iyisini yapacağız" diyor. Biz de onun beklentilerine cevap vermek istiyoruz. Trabzonspor'un şu an artıları da var eksileri de var. Sorunları da var. Her oyuncu gidebilir, yenileri de gidebilir. Burası Trabzonspor ben de dahil herkes gidebilir. Önemli olan Trabzonspor'da sürekli başarıyı yakalayabilecek bir anlayışı oturtmaktır. Taraftarların bizle aynı duyguları yaşamasını istiyoruz. Bunun için de iyi sonuçlara ihtiyacımız var inşallah onu da yapacağız." dedi.

"Şu anda sportif direktör konuşmamız olmadı"

Sportif direktör alınıp alınmayacağı hakkında ise Şenol Güneş, "Bana sportif direktör, "Şu alınacak, bu alınacak" diye geliyor. Bütün taraftarlara söylüyorum. Biz ne biliyorsa siz de onu bileceksiniz. Sportif direktör, sağlık ekibi, analiz ekibi... Trabzonspor'un ihtiyacına göre alacağız. Şu anda sportif direktör konuşmamız olmadı. Sportif direktör olarak değil, şu anda teknik adam olarak yanıma birini alabilirim. Şu anda oyuncu kadrosunun yarısı bizle değil ama yarından itibaren oyuncular gelecek biz de o kadroyu oluşturacağız." dedi.

"Trabzonspor'a katkı yapması için alınacaktır"

Transfer çalışmaları hakkında Güneş, "13 Eylül son gün. Avrupa'da bitti, birçok ülkede devam ediyor. Şu anda 14 yabancımız var. Talepleri değerlendiriyoruz. Hücum bölgesine Banza'yı aldık. Onuachu olsa belki almayacaktık. Onuachu kesinlikle faydalı oldu ama ekonomik ve teknik tarafı var. O veya bir başkası. Demin söyledim herkes dahil Trabzonspor'a katkı yapması için alınacaktır. Şu anda herkes daha sahaya çıkmadı, çıkanlar da istenilen performansı vermedi. Koşullar oluşursa, eldeki oyuncuların durumuna göre transfere bakacağız. Eldekilerden daha iyi oyuncu almak istiyoruz." dedi.

"Milli olması olabilir, yaş kuralı olabilir"

Yabancı kuralı hakkında Ertuğrul Doğan, "Ben bu saatten sonra kural değişikliği olacağını düşünmüyorum. Ama önümüzdeki sezon için farklı bir düşüncede olduklarını biliyorum. Ben yabancı kuralıyla alakalı genel değerlendirmemi yapayım. İyi oyuncu olduktan sonra, belli bir kıstas dahilinde olabilir. Milli olması olabilir, yaş kuralı olabilir. Faydalı oyuncular olmalı diye düşünüyorum tabii bu teknik de bir konu" dedi.

"Bunu milli takımda da gördüm"

"5 yıllık, 10 yıllık plan yapılır" diyen Şenol Güneş, "Benim de tavrım belli. Ben genelde Türk oyuncularının üretilmesinden ve oynamasından yanayım. Onun bir belli plan dahilinde olması lazım. 5 yıllık, 10 yıllık plan yapılır. Ama şu an bunu konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ben Trabzonspor'un başarılı olmasını, Avrupa'da ses getirmesini istiyorum. O yüzden federasyonun aldığı kuralı kabul ediyorum. Sık sık değişiyor evet ama enerjimi o tarafa kaydırmak istemiyorum. Bundan nemalanmak isteyenler de olabiliyor. Bunu milli takımda da gördüm. Biz şu an yabancısı, yerlisi en iyi oyuncularla sahaya çıkacağız. Yeterli olmazsa yabancı, yerli transfer yapacağız. O da olmazsa altyapıya bakacağız. Karar ne olursa olsun saha içerisinde kalacağız." dedi.

"Doğduğum, büyüdüğüm yer burası o yüzden yeri de çok ayrı"

Güneş, "Gidip gelmemiz önemli değil. Bazen geliyorum, "Neden geliyor?" diyorlardı. İstanbul'a gidiyorum, "Oraya neden gidiyor?" Bunlar olacak şeyler. Gel diyorlar geliyorum koşullar itibarıyla ihtiyaç duyulmadığında gidiyoruz. Tahtı da, tacı da takarsınız ama gönüllere girmek çok önemli. Doğduğum, büyüdüğüm yer burası o yüzden yeri de çok ayrı." dedi.

"Benim için zor bir maç, takım için yeni bir başlangıç"

15 Eylül'de oynananacak Trabzonspor-Beşiktaş maçına da değinen Güneş, "Her maça kazanmak için çıkacağız. Oyun içinde çoğu zaman hücum etmeyi düşünüyoruz. Rakibi rahatsız eden, oyuna hakim olan takım olmak istiyoruz. Rakibimiz ligde bir hava ve forma yakaladı. Onu kırmak istiyoruz. Bize ilk dakikadan son dakikaya kadar destek olun. Maçın ne zaman sonuçlanacağı belli olmaz. Benim için zor bir maç, takım için yeni bir başlangıç. Öyle bir maç olacak ki başlangıcın iyi olmasını diliyorum." dedi.

Ertuğrul Doğan: "2-3 proje üzerinde de çalışıyoruz"

Son olarak başkan Ertuğrul Doğan, ise "En son yaptığımız bedelli sermaye arttırımıyla ilgili ciddi bir gelir beklentimiz var. Onun dışında 2-3 proje üzerinde de çalışıyoruz. Trabzonspor'un kalıcı bir başarı için bu ekonomik durumunu düzeltmesi gerekiyor. Ama aynı anda sahada da başarılı olmamız lazım. Ben geldiğim gün de söyledim belki de en zor be sıkıntılı başkanlık görevi bana nasip olacak. Ben ilk günden beri bu borcu bitirmeye talip olduğumu söylüyorum. Bunun için de hamlelerimizi yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl artık bunları konuşmayacağımız bir yıl olacak. Temennimiz ve çalışmalarımız o yönde." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler