Levent Mercan: "Fenerbahçe'ye gelmek hayalimdi"

26.06.2024 - 13:12 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 14:30

Fenerbahçe'nin yeni transferi Levent Mercan, Topuk Yaylası'nda antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte detaylar...

Levent Mercan: "Fenerbahçe'ye gelmek hayalimdi"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ten kadrosuna katarak 4 yıllık sözleşme imzaladığı Levent Mercan, Topuk Yaylası kampında açıklamalarda bulundu. 

Levent Mercan: "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk günlerim iyi geçti. Takım arkadaşlarım iyi karşıladı beni. İdmanlar da çok iyi geçti. Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutluyum."
  
"Geçen sezonla ilgili ilk önce Karagümrük kulübüne nasıl destek olabilirim nasıl iyi mücadele verebilirim diye düşündüm. Transferle ilgili çok bir şey düşünmedim. Zor durumdaydık ve hocamız da gitmemi istemedi. Ben de geçen seneki takım kaptanı olarak yalnız bırakmadım. Sonuç itibarıyla Fenerbahçe'den teklif gelince sevinçle karşıladım. Hayalimdi, bu takımda olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Çok şükür transferim oldu."

Sol bek oynamaya başladığında Fenerbahçe'ye transfer olacağını hayal ediyor muydun?

"Futbolda onu hiçbir zaman bilemezsin. Sol bek pozisyonuyla ilgili kendimi çok iyi değerlendirdim diye düşünüyorum, kendime çok güzel bir pozisyon buldum. Benim için iyi bir pozisyon. Şu an mutluyum o pozisyonda. Buraya sol bek olarak geldiğim için de çok mutluyum."

"Mourinho ile çalışmak herkes için ve benim için çok büyük gurur"

"Mourinho hoca ile çalışmak herkes için ve benim için çok büyük gurur. Dünya çapında bir hoca. Onunla ilgili bence her oyuncuyla o şekilde davranıyor. Çok gün geçmedi, herkesi daha iyi tanıyorum burada ama hocayla ilgili desem herkese ve bana çok güven verdi. "

"Hoca beni hem sol bek hem de orta sahada beni kullanabilir diye düşünüyorum"

Sol bek pozisyonundan hariç hangi pozisyonda kendini daha rahat hissediyorsun?

"Her oyuncu her zaman kendini geliştirmek istiyor. Ben aslında iki sene önce orta saha oyuncusuydum. 6 numara, 8 numara ve 10 numara da oynadım. Onun için ben şu an farklı pozisyonlarda oynayabilirim. Hem sol bek hem de orta sahada beni kullanabilir diye düşünüyorum. Benim de her zaman geliştirmek için antrenman yapılıyor, hocalardan bir şeyler öğreniyoruz."

"Her zaman takıma nasıl destek verebileceğimi düşünüyorum"

Sol bekte hem Ferdi hem de Oosterwolde var. Nasıl bir sezon geçer sence?

"Onu söylemek için çok erken. Ben her zaman en iyisini yapmaya çalışırım. Her zaman takıma nasıl destek verebileceğimi düşünüyorum ve en iyi şekilde yapmak istiyorum. İlk günden de bunu göstermek istiyorum. Daha çok erken. Hayırlısıyla göreceğiz."

Kamp nasıl geçiyor ve hedeflerin neler?

"Kampın ilk günleri bence iyi geçiyor. Herkes hazır geldi, herkes en iyi şekilde idmanları yapıyor. Yoğun geçiyor. Ben herkesi daha iyi tanımak istiyorum. Ben yeni gelen bir oyuncuyum. Takım arkadaşlarım destekliyor beni. İdmanlar da çok iyi geçiyor. Mutluyum burada olmaktan dolayı. Hayalim neyse onun için çalışıyorum. Tabii ki milli takım formasını giymek beni çok gururlandırır. Hayalim onlar."

"Buraya gelmekten dolayı çok mutluyum. Büyük bir camia. Benim için her zaman güzel bir şeydir bu kadar büyük hocayla çalışmak. Çünkü hem hocadan hem de teknik ekibinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Daha gencim. Geçen sezonlarla da iyi hocalarla çalıştım. En iyi hocalar en iyisini öğretirler. Ben hiç korkmadım. Tam tersi güzel bir duyguydu Mourinho ile çalışabileceğimi bilmek."

"Herkes çok iyi karşıladı"

Takımda en iyi anlaştığın kişi kim?

"3-4 gün oldu kampa geleli. Onu söylemek çok zor. Herkesi yeni tanıyorum. Birkaç ismi önceden tanıyordum. Emre Mor ile beraber oynadık. Dzeko ile geçmiş Almanya şeyi var. Onunla Almanca'da konuşabiliyorum. Herkes çok iyi karşıladı. Şu an diyemem beni iyi karşılamadılar. Herkesle iyi anlaşıyorum. Herkesi günden güne daha iyi tanımak istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler