Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst E. Frankfurt maçı öncesi konuşuyor

02.10.2024 - 15:05 | Son Güncellenme: 02.10.2024 - 15:43

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında yarın sahasında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve savunma oyuncusu Felix Uduokhai basın toplantısı düzenliyor.

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst E. Frankfurt maçı öncesi konuşuyor

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve Alman stoper Felix Uduokhai, yarın oynanacak E. Frankfurt maçı öncesi Nevzat Demir Tesisleri'nde açıklamalarda bulunuyor.

Felix Uduokhai: "Eintracht Frankfurt maçı için heyecanlıyız. Evimizde oynayacağız, antrenmanımızı yaptık. Yarın da harika taraftarımızın gücüyle de maçı bekliyor olacağız. Yarattıkları atmosferden dolayı da taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım maç sonu galibiyeti kutlarız. Rakibimiz lige iyi bir başlangıç yaptı. Kalitelerinin farkında olmamız lazım ve yarını bekliyoruz."

Felix Uduokhai: "Tabii ki az gol yemek güzel ama günün sonunda ilişkiler de çok önemli. Sadece Gabriel ile değil, Tayyip ve Emirhan'la da bu ilişkimiz var. Bana çok yardımcı oluyorlar adaptasyon anlamında. Benim işimi kolaylaştırdılar. Maçlardan önce rakip forvetler ile alakalı olarak ya da kalecinin vuracağı uzun toplarla alakalı olarak bana nelere dikkat etmemi gerektiğini söylüyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gabriel de çok kaliteli ve deneyimli bir oyuncu. Kendisiyle ilgili çok bir şey söylemeye gerek yok. Lider bir oyuncu ve ona minnettarım."

"Hücumda önemli oyuncuları var"

Ajax maçındaki senaryonun yaşanmaması için nelere dikkat etmek lazım?

Felix Uduokhai: "Son senelerde iyi bir gelişim gösteren bir takım. Güçlü bir takım, hem fiziksel anlamda da çok güçlü olduklarını söylemek lazım. Sistem oyunu oynuyorlar, ön alan baskısı yapıyorlar, topu kendilerinde tutmaya çalışıyorlar. Bireysel anlamda da hücumda önemli oyuncuları var. Zor bir maç olacak. Bizim yapmamız gereken şey akıllı olmak. Birlikte kalmak çok önemli olacak. Biz de bu duruma karşı hazırız."

Van Bronckhorst: "Bir turnuva oynuyoruz ve kazanmamız lazım"

Giovanni van Bronckhorst: "Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçımızı oynuyoruz. Evimizdeyiz, geçen haftadan hala reaksiyon vermemiz gereken bir maç. Pazartesi günü ligde kazanarak iyi bir reaksikyon gösterdik ama yarın da kazanmamız gereken bir maç. Bir turnuva oynuyoruz ve kazanmamız lazım. İç saha da bunu yapmak daha kolay. Taraftarımız arkamızda olacak.

"Turnuvadaki en güçlü takımlarından birine karşı oynayacağız"

"Rakibimiz lige iyi başladı. Ligin ikincisi durumundalar. İyi organize olan bir takım. Alman takımlarında bunu görürsünüz, organize olan takımlardır. Fiziksel anlamında da iyi bir mentaliteye sahip, koşan bir takım rakibimiz de. Turnuvadaki en güçlü takımlarından birine karşı oynayacağız. Ama biz hazırız, iyi hazırlandık. Düdükten itibaren iyi bir maç oynayıp umarım puanları da almaya çalışacağız."

"Bazen hakem kararlarına katılmasak da saygı göstermemiz lazım"

Soru: Camia tarafından Süper Lig'de Beşiktaş'a karşı adaletsiz bir tutum sergilendiği düşünülüyor. Bu açıdan Avrupa maçlarına daha rahat bir şekilde hazırlanıyor musunuz?

Giovanni van Bronckhorst: "Ligde çok maç oynadık. Bir beraberliğin haricindeki bütün maçları kazandık. Pazartesi günü de söylemiştim, bizim kendi performansımıza, kendi oyunumuza ya da kendi defansif duruşlarımıza odaklanmamız gerekiyor. Hakemler ve VAR kararları veren taraf oluyor. Buna pazartesi günü de değinmiştim. Bazen bu kararlara katılmıyoruz tabii ki ama ben Beşiktaş'ın hocasıyım ve takımım için en iyisini isterim her zaman. Hakem kararı veren taraf. Aynı zaman da VAR'da bu kararlara yardımcı oluyor. Bazen bu kararlara katılmasak da saygı göstermemiz lazım. Ligde iyi oyunumuza devam ediyoruz. Yarın da kazanmamız gerekiyor. Ligde de bir beraberlik var. Yarın kazanmamız gerekiyor çünkü kayıpla başladık. Toplamda 8 maç oynayacağız bir sonraki tura katılabilmek adına. Puanlar için savaşacağız."

"Yarın için 11 sürpriz var"

Soru: Yarın, Ajax maçındaki gibi kadroda sürpriz olacak mı?

Giovanni van Bronckhorst: "Yarın için 11 sürpriz var. Daha önce de demiştim. Belki sizin için sürpriz olabilir ama esas konu o maça nasıl hazırlandığınızdan geçiyor, mental ve fiziksel hazırlıktan geçiyor. Bazen ufak sakatlıklar oluyor, bazen takımı hazırlamak birkaç gün sürüyor, bazen hazır olmayan oyuncularımız oluyor o maç özelinde. Bu durumda ben oyuncularımla birebir görüşüyorum en iyi 11'i çıkartabilmek için. Yarın da öyle olacak. Masuaku kadroya dönüyor. Aynı şekilde Onur ve Svensson'da kadroya dönüyorlar. Pazartesi günü de oynadığımız maçta iyi performans gösteren ve iyi antrenman yapan oyuncuları tercih ettik. Sürpriz bir 11 olmadı aslında geçen haftaki 11. İlk 11 tercihleri hiçbir zaman sürpriz olmuyor. Ajax maçındaki tercihlerle alakalı olarak, tabii ki de istediğimiz skoru ve sonucu alamadık. Geçen hafta da buna değinmiştik. Sonrasında maçı analiz ettik, neler yaptığımıza baktık bunun sonucunda Kayserispor maçına hazırlandık. Frankfurt maçı da aynı şekilde oldu. Bu kısa sürede bu hazırlığı yapmaya çalıştık."

"Salih Uçan ihtiyacımız olan oyunculardan biri"

Soru: Salih Uçan'a daha fazla forma şansı vermeyi düşünüyor musunuz?

Giovanni van Bronckhorst: "Salih dediğiniz gibi bu takımda çok oynadı. Geçen sene de kulüp için çok önemli bir oyuncuydu. Bu sene yeni bir takım ve kadroyla başladık sezona. Performansa göre ben tercihlerimi gerçekleştiriyorum. Orta sahada çok fazla oyuncumuz var. Rafa, Gedson, Musrati... Güçlü bir pozisyon orası bizim için. Pazartesi günü fırsat buldu. Çok fazla oyuncumuz var. Her zaman rotasyon yapmayı düşünüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Salih de bu oyunculardan."

"Kaybettiğimden daha çok final kazandım"

Soru: Kendisi Avrupa'da final oynadı ve kupaya çok yaklaştı. Rakip yine Frankfurt'tu. Yarın için ayrı bir motivasyonu var mı?

Giovanni van Bronckhorst: "Frankfurt'la bir geçmişim var. Rangers ile kendilerine karşı bir final oynadım ve kaybettim. Futbolda bazen kazanırsınız bazen kaybedersiniz. Futbol bu... Ama ben neyseki kaybettiğimden daha çok final kazandım. Şu anda buranın hocasıyım. Farklı bir takıma ve farklı bir oyunculara sahibim. Frankfurt'ta o dönemki kadroya kıyasla bir ya da ikinci oyuncuya sahip. Hatta kaleci kaldı sanırım. Özel bir durum yok. Her maçı kazanmak isterim. Takımımı da bu şekilde hazırlıyorum. Onlara hatta bu durumdan bahsetmedim bile. Şu anki takıma odaklanıyoruz ve hazırlanıyoruz."

"İyi ve güçlü bir kadromuz var"

Soru: Beşiktaş'ın kadro derinliği hakkında ne düşünüyor?

Giovanni van Bronckhorst: "Büyük bir kadromuz var. Bazen maçlarda süreler vermeye çalışıyoruz oyunculara. Çok fazla süre almayan oyuncular da oluyor. Bunlar oyuncular için kolay değil. Oyuncular da bu fırsatları bekliyorlar. Ama iyi ve güçlü bir kadromuz var. Lige güçlü bir başlangıç yaptık. Ajax maçı sadece bizim için bir hayal kırıklığıydı. Ama geleceği pozitif bakıyoruz. Daha çok oyuncuya süre verme fırsatımız oldu geçen maçta. Ekim ve Kasım aylarında daha da fazla oluşacak. Rotasyon önemli bizim için. Oyuncularımız çok çalışıyor ve bu beni mutlu ediyor. Emirhan birkaç maçta oynayamamıştı ama bu son maçta güçlü bir oyun oynadı. Beklentim fırsat bulan herkesin aynı şeyi göstermesi."

"Gedson'un fiziksel bir sıkıntısı yok. Maça hazır olacaktır"

Soru: Gedson Fernandes'i yarın maçta görebilecek miyiz?

Giovanni van Bronckhorst: "Kadroda, antrenmanını yaptı bugün. Fiziksel olarak bir sıkıntısı yok. Maça hazır olacaktır. Pazartesi günü golden sonra aldığı darbeyi gördüm. Ciddi bir şey olmaması bizim adımıza çok güzel. Önemli bir oyuncu. Yarın da bizimle birlikte olabilmesi önemli bizim için."

Senin için hazırladığımız haberler