Galatasaray ile Beşiktaş düellosu! Maçın kanalı ve muhtemel 11'leri...

28.10.2024 - 09:49 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 09:55

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ve Beşiktaş derbisi heyecanı yaşanacak. Zorlu maç ne zaman, hangi kanalda ve muhtemel 11'ler gibi detaylar...

Galatasaray ile Beşiktaş düellosu! Maçın kanalı ve muhtemel 11'leri...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 10. haftası derbiye sahne olacak, Galatasaray ile Beşiktaş 3 puan için kozlarını paylaşacak. Cimbom liderlik koltuğunda, Beşiktaş zirve için iddiasını devam ettirmek istiyor. Dev derbinin tüm detayları haberde.

Galatasaray- Beşiktaş maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Bu akşam Rams Park'ta oynanacak ve Arda Kardeşler'in düdük çalacağı Galatasaray-Beşiktaş derbisi saat 20.00'de başlayacak, beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak.

Muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Berkan, Alperen, Sallai, Torreira, Sara, Yunus, Icardi, Osimhen (Mertens)

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Felix, Emirhan, Masuaku, Musrati, Gedson, Muci, Rafa, Semih, Immobile

İlk defa derbiye çıkacaklar

Beşiktaş’ta Emirhan Topçu, Can Keleş, Felix Uduokhai, Joao Mario ve Cher Ndour görev almaları halinde Türkiye’deki kariyerlerinde ilk kez Galatasaray’a karşı görev alacak. Bu isimlerin tamamının ilk 11’de yer alma ihtimali yüksek.

Dries Mertens Dalya diyecek

Galatasaray’da 3. sezonunu geçiren Dries Mertens, bugün ‘dalya’ demeye hazırlanıyor. Sarı-Kırmızılı formayla çıktığı 99 maçta 23 gol, 22 asistlik performans ortaya koyan tecrübeli yıldız, Beşiktaş derbisinde 100. maçına çıkacak. Mertens’in, ilk 11’de olmasa dahi sonradan süre bulması bekleniyor. Cim Bom’da 2 şampiyonluğu bulunan Mertens, bu sezon Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş’a da gol atmak istiyor.

Beşiktaş'ta kimler eksik?

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan 3 önemli ismin durumları şöyle... Tedavileri devam eden isimlerden Mert Günok’un derbide forma giymesi beklenmiyor. Stoper Gabriel Paulista ve kanat Milot Rashica’nın durumları, maç saatinde belli olacak. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve sağlık ekibinin yapacağı değerlendirme sonrasında 2 oyuncunun oynayıp oynamayacaklarına karar verilecek.

Bu sezonun 2. randevusu

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş ile ikinci kez karşı karşıya gelecek.


Süper Lig şampiyonu sarı-kırmızılı ekip, sezon başında Türkiye Kupası şampiyonu siyah-beyazlılar ile Turkcell Süper Kupa'da karşılaştı. Müsabaka, Beşiktaş'ın 5-0'lık galibiyetiyle sona erdi.


Derbi tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini yaşayan Galatasaray, hem Süper Kupa'yı rakibine kaptırdı hem de sezon öncesi büyük bir moral kaybı yaşadı.

Galatasaray'da kimler eksik?

Galatasaray'ın Senegalli sol beki Ismail Jakobs, yarınki derbide sahaya çıkamayacak.

Ligin 9. haftasında deplasmanda Onvo Antalyaspor ile yapılan müsabakada sakatlanan Jakobs, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bir süre daha sahalardan uzak kalacak Jakobs, derbide takımdaki yerini alamayacak.

Galatasaray'da ayrıca sınırda bulunan Kaan Ayhan, yarınki müsabakada sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

Senin için hazırladığımız haberler