Vincenzo Montella'dan Arda Güler cevabı: "Olmadığında..."

Cem Ergün
01.07.2024 - 21:28 | Son Güncellenme: 01.07.2024 - 22:04

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve Mert Müldür, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaşacağımız maç öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Vincenzo Montella'dan Arda Güler cevabı: "Olmadığında..."

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve Ay-Yıldızlıların başarılı futbolcusu Mert Müldür, Avusturya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

"İlk maça benzeyen bir maç olmayacağını düşünüyoruz"

EURO 2024 son 16 turunda karşılaşacağımız Avusturya maçı hakkında konuşan Mert Müldür, "Bu maç daha çok özel olacak benim için. Ortada bir çeyrek final bileti var ve iki takım da almak istiyor. Umarım kazanan biz oluruz. Rakibimizi çok iyi analiz ettik, ilk maça benzeyen bir maç olmayacağını düşünüyoruz. Çok iyi hazırlandık. Viyana'dan birçok arkadaşım yarın maçta olacak.

Zemine çıktığımız anda yaşayacağımız sevinci düşünüyoruz. Kazandığımız maçlarda taraftarlarımızın coşkusu bizi çok mutlu etti. İnşallah yarın da buna benzer bir durum yaşarız." ifadelerini kullandı.

"Her oyuncu kendini hazır tutmak zorundadır"

Takımdaki  uyumdan bahseden Mert, kendini hep hazır tuttuğunu da şu sözlerle ifade etti: "Takımda çok iyi bir uyum var. Kim oynuyorsa oynasın sahada elimizden geleni yapacağız. Her oyuncu kendini hazır tutmak zorundadır. Fenerbahçe'de oynamadığım zaman da kendimi hep hazır tuttum. Şampiyonaya gelmeyi çok istiyordum. Antrenmanlarda çok çalıştım ve hoca da formayı bana verdi. Tabii bu da hocanın tercihi."

"Ben Avusturya'da büyüdüm"

Mert Müldür: "Avusturya çok sağlam bir takım. Bir oyuncuyu seçmek istemem. Çok iyi oynuyorlar ve zayıflarını da güçlülüklerini de iyi biliyorlar. Ben Avusturya'da büyüdüm, orası ile belli bir ilişkim var ama Avusturya'da oynama ihtimali benim için hiçbir zaman yoktu."

Montella'dan Kenan Yıldız açıklaması

Avusturya'nın bir kulüp takımı gibi oynadığını kaydeden Vincenzo Montella, "Avusturya bana bir kulübü hatırlatıyor. Birçok alanda çok başarılı bir takım var karşımızda. Kenan Yıldız çok profesyonel bir oyuncu, mentalitesi çok güçlü ama 90 dakikada daha tutarlı olma anlamında daha iyi olabilir. Pozisyonları biraz daha iyi bitirmesi gerekiyor diye düşünüyorum." dedi.

"Onun gibi bir oyuncu olmadığında farkını hissediyorsunuz"

Montella, Milli Takım'ın genç yeteneği Arda Güler'den de şu sözlerle bahsetti: "Yeterice iyiyseniz, yaşınız da yeterlidir. Arda çok yetenekli bir oyuncu. Geliştirmesi gereken yerler var ama oynatmamak mümkün değil. Onun gibi bir oyuncu olmadığında farkını hissediyorsunuz. Genç bir oyuncu, kendini birtakım alanlarda kendini geliştirmesi gerekiyor ve bunu da yapacaktır."

"6-1'lik maç başka bir maçtı, bu başka bir maç"

Vincenzo Montella, Türkiye'nin hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1'lik skorla kaybettiği maçtan şu sözlerle bahsetti: "6-1'lik maç başka bir maçtı, bu başka bir maç. Ralf Rangnick de bunu çok iyi biliyor. Ne oyuncu ne de hoca olarak daha önce bu kadar farklı bir skor aldığımı hatırlamıyorum."

"Barış çok önemli bir oyuncu"

Farklı isimlerden gol katkıları aldıklarını belirten İtalyan teknik direktör, "5 gol attık ve bunları 5 farklı oyuncu attı bunları. Penaltı, duran top, kendi kalesine atılan bir golümüz yok. Topa hakimiyet anlamında harika bir iş çıkarıyoruz ama daha fazla gole çevirmeliyiz bunları. Barış çok önemli bir oyuncu. Ben Türkiye'nin başına geldiğimden beri bireylerden öte bir takım oluşturuyoruz. Barış da bu farkı yaratan oyunculardan biri." şeklinde konuştu.

Mert Müldür: "Türkiye'deki sert ortam bizim performansımızı etkilememeli. Bazen oluyor, etkilenebiliyoruz ama biz işimize odaklanmalıyız."

"Biz genç oyunculara son derece açığız"

Vincenzo Montella, Türkiye'nin 2005 doğumlu genç yetenekleri Arda Güler ve Kenan Yıldız'a forma şansı vermesinden şu sözlerle bahsetti: "Turnuvada 2005 doğumlu iki oyuncuyu ilk 11'de sahaya süren başka bir takım var mı bilmiyorum. Ek olarak 2003 doğumlu Ahmetcan Kaplan da var. Biz genç oyunculara son derece açığız."

"İntikam duygusuyla hareket edemeyiz"

Avusturya karşısında duyguyla hareket etmemeleri gerektiğini vurgulayan Montella, "Duygularımıza kapılmamalıyız, intikam duygusuyla hareket edemeyiz. Avusturya'nın ne yapabileceğini biliyoruz, ne yapabileceğimizi de çok iyi biliyoruz. Bu tarzda düşünmeliyiz." dedi.

"Üstünlüğün bizde olacağını düşünüyorum"

Son olarak Türk taraftarlardan da bahseden Vincenzo Montella, "Yarın tribünde kırmızı-beyaz bayraklarla dolu bir topluluk bekliyorum. Taraftarlarımız bizi şimdiye kadarki maçlarda çok iyi destekledi ve yarın da üstünlüğün bizde olacağını düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler