Alperen Şengün'den iddialı sözler! NBA...

Cem Ergün
15.05.2024 - 09:28 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 09:54

NBA'de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün, gelecek sezonki hedeflerinden bahsederek iddialı açıklamalarda bulundu.

Alperen Şengün'den iddialı sözler! NBA...

AJANSSPOR HABER

NBA'de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün, bu sezon gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. NBA'de En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü'ne de aday gösterilen Alperen, gelecek sezon için iddialı açıklamalarda bulundu.

"Hiç olmadığım kadar güçlü döneceğim"

Eurohoops'un haberine göre; Houston Rockets, sosyal medya hesabından yayınladığı sezon arası videosunda Alperen Şengün'ün sözlerine yer verdi. Yıldız basketbolcunun açıklamaları şu şekilde: "Bu yaz benim yazım olacak. Her sabah erkenden kalkıp sıkı çalışacağım. Çok çalışırsak çok iyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum.

Fiziğimiz iyi durumda olmalı çünkü önümüzdeki sezon mayısa, hazirana kadar oynamak istiyoruz. Gelecek sezon bizim için büyük bir sezon olmak zorunda. Mentalimi değiştirdim ve seneye hiç olmadığım kadar güçlü döneceğim.”

NBA'de fırtına estirdi

Alperen Şengün, bu sezon performansıyla NBA'de fırtına estirdi. Houston Rockets'ın vazgeçilmez isimlerinden olan Alperen, All-Star yarışında da iddialı olsa da takımının derecesi sebebiyle seçilemedi. NBA'de "En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü"ne de aday gösterilen 21 yaşındaki pivot, 92 puanla 3. sırada yer aldı.

Alperen Şengün'ün istatistikleri

Milli basketbolcu bu sezon Rockets formasıyla 63 maçta forma giydi. Alperen maç başına 21.1 sayı, 9.3 ribaund ve 5 asist ortalamasıyla sezonu tamamladı. Yıldız isim, ligde normal sezonun son bölümünde sakatlığı sebebiyle forma giyemezken; Houston Rockets'ta Batı Konferansı'nı 41 galibiyet ve 41 mağlubiyetle 11. sırada tamamladı ve Play-Off'a kalamadı.

Senin için hazırladığımız haberler