Galatasaray- Young Boys Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?

27.08.2024 - 11:53 | Son Güncellenme: 27.08.2024 - 20:51

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray kendi sahasında Young Boys'u konuk ediyor. Maç ne zaman, hangi kanalda, saati ve eksikler dahil detayları haberde.

Galatasaray- Young Boys Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray, Young Boys ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nin yeni adıyla lig aşamasına kalmak için mutlak galibiyet alması gerekiyor. Cim Bom, turu geçmesi halinde ise kasasını dolduracak. Peki maç ne zaman ve hangi kanalda? İşte dev maça dair detaylar...

Galatasaray- Young Boys Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?

27 Ağustos Salı günü saat 22.00’da başlayacak rövanş karşılaşmanın TRT 1 ve tabii uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

11'ler belli oldu

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Kaan, Nelsson, Köhn, Torreira, Sara, Ziyech, Batshuayi, Kerem, Icardi

Yedekler: Batuhan, Günay, Kerem D., Mertens, Yunus, Dubois, Berkan, Jelert, Recep, Ali Turap, Efe, Metehan

Young Boys: Keller, Hadjam, Zoukrou, Ugrinic, Colley, Camara, Niasse, Blum, Lauper, Ganvoula, Monteiro

Maçın hakemi belli oldu

Karşılaşmayı Norveç Futbol Federasyonundan hakem Espen Eskas yönetecek. Eskas'ın yardımcılıklarını Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mohammad Usman Aslam olacak. Karşılaşmada Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında ise Hollanda'dan Rob Dieperink ile yardımcısı Erwin Blank görev alacak.

Dev gelir gelecek

Galatasaray eğer turu geçerse, Şampiyonlar Ligi katılım ücreti olan 18.6 milyon euroyu (705.5 milyon TL) kasasına koyacak.

Ayrıca Aslan, Devler Ligi'nde alacağı her galibiyet için 2.1 milyon euro (79.6 milyon TL), her beraberlik için ise 700 bin euro (26.5 milyon TL) gelir elde edecek.

Galatasaray nasıl tur atlar?

Galatasaray, Young Boys karşısında tur atlaması durumunda adını Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek 36 takım arasına yazdıracak. Sarı-kırmızılılar ilk maçta rakibine 3-2 mağlup oldu. Şampiyonlar Ligi’nde deplasman golü kuralı olmadığından Galatasaray’a tur için en az iki farklı galibiyet gerekiyor. Galatasaray 2-0, 3-1, 4-2… gibi iki farklı galibiyetlerde her türlü tur atlayacak. Mücadelenin tek farklı Galatasaray’ın galibiyetiyle sona ermesi durumunda karşılaşma uzatmalara gidecek. İsviçre ekibi mücadeleden beraberlik veya galibiyetle ayrılması durumunda Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek.

Sarı-kırmızılılar elenmesi durumunda yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde sürdürecek.

Galatasaray'da kimler eksik?

Galatasaray'da milli savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı yarınki müsabakada forma giyemeyecek. İlk Young Boys müsabakasında kırmızı kart gören Abdülkerim, rövanş karşılaşmasında sahaya çıkamayacak. Sarı-kırmızılılarda cezası nedeniyle ilk maçta görev yapamayan Kaan Ayhan, yarınki müsabakada süre alabilecek. Sakatlığı devam eden Davinson Sanchez'in durumu ise maç günü netleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler