Zayıf rakiple eşleşmek için bilerek yenildiler iddiası! Tam da gereken skoru aldılar...

24.09.2024 - 13:17 | Son Güncellenme: 24.09.2024 - 13:45

FIFA tarafından düzenlenen Futsal Dünya Kupası'nın F Grubu'nda Fransa'nın İran'a 4-1 yenilmesi şike iddialarını gündeme getirdi. İddiaların kaynağı ise Fransa'nın daha zayıf rakiple eşleşmek için 4-1 mağlup olması gerekliliğiydi. İşte detaylar...

Zayıf rakiple eşleşmek için bilerek yenildiler iddiası! Tam da gereken skoru aldılar...

AJANSSPOR - HABER

FIFA'nın organizasyonuyla Özbekistan'da düzenlenen 2024 Futsal Dünya Kupası'na şike iddiası damga vurdu.

F Grubu'nun üçüncü ve son hafta maçında Fransa ile İran karşı karşıya geldi. Gruptan lider olarak çıkacak takımın belirleneceği karşılaşmayı İran 4-1 kazandı. Fransa bu sonuçla grubu ikinci sırada tamamladı.

Ancak, Fransa’nın bu maçı bilerek kaybettiği iddiaları hızla yayıldı. Horozların birkaç dakika içinde üst üste goller yemesi, şike tartışmalarını alevlendirdi.

Daha zayıf rakiple eşleşmek için yaptılar iddiası

Fransa'nın şike yaparak İran'a 4-1 yenilmesiyle daha zayıf bir rakip olan B Grubu ikincisi Tayland ile eşleşmeyi garantilemek istediği ileri sürüldü. Fransa'yı yenerek grubunu lider bitiren İran ise daha güçlü bir rakip olan Fas ile karşılaşacak.

FIFA soruşturma başlattı

Fransa'nın bu taktiği, çeyrek finalde olası bir Brezilya eşleşmesinden kaçma stratejisi olarak da değerlendirildi. FIFA'nın bu olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

İşte İran maçında şike iddialarına neden olan Fransa'nın yediği goller:

Senin için hazırladığımız haberler